Nogomet

Fenerbahče i Roma nastavili s dovođenjem pojačanja

Lovro Štrbinić • četvrtak, 05.07.2012.
Fenerbahče i Roma nastavili s dovođenjem pojačanja
Foto: Kristijan Komarica

Turski velikan Fenerbahče je uoči nove sezone momčad osnažio dovođenjem braniča Egemena Korkmaza, a Roma je također nastavila s dovođenjem prinova. Ovaj put jer riječ o mladom litavskom vrataru i rumunjskom veznjaku.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka čelni ljudi Fenerbahčea rade na pojačavanju momčadi za izazove koje donosi Liga prvaka. Dovođenjem Egemena Korkmaza, koji je potpisao trogodišnji ugovor, osnažena je posljednja linija istanbulskog sastava.

Ovim potezom se u Feneru ujedno okupila cijela udarna obrana turske reprezentacije, s vratarom Demirelom na čelu. Uz spomenutog Korkmaza tu su još Gökhan Gönül, Bekir Irtegün i Hasan Ali Kaldirim.

Dolazak Korkmaza dogodio se tako samo dan nakon što je objavljeno kako je novi igrač Fenerbahčea Mehmet Topal, a u slučaju braniča riječ je bila o isteku ugovora s Bešiktašom, nakon čega je postao slobodan igrač.

Također, s pojačavanjem kadra nastavlja i Roma. Klub iz talijanske prijestolnice okrenuo se dovođenju mladih igrača pa je tako dogovoren dolazak mladog 18-godišnjeg vratara Tomasa Svedkauskasa iz Suduve. Član litavske reprezentacije do 19 godina, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Fiorentini, potpisao je petogodišnji ugovor.

Među Rimljane stiže i mladi rumunjski veznjak. Riječ je o Adrianu Stoianu, 21-godišnjaku koji je prošle sezone nosio dres Barija kao posuđeni igrač, a Roma je sad otkupila njegov ugovor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!