Rukomet

Goluža: "Hrvatsku zastavu u Londonu trebao bi nositi Venio Losert"

Zvonka Keliš • subota, 07.07.2012.
Goluža: "Hrvatsku zastavu u Londonu trebao bi nositi Venio Losert"
Foto: Martina Oštrić

Nakon napornih treninga snage hrvatski rukometni reprezentativci ušli su u treću fazu priprema u kojoj su započeli s uigravanjima, a upravo stoga pred njima su i prve test utakmice protiv reprezentacije Švedske. Izbornik Goluža zadovoljan je dosadašnjim radom svojih izabranika, a dan prije prijateljskog susreta u Poreču ponudio je nekoliko riječi i na temu hrvatskog stjegonoše.

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon Zadra i nekoliko dana odmora, u Poreču je nastavila s pripremama za nadolazeće Olimpijske igre u Londonu. Nakon zahtjevnih tjelesnih priprema na Rogli i u Zadru, rukometaši su počeli s trećom fazom priprema kao i s uigravanjima te su stoga pred njima i dvije pripremne utakmice protiv Švedske. Prva je na rasporedu već u nedjelju u 20.30 sati u porečkoj dvorani Žatika, dok će se druga odigrati u četvrtak u Rijeci.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Slavko Goluža, na tiskovnoj konferenciji dan prije prvog testa hrvatskih rukometaša kazao je: "Što se tiče naših priprema mi smo još uvijek u trećoj fazi tako da radimo na snazi, na specifičnim stvarima, ali smo polako počeli uključivati i rad s loptom. U toj smo fazi da s loptom još nismo na ti, no intenzivnije ćemo joj se posvetiti nakon utakmice sa Švedskom u nedjelju."

"Sve pohvale momcima za njihov rad, naime, vidi se njihova velika želja, kao i sam motiv, ipak su ovo Olimpijske igre, a u London putuje samo 14 igrača", rekao je Goluža.

Pred rukometnom reprezentacijom u nedjelju navečer u porečkoj dvorani Žatika jest dvoboj sa Švedskom u kojem će Goluža testirati spremnost svojih igrača: "Za ovu utakmicu naš je plan napraviti jak ritam gdje će svi dobiti priliku igrati, naime, nećemo razmišljati o rezultatu, iako, naravno, želimo pobjedu, no prioritet su nam neke druge stvari koje mi u stožeru tražimo i stavljamo pred igrače."

"Povrede su iza nas, Venio Losert je imao malo istegnuće zadnje lože, no sada je to sve iza njega te se on polagano uključuje u normalan rad. Da sam ga htio opteretiti mogao sam i prije, ali nije bilo potrebe za time. Sada mu treba isključivo lopta kao i svima drugima zbog čega ga nismo ni opterećivali prije te je radio po posebnom programu koji je odrađen kako treba", prokomentirao je Goluža stanje hrvatskog vratara koji je pred sam kraj priprema na Rogli istegnuo zadnju ložu.

Kako se same Igre bliže tako je i sve aktualnije pitanje konačnog popisa hrvatskih putnika u London, no izbornik Goluža kaže kako će on biti poznat kada on tako odluči: "15 imena ide u London, a tko dobije avionsku kartu dva dana prije polaska taj ide s nama. Stvar je jasna, naime 15. igrač moći će biti u selu s nama, a i ima mogućnost dobivanja medalje."

Sam Venio Losert također je dobio priliku da kaže nekoliko riječi o svom zdravstvenom stanju, kao i nadolazećim susretima sa Švedskom: "Ove dvije utakmice će nam vrlo dobro doći da vidimo na čemu još trebamo raditi i u kakvom smo stanju. Moje stanje je dobro, svaki dan je sve bolje te se polako priključujem treninzima."

Izbornik Goluža posebno se osvrnuo i na pitanje hrvatskog stjegonoše na nadolazećim Olimpijskim igrama budući da on po tom pitanju vidi samo jednog čovjeka, hrvatskog vratara Venija Loserta: "Uz dužno poštovanje svih kandidata i kandidatkinja Venio Losert je osoba za taj zadatak. Sportaš koji je osvojio dvije olimpijske medalje, ima svjetske i europske medalje, ali i Ligu prvaka. Po svim kriterijima ne vidim čovjeka koji trenutno može biti ispred njega", započeo je hrvatski izbornik te dodao: "Ako ne bude tako , onda je to opet jedna velika nepravda. Kad ja već nisam nosio, neka on nosi. Te priče da Zaninović treba nositi su šuplje priče. Nismo mi krivi što stalno donosimo medalje, a drugi to ne rade. Drugi snimaju reklame po dva tri mjeseca da idu na OI pa slučajno prođu..."

Na koncu priče nekoliko riječi ponudio je i sada već bivši igrač hrvatskog prvaka CO Zagreba, Manuel štrlek: "Posebno bih se osvrnuo na rad na treningu, naime, treniramo izuzetno kvalitetno te dajemo maksimum od sebe. Pohvalio bih sve dečke i naravno pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmice u Poreču i Rijeci. Tek sad kreće lopta, ona prava taktika, igranje na dva gola, a ove dvije utakmice koje su pred nama dat će nam smjernice što i kako dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis09.07.2012. u 01:27
    look! it's a bird, it's a plane! no, it's a PANJ called goluža!!!! koji jadnik.
    cameosis
  • Obrisan korisnik08.07.2012. u 20:42
    u at 2 zlata losert je ugradio 1 obranu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2012. u 11:30
    goluža je ''majstor'' sa inteligenijom koja je na najnižoj razini, takva jedna izjava je krajnje bezobrazna, ali ništa čudno za jednog takvog velikog ''intelektualca'' u hrvatskom sportu, to samo treba ignorirati i nek sestre nose zastavu, rukometaši nek se bolje koncentriraju na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 17:32
    po meni bi Losert trebao nositi zastavu, s obzirom na dva olimpijska zlata. Ali bi Glouža mogao pokazati malo poštovanja prema drugima, pogotovo sestrama Zaninović...da mu ne bi jedan high-kick dale
    Obrisan korisnik
  • hanson07.07.2012. u 17:31
    ako idu samo dva golmana nisam mbaš siguran da tu uopće ima mjesta za loserta. Zastavu bi trebala nositi blanka ako će ić u london a ako ne onda nemam ništa protiv zaninovički. Balić je nosio u pekingu tak da nema smisla da rukometaši nose dva put za redom. A goluža je ovakvo... [više na forumu]
    hanson