Nogomet

Lloris: "Morali smo probati nemoguće"

Borna Rupnik • nedjelja, 24.06.2012.
Lloris: "Morali smo probati nemoguće"
Foto: EPA

Francuski nogometni reprezentativci oprostili su se od Europskog prvenstva porazom od Španjolske. S obzirom na snagu protivnika, kažu, nemaju se čega sramiti...

"Ostvarili smo prvi cilj prolaskom skupine", sažeo je dojmove francuski vratar Hugo Lloris po završetku četvrtfinalnog dvoboja s aktualnim prvakom Europe i svijeta.

Španjolska je Francuze zaustavila pobjedom 2:0, uz dva pogotka Xabija Alonsa. "Morali smo igrati protiv najbolje momčadi svijeta", ističe Lloris, "i morali smo probati nemoguće. Nismo uspjeli, no ne mora nas biti sram".

Laurent Koscielny, branič Francuske: "Španjolska zna držati loptu i natjerati protivnika na trčanje za njom, a tako se troši mnogo energije. Ipak, odlazimo kući uzdignute glave, dobro smo se branili većinu utakmice i Španjolska nije stvorila previše prigoda. Imali smo svoju šansu u protunapadu, ali nismo mogli zabiti. Nema smisla žaliti, treba gledati u budućnost. Mislim da je Francuska na ovom prvenstvu napredovala, ne zaboravimo da smo mlada momčad. Bit ćemo još bolji".

"Dali smo sve od sebe i bili smo blizu. Moramo naučiti lekciju za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, gdje ćemo opet igrati sa Španjolskom", nastavio je čuvar mreže Les Bluesa.

Nekoliko je riječi posvetio i analizi zbivanja na terenu te se slaže da je rani pogodak skrenuo vodu na mlin Furije: "Španjolska nas je pritisnula u prvom dijelu, nije nam dala loptu. Koliko god smo to očekivali, nije se lako nositi s njima. Nažalost, primili smo pogodak u 20. minuti, a da smo do poluvremena zadržali 0:0, mogli smo predstavljati veću prijetnju. U nastavku smo osjetili španjolski umor, ubrzali igru, napravili nekoliko dobrih stvari, no nedostajalo nam je siline i preciznosti u završnici".

Njegov sunarodnjak Karim Benzema ostao je bez postignutog pogotka na prvenstvu, premda nije pružao slabe partije.

"Tužan sam jer smo izgubili tešku utakmicu i moramo krenuti kućama. Španjolska je pokazala da je favorit za naslov", rekao je napadač, a dotaknuo se i svog klupskog suigrača iz Real Madrida, čovjeka odluke: "Xabi Alonso je pokazao da je sjajan igrač i da ga Španjolska treba u svojoj postavi".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • JeremijaX24.06.2012. u 21:34
    Morali ste pogledat DVD utakmice Španjolska-Hrvatska i imali bi dobar rezultat, možda produžetke, pa i penale. Nama Španjolci ne bi dali gol da se igralo još sat vremena, ali šta ćeš kad nama 0:0 nije odgovaralo
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik24.06.2012. u 18:39
    Niste bili ni blizu, a zadnjih desetak minuta se doimalo kao da su zadovoljni rezultatom, totalno anemično i bezvoljno vucaranje po terenu. Španjolska i dalje ne plijeni igrom i ne djeluje moćno ali pobjeđuje, ne bi me čudilo da i ovu kantu osvoje, sve mi ovo na JAR nalikuje.
    Obrisan korisnik