Rukomet

Gislason: "Još u prvom poluvremenu nisam bio zadovoljan"

Mihaela Bradovski • subota, 01.09.2012.
Gislason: "Još u prvom poluvremenu nisam bio zadovoljan"
Foto: Davor Sajko

Trofej za najbolju momčad Super Globe 2012 pripao je rukometašima Atletico Madrida. U finalu su rezultatom 28:23, predvođeni Joseom Hombradosom, svladali prošlogodišnje prvake THW Kiel, a nakon odigranog dvoboja i jedna i druga strana složila se da je pobjeda, a potom i trofej otišao u prave ruke...

Kao što su po dolasku u Dohu i obećali, rukometaši i struka Kiela nakon današnjeg neuspjeha u finalu krivca niju tražila u zamoru zbog prenatrpanog rasporeda, već su priznali kako su u ovih 60 minuta nadigrani od bolje momčadi. Gotovo čitav susret Zebre su morale stizati minus od pogotka, odnosno dva, no takva situacija nije im strana. Druga poluvremena ona su u kojima momčad Alfreda Gislasona, bez obzira na rezultat, podiže svoju igru i odvaja se do konačnog trijumfa.

Zahvaljujući španjolskom vrataru, posebno njegovoj seriji obrana u periodu od 46. do 49. minute, danas se takav scenarij nije dogodio. "Atletico je zaslužio ovu pobjedu iz jednog jednostavnog razloga. Bio je bolja momčad danas. U prvom smo dijelu još igrali koliko toliko dobro, ali niti tada nisam bio zadovoljan kako smo odigrali neke minute i segmente, dok smo u nastavku previše toga propustili zabiti", komentirao je 53-godišnji islandski stručnjak na klupi europskog prvaka.

Šprem: "Prvi susret s Brazilcima bio je teži"

I druga katarska momčad osim domaćina Al Sadda u pomoć je pozvala preko nekoliko europskih igrača i u konačnici joj je pripala peta pozicija. U tom posljednjem dvoboju gotovo punu minutažu upisao je Zagrebaš Lovro Šprem.

"Prije nekoliko dana dvoboj protiv Brazilaca u grupnoj fazi bio je teži, ali i danas smo morali dati sve od sebe kako bismo slavili. Moramo biti zadovoljni zbog ove pete pozicije jer je to bio naš cilj nakon što nismo uspjeli dohvatiti polufinale.

Pomoćni trener El Jaisha Vladimir Jelčić dodao je da je razlika između ove dvije momčadi bila svježina koju igrači Metodista nakon jučerašnje teške utakmice nisu imali.

Jedan od novopridošlih igrača ovoga ljeta, Patrick Wienczek, složio se s trenerom uz obrazloženje kako njihova igra jednostavno nije bila dovoljno kvalitetna za pobjedu nad protivnikom kao što je Atletico. "Nismo igrali dobro, bila je ovo jedna naša vrlo slaba partija. U prvih pola sata još smo i bili na nekoj razini, ali nakon povratka na parket padali smo sve više i više. Potpuno zasluženo smo poraženi."

S druge strane, usprkos osvojenom naslovu, također nije bilo prevelikog slavlja. Razlog tome je vijest da je večer ranije preminuo otac Kirila Lazarova. Strateg madridskog sastava Talant Dujšebajev nije propustio spomenuti Hombradosove zasluge u svom kratkom komentaru na finalni okršaj.

"Nakon što smo primili tragičnu vijest o smrti u obitelji Kirila Lazarova prošle noći, bilo je teško i mučno igrati za nas ovo finale, posebno samom Kirilu. Ali moji su igrači, svi do jednoga, dali sve od sebe što su u ovom dijelu pripremne faze mogli i pokazalo se dovoljnim za osvajanje ovog trofeja. Ne moram niti naglašavati koliko je odličan osjećaj pobijediti aktualnog osvajača Lige prvaka. Kada se sve zbroji, istina je ta da su nam obrane Hombradosa dale stabilnost kada se utakmica lomila čime smo gurnuti u priliku postići nekoliko lakih pogodaka iz kontranapada i riješiti susret u našu korist."

Junak dvoboja, vratar Atletica također je dao svoje viđenje utakmice. Posebno se osvrnuo na defanzivni dio igre, pohvalivši suigrače ispred sebe za igru koja im je osigurala ovaj naslov, treći ukupno. "Bio je ovo zahtjevan zadatak za nas. Na početku se bilo teško braniti protiv Kiela, no kasnije se upravo obrana pokazala ključnom. Zadovoljstvo je ovdje jer smo osvojili snažan turnir, kao podlogu za kvalitetan ulazak u novu sezonu. Odlučili smo svi zajedno ovaj trofej posvetiti ocu Kirila Lazarova."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!