Nogomet

Prvaci Malte i Luksemburga potvrdili prolaz, Linfieldu lutrija jedanaesteraca

Borna Rupnik • utorak, 10.07.2012.
Prvaci Malte i Luksemburga potvrdili prolaz, Linfieldu lutrija jedanaesteraca
Foto: UEFA

Valletta, Dudelange i Linfield, prvaci Malte, Luksemburga i Sjeverne Irske, izborili su nastup u drugom pretkolu Lige prvaka...

U tri uzvratne utakmice prvog pretkola novog izdanja Lige prvaka Valletta i Dudelange potvrdili su svoje prednosti iz prvih susreta, dok su na Farskim Otocima odlučivali jedanaesterci.

Prvak Malte u Andoru je na gostovanje kod Lusitansa stigao s 8:0 u džepu, a novu je pobjedu Valletti osigurao Benites da Conceicao u 16. minuti.

Prvak Luksemburga u prvoj je utakmici slavio protiv Tre Pennea iz San Marina rezultatom 7:0, a za pobjedu 4:0 u uzvratu pobrinuli su se Joachim dva puta te Benzouien i Gomez. Svi su pogoci pali u prvom poluvremenu.

Najneizvjesnije je bilo u okršaju B36 Torshavna i Linfielda. Ni u uzvratu nije bilo pogodaka te se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. Matras i Cieslewicz postali su tragičari prvaka Farskih Otoka, dok su izvođači sjevernoirske momčadi bili precizni za konačnih 4:3.

Linfield će igrati protiv ciparskog AEL Limassola, Dudelange protiv Red Bull Salzburga, a Valletta protiv beogradskog Partizana.

Liga prvaka, kvalifikacije

1. pretkolo

Dudelange7:0Tre Penne
Valletta8:0Lusitans
Linfield0:0B36 Tórshavn
Tre Penne0:4Dudelange
Lusitans0:1Valletta
B36 Tórshavn3:4 **Linfield

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH13.11.2012. u 15:53
    Koji klubovi majke ti!!!
    ALGHAZANTH