Ostali sportovi

Perković: "Cilj za 2013. je svjetsko zlato"

Ante Zovko • četvrtak, 09.08.2012.
Perković: "Cilj za 2013. je svjetsko zlato"
Foto: FaH

Zagrebačka Dubrava dočekala je "svoju" Sandru Perković, osvajačicu olimpijske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, koja je odmah objavila svoje nove ambicije.

Prvi dio dočeka u Zagrebu bio je u Zračnoj luci Pleso. Sandra Perković, zlatna u bacanju diska, ondje se zahvalila odgovornima za uvjete koje su joj osigurali.

"Došli smo u London, pokazali tko smo i što smo, te osvojili zlato. Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom atletskom savezu, mojem klubu Dinamo Zrinjevac i gradu Zagrebu s gradonačelnikom Milanom Bandićem bez kojeg ovo ne bi bilo moguće."

Prošle godine Perković nije mogla nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Daeguu zbog suspenzije zbog pozitivnog rezultata dopinškog testa. Zato je najavila:

"Jedino što mi preostaje je svjetsko zlato koje sam prošle godine izgubila. To mi je cilj za 2013. godinu."

Njezin trener Ivan Ivančić istaknuo je Sandrino postignuće: "Ova medalja Sandri i meni nije neočekivana. Čestitam, sada i javno, Sandri na superiorno osvojenom zlatu. Bacila je disk duže nego što su jučer bacili dečki, a to je rijetkost. Budemo li radili u miru i dobrim uvjetima, obećavam da ova medalja neće biti zadnja."

Prisjetio se Ivančić riječi boksačkog šampiona Mate Parlova, koji je i sam osvojio olimpijsko zlato: "Rekao mi je, 'Moraš napraviti jednog sportaša koji će osvojiti sve kao što sam ja.' Evo, Sandra je sada osvojila sve."

U Dubravi je prvoj hrvatskoj osvajačici zlatne olimpijske medalje na Ljetnim igrama od samostalnosti upriličen prigodni doček:

"Hvala vam svima na ovako lijepom dočeku. U Dubravi su moji najbolji i najiskreniji navijači", rekla je Sandra pred okupljenima. "Rođena sam u Dubravi, tamo sam i odrasla. Po mojem karakteru se vidi da sam Dubravašica. Uopće nemam srama i imam samopouzdanja. Cure iz Dubrave su malo žešće", nasmijala je Perković prisutne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 13:49
    Kao koji dečki?
    Obrisan korisnik
  • nido09.08.2012. u 12:34
    Bravo generacijo, samo pobijedi nas balkanski mentalitet i nastavi bez opustanja nego kao da jos nista nisi osvojila...zestoko s treninzima i s pravim profesionalizmom. Nije mala stvar bacati disk kao i decki...
    nido