Nogomet

Luksemburžani i Maltežani zabili sedam i osam pogodaka na otvaranju Lige prvaka

Borna Rupnik • srijeda, 04.07.2012.
Luksemburžani i Maltežani zabili sedam i osam pogodaka na otvaranju Lige prvaka

Prvim utakmicama prvog pretkola otvoreno je natjecanje u novom izdanju Lige prvaka. Vrlo su uvjerljivi bili osvajači titula u Luksemburgu i na Malti...

Odigrane su prve tri utakmice u novoj Ligi prvaka. Već su u prvim utakmicama prvog pretkola prolaz praktično osigurali Dudelange i Valletta, prvaci Luksemburga i Malte.

Luksemburžani su pobijedili Tre Penne iz San Marina 7:0, a strijelci su bili Melisse, dva puta Benzouien, dva puta Joachim, Legros te D'Orsi u vlastitu mrežu.

Maltežani su protiv Lusitansa, prvaka Andore, slavili još uvjerljivije, 8:0. Čak je četiri pogotka postigao iskusni, 31-godišnji Mifsud, dva je dodao Benites, a po jedan Caruana i Agius.

Neizvjesno će biti tek u uzvratu Linfielda i B36 Torshavna. U Sjevernoj je Irskoj bilo 0:0 te će odluka o putniku u drugo pretkolo pasti tek na Farskim Otocima.

Ne bude li senzacionalnih preokreta, Dudelange će igrati protiv Red Bulla iz Salzburga, Valletta protiv beogradskog Partizana, dok će Linfield ili B36 igrati protiv ciparskog AEL Limassola.

Liga prvaka, kvalifikacije

1. pretkolo

Dudelange7:0Tre Penne
Valletta8:0Lusitans
Linfield0:0B36 Tórshavn
Tre Penne0:4Dudelange
Lusitans0:1Valletta
B36 Tórshavn3:4 **Linfield

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH04.07.2012. u 17:05
    Naravno da Barca protiv ovakvih klubova nikad neće ni igrati jer se jednostavno nema kada sastati s njima ali da kojim slučajem odigraju prijateljsku sa 100 % snage i punim sastavom mislim da bi bila makljaža neviđena. Neka samo igraju ekipe iz San Marina I Andore u Europi, naravno da im Uefa to... [više na forumu]
    ALGHAZANTH
  • jandro04.07.2012. u 16:39
    istina ali mislim da je razlika u tome što i maltežani znaju da ne mogu daleko u ligi prvaka pa daju sve od sebe barem u ovim prvim pretkolima. zato je i tolika razlika. barceloni se ne bi ni dalo igrat zato ih ne bi nakantali išta više nego ovi. pretpostavljam da je i... [više na forumu]
    jandro
  • ALGHAZANTH04.07.2012. u 16:31
    Jebiga, kada je Gomis bio jako raspoložen pa je Dinamo nastradao ha ha... ali jedna je stvar tako izgubiti od Lyona pa čak i Debrecena a sasvim nešto drugo od klubova iz Luksemburga i Malte i to onako nevjerojatnim rezultatima. Razumijem da je San Marino i Andora čisti amaterizam ali ovi... [više na forumu]
    ALGHAZANTH
  • jandro04.07.2012. u 16:06
    hvala bogu da se hrvatski nogomet ima pohvalit jako lijepim rezultatima poput 7:1 poraza dinama od lyona, 5:0 hajduka od debrecena, pa ispadanja cibalije i već spomenutog hajduka od amatera i da ne nabrajam dalje. možda bi onda bilo najbolje da se i naš nogomet ukine?
    jandro
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 13:36
    Kad Maltežani nekom utrpaju osam komada, onda znaš da se nešto čudno događa u nogometu :D
    Obrisan korisnik