Ostali sportovi

Perković: "Prepala sam se nakon drugog hica"

Ivana Strahija, Borna Rupnik • nedjelja, 01.07.2012.
Perković: "Prepala sam se nakon drugog hica"
Foto: Dejan Popek

Iako je tri puta prijestupila, Sandra Perković postala je još jednom europska prvakinja u bacanju diska. Hitac od 67,62 metra vrijedio je zlatne medalje...

Sandra Perković ponovno je postala prvakinja Europe. Nakon što je najbolja bila u Barceloni, isto joj je pošlo za rukom i u finskoj prijestolnici, Helsinkiju.

U finalu je u prve dvije serije, pomalo neočekivano, prijestupila, no u trećem je hicu, pod velikim pritiskom, bacila hitac vrijedan zlatne medalje.

"Odlično sam se osjećala, no bacila sam prvo u mrežu i sama se začudila. Drugi hitac je zapeo u mali ćošak i onda sam se prepala. Zadnji, treći hitac, nadala sam se da ću baciti dobar hitac, nije me ni zanimalo kako daleko ide", kazala je iskreno Sandra Perković nakon obrane titule europske prvakinje.

Tome je Sandra dodala: "Kad sam vidjela da leti... To je bilo to. Počeo me boljeti trbuh nakon toga, ali glavno da sam pobijedila. Nisam ni gledala tko koliko baca, gledala sam samo da pogodim sektor."

Disk je letio na 67,62 metra, što njezine konkurentice više nisu mogle pratiti te je do kraja natjecanja Sandra Perković sačuvala svoje vodstvo i slavlje je moglo početi.

Srebro je na kraju pripalo Nadine Müller iz Njemačke, a bronca Nataliji Semenovi iz Ukrajine.

Za europsku prvakinju nema odmora, već u petak baca u Parizu na Dijamantnoj ligi.

EP, disk (ž), finale:
1. S. Perković (Hrvatska) 67,62
2. N. Müller (Njemačka) 65,41
3. N. Semenova (Ukrajina) 62,91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran02.07.2012. u 15:19
    Sandri iskrene čestitke. BRAVO SANDRA! Obzirom na ishod, ipak neću tražiti naknadu za pretrpljeni strah ;-) A ekipi sa HRT-a jedan veliki minus (iako su ih već i od ranije skupili podosta). Naime, jučer je prva vijest u sportskom dijelu središnjeg Dnevnika bila završnica nogometnog... [više na forumu]
    Vjeran
  • narada10801.07.2012. u 23:06
    Hm mogli ste stavit video, kaj ne?
    narada108
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 22:23
    Bilo je napeto u 3.seriji al čim sam vidio izraz Sandrinog lica znao sam da ide daleko,ovakvu mentalnu snagu mislim da nema nijedna hrv.športašica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 22:11
    sandra jesi slobodna? :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2012. u 21:41
    sve cestitke ovoj nevjerovatnoj curi :)
    Obrisan korisnik