Košarka

Optimizam uoči makarske premijere s Ciprom

Iz Širokog Brijega: Ivana Karačić • petak, 17.08.2012.
Optimizam uoči makarske premijere s Ciprom
Foto: Ivana Karačić

Košarkaška reprezentacija Hrvatske završila je šestodnevne pripreme u Širokom Brijegu. Posljednjeg dana priprema na Pecari suigračima se pridružio kapetan Roko Leni Ukić, a nakon treninga u četvrtak navečer izbornik Jasmin Repeša prekrižio je Frana Pilepića i Ivana Ramljaka. Na njih ne računa u kvalifikacijskim utakmicama.

U Širokom Brijegu su hrvatski reprezentativci s brojnim stručnim stožerom kombinirali rad u dvorani i teretani. Njihov boravak u Širokom Brijegu pratilo je dosta ljubitelja košarke koji su pomalo ostali i razočarani što nije došlo do najavljene utakmice između reprezentacije i Širokog, koji je također počeo pripreme za novu sezonu. No, utakmica se nije uklapala u Repešin program.

"Odradili smo sedam jako dobrih treninga. Zadovoljan sam, momci su radili dobro. Nismo kompletni. Neki su izostali opravdano, neki neopravdano, ali to je tako. Važno je ove igrače dobro pripremiti. Ima tu dosta mladih. Za njih je ovaj ritam rada i prezahtjevan možda, ali moramo držati jednu višu radnu razinu, želimo li rezultat. Čekaju nas utakmice s Ciprom u Makarskoj, pa s Ukrajinom i Mađarskom. S tri pobjede bi napravili velik posao", kaže izbornik Jasmin Repeša.

Poslije priprema u Širokom Brijegu izbornik Repeša odabrao je 12-oricu košarkaša koji će nastupiti u kvalifikacijskim utakmicama. S popisa su otpali novi šuter španjolskog Bilbao Basketa Riječanin Fran Pilepić i krilo Širokog WWina Ivan Ramljak. Reprezentaciji će se po povratka s Europskoga juniorskog prvenstva pridružiti još Dario Šarić.

"Prvu utakmicu igramo s Ciprom u Makarskoj. Razmišljamo samo o pobjedi. Sve drugo bilo bi ludost. Želimo ove kvalifikacije proći bez stresa i zato moramo u utakmicu ući ozbiljno. Ne podcjenjujemo nikoga, ali kvaliteta je na našoj strani. U svaku utakmicu ući ćemo sto posto motivirani", kazao je bivši kapetan Zagreba CO i novi igrač Repešine Unicaje Krunoslav Simon.

EP 2013., kvalifikacije

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Austrija57:61Ukrajina
Hrvatska93:38Cipar
1Hrvatska 80+146
2Ukrajina 62+57
3Austrija 35+12
4Mađarska 35-26
5Cipar 08-189

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 20:39
    Bilo bi odlično da dobijemo Cipar.
    Obrisan korisnik
  • basketas18.08.2012. u 16:16
    Ovo prvo uopce nije istina, Ramljak je skocniji, bolji u tranziciji dok je Marcinkovic dosta bolji suter, 100 x bolji obrambeni igrac, njih dvojica su 50-50 ako cemo gledat ko je bolji, samo sto je Ramljak imao odrijesene ruke u Sirokom prosle sezone dok su Marinkovica totalno podcjenili u Ciboni... [više na forumu]
    basketas
  • woogla18.08.2012. u 12:28
    neslužbeno, njih su dvojica otpala zbog toga što nisu potpisali s cibonom. ponavljam, neslužbeno, između redaka!! što se kvalitete tiče, ramljak je za pavla dvd naspram videorekordera, a pilepić prema vrbancu audi a8 prema hyundai accentu 2001. godište
    woogla
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 01:09
    kakav naslov jebote ahhahaha jebo te cipar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2012. u 22:32
    pobogu ljudi do kad će nam košarka ovako izgledat???????????????????????????????????????????????????'  Molim vas da me netko probudi, sigurno sanjam!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik