Nogomet

Löw: "Morao sam unijeti malo svježine u momčad, bilo je vrijeme za promjene"

Josip Piršljin • subota, 23.06.2012.
Löw: "Morao sam unijeti malo svježine u momčad, bilo je vrijeme za promjene"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Njemačka je uvjerljivim nastupom u četvrtfinalu pokazala svima kako se treba igrati protiv nepredvidljive i uvijek neugodne Grčke. Elf je slavio s 4:2 i tako došao do četvrtog uzastopnog polufinala na velikim natjecanjima. Pobjedu su Löwu donijeli igrači za koje je malo tko očekivao da će se naći u početnih 11.

Nakon nogometaša Portugala, drugo mjesto u polufinalu zauzeli su i reprezentativci Njemačke. Oni su se za plasman među četiri najbolje ekipe morali boriti protiv Grka na čiju je igru teško odgovoriti, ali pokazali su kako su sposobni probiti njihovu čvrstu obrambenu liniju zabivši im čak četiri pogotka.

"Ovo je veliki uspjeh momčadi. Mislim da svi možemo biti ponosni na naše reprezentativce", rekao je nakon susreta njemački izbornik Joachim Löw. Elf je četvrti put zaredom došao minimalno do polufinala velikog natjecanja, no ovog se puta neće zadovoljiti ničim drugim osim naslova.

Löw je iznenadio mnoge jer je u početnu postavu uvrstio Marca Reusa, Miroslava Klosea i Andrea Schürrlea, dok su na klupi ostali Mario Gomez, Thomas Müller i Lukas Podolski. Ipak, pokazalo se kako Nijemci imaju kvalitetne igrače iz drugog plana jer su se i Klose i Reus upisali u strijelce.

"To je bio dan promjena. Nakon tri uzastopne pobjede imao sam osjećaj da bi trebalo nešto promijeniti i unijeti malo svježine u momčad. Bilo je vrijeme za promjene", izjavio je njemački strateg.

Grčka je svoje lice još jednom pokazala početkom drugog poluvremena kada je nakon brze kontre uspjela izjednačiti, no Nijemci su ipak bili pribrani i "vratili su stvari na svoje mjesto".

"Grčka je ponovno imala samo jednu priliku na utakmici i zabila dva pogotka. Mi smo se ispromašivali na početku, ali bilo je bitno da smo pokazali dobru reakciju da se vratimo nakon 1:1", zaključuje Löw.

Njegov kolega na suprotnoj strani Fernando Santos nije previše žalio za izgubljenom utakmicom jer je i sam bio svjestan jačine protivnika. "Ušli smo s velikom dozom odlučnosti u drugo poluvrijeme i zabili smo, no ubrzo smo primili novi pogodak što nam je podrezalo krila", kazao je.

"Istina je da smo očekivali drukčiju početnu postavu Njemačke iako su se pojavile glasine da će Löw osvježiti momčad. Glavna je promjena bila ulazak Klosea umjesto Gomeza", rekao je Santos i dodao: "Izostanak Karagounisa je bio ključan. On je igrač koji zna zadržati loptu i kretati se s njom."

EP 2012. - završnica

četvrtfinale

Češka0:1Portugal
Njemačka4:2Grčka
Španjolska2:0Francuska
Engleska2:4 **Italija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 19:42
    sve od protivnika ovisi. podolski je bio igrac utakmice protiv danaca, a po meni su danci bolji protivnik od grka. iako ne cijenim uefina priznanja toliko, ipak mislim da je teze protiv danaca dobro igrati nego protiv grka. ogromna razlika je i u iducem protivniku - iako vjerujem da ce ita - eng... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • gerrard23.06.2012. u 15:32
    nevjerujem da će za polufinale puno mijenjat od ovog sastava protiv grčke..eventualno gomez umjesto klose..pa muller i, pogotovo podolski nisu ništa pokazali u prve 3 utakmice
    gerrard
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 12:59
    Po meni, jako loš potez Lowea. Da Lahm nije zabio gol, namučili bi se oni s takvom postavom. Imao je više sreće nego pameti. Staviti napad koji je igrao zajedno samo na treningu! A još k tome je uvrstio Reusa nakon onog komentara. Trebao ga je odmah kući poslati, smeće balavo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 12:45
    kad vidim kakve su ekipe prošle u četvrtfinale (češka i grčka) još mi je više žao hrvatske. ne kažem da bi mi prošli njemačku ili portugal, ali bi sigurno pružili veći otpor i to bi bile puno zanimljivije utakmice. ovako smo u dva četvrtfinala gledali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 12:24
    lako je meni biti pametan sad nakon 4:2, ali mislim da je ovo bila idealna prilika za rotacije. svi su podcijenili grcku, htjeli priznati ili ne, pa tako i nijemci, samo sto im se nije odbilo o glavu. da su kiksali, vjerojatno bi löwa razapeli (bez obzira na cinjenicu da ove 3 zamjene nisu nimalo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik