Ostali sportovi

Balić: "Bez zavaravanja, Tunis je jako neugodan protivnik"

Branimir Korać • utorak, 07.08.2012.
Balić: "Bez zavaravanja, Tunis je jako neugodan protivnik"
Foto: FaH

Nakon što su upisali pobjedu protiv Španjolaca, hrvatski rukometaši su se mogli okrenuti Tunisu, sljedećem protivniku na Olimpijskim igrama. Iako Tunis kod navijača ne budi respekt i javnost će biti sklona podcjenjivanju, igraču su, što je dobro, odmah spustili loptu na zemlju i napomenuli kako neće biti nimalo lako...

Pet susreta i pet pobjeda bez trganja živaca - sukus je nastupa hrvatske rukometne reprezentacije u prvoj fazi natjecanja na Olimpijskim igrama. Skupina je bila teška, puno teža od one druge s kojom se hrvatska križa u četvrtfinalu, međutim to nije predstavljalo problem i hrvatski rukometaši su uspješno odradili svoje zadaće.

Četvrtfinale donosi Tunis, najbolju afričku reprezentaciju koja nema jako ime u svjetskom rukometu, ali mora se shvatiti ozbiljno. Tunižani svoj najbolji rezultat sa svjetskih natjecanja imaju od sredine prošlog desetljeća kada su organizirali Svjetsko prvenstvo i na njemu došli do polufinala. Tamo su pokazali izuzetno čvrstu igru i toga se jako dobro sjeća većina naših igrača.

"Nisam baš presretan što moramo na Tunis u četvrtfinalu. Dobra su ekipa, protiv njih uvijek imamo problema. Vrlo su neugodni, kao i sve afričke reprezentacije, jako su borbeni i neće biti nimalo lako", izjavio je za HTV nakon utakmice Ivano Balić.

Na Tunižane je upozorio i Blaženko Lacković koji smatra kako se mora zaboraviti sve što se dosad napravilo.

"Sve što smo dosad napravili, moramo zaboraviti. Imamo sljedeći cilj, a to je polufinale kako bismo kompletirali četiri polufinala s posljednja četiri natjecanja. Odradili smo dobar posao u skupini, imali smo jake protivnike i završili kao prvi, međutim sada to više ništa ne znači i moramo se dalje pripremati za Tunis", prenosi Lackovićevu izjavu Večernji list.

Prije Tunisa je odrađena Španjolska koja je pružila najjači otpor našoj reprezentaciji u grupnoj fazi natjecanja. "Malo smo se mučili, obrana nije funkcionirala onako kako je trebala i vidjelo se da su noge bile malo teže. Ali čim smo uhvatili ritam u obrani, povećali pokretljivost, odmah smo se uspjeli odvojiti i dovršiti posao", dodao je Balić.

Izbornik Slavko Goluža također je problem vidio u obrani koja je u nekoliko navrata stvarno jako dobro izigrana zbog brzog protoka lopte Španjolaca. "Na nekim mjestima smo loše reagirali i to nam je stvorilo problem. Njihov protok lopte je bio odličan, raširili su nas, ali kada smo par puta promijenili obranu, uhvatili smo ritam. Pobjeda je važna, sada se idemo odmoriti i pripremiti za Tunis", dodao je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.08.2012. u 20:56
    bit ce kauboji nabrijani 120% , no problem, jer svi znaju da je cetvrtfinale ta skakljiva tekma, plus nasi imaju (garant100%) osjecaj da su u Beogradu ostali za korak dva (tj. za dve medalje) ispod mogucnosti. Jos nasima ide u ruke da na OI dosad igraju sasvim uvjerljivo, dok je Tunis gubio sve 3... [više na forumu]
    narada108
  • interreg07.08.2012. u 19:50
    Vidim da si novi ovdje i molio bih te da se prilagodis vecinski pozitivnom stilu komunikacije na sportnetu. Argumentiraj, daj nam svoje misljenje ali ne vrijedjaj ljude bez ikakvog razloga.
    interreg
  • Obrisan korisnik07.08.2012. u 13:36
    sta su Mediteranske igre sluzbeno natjecanje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2012. u 12:10
    bez zavaravanja, koliko god tunis bio jak, mi smo znatno jači... i zato ćemo ih pobijedit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2012. u 12:05
    pardon u finalu :)!!
    Obrisan korisnik