Nogomet

Janevski: "Nisam vidio veliku razliku između Hrvatske i Makedonije"

S Maksimira:Tomislav Pacak • petak, 07.09.2012.
Janevski: "Nisam vidio veliku razliku između Hrvatske i Makedonije"
Foto: Davor Sajko

Čedomir Janevski i njegova momčad imali su za čime žaliti nakon poraza u prvoj utakmici kvalifikacija za SP 2014. Makedonija je u Zagrebu limitirala Hrvatsku na malen broj prilika, ali je ipak pokleknula nakon lijepe akcije Modrića, Mandžukića i strijelca Jelavića pa u susret sa Škotskom ide bez bodova…

Makedonski izbornik realno je sagledao utakmicu, izrazivši žaljenje za propuštenom prigodom da se u Zagrebu ostvari bolji rezultat:

"Danas smo odigrali jednu kvalitetnu, tvrdu, taktički zahtjevnu utakmicu. U prvih 45 minuta smo bili ravnopravni. Iako je Hrvatska napravila nekoliko šansi u prvih 15 minuta, nakon toga smo imali i mi dvije lijepe prigode koje nažalost nismo iskoristili."

Drugo poluvrijeme donijelo je igru bez velikih prigoda, Janevski žali što njegova ekipa nije uspjela izdržati utakmicu u istom ritmu do kraja:

"U drugom dijelu kada je Hrvatska počela padati, mi smo ih sami vratili u život. Stajali smo daleko od igrača, napravili nekoliko kornera, a kod pogotka smo napravili tri pogreške. Nisam zadovoljan reakcijom svoje momčadi u završnici, pala je i Hrvatska, igralo se bez šansi."

Makedonski mediji dosta su se bavili nedosuđenim jedanaestercem na Pandevu, a Janevski je komentiranjem te situacije pokazao zrelost i odmjerenost, toliko rijetke vrline trenera s ovih prostora:

"U prvom dijelu smo imali prečku, izbacivanje lopte s crte i jednu sumnjivu situaciju s Pandevom, ali to je nogomet. Suci donose odluke u sekundi, nije im lako. Nisam vidio tu veliku razliku između Hrvatske i Makedonije kao što pokazuje renking, pa ne mogu ništa prigovoriti igračima jer mislim da smo zaslužili bod po šansama. Čestitam Hrvatskoj, a mi se okrećemo Škotskoj – ne smijemo izgubiti samopouzdanje iz ove utakmice, iako smo ostali bez bodova."

Janevski je ipak pronašao dosta pozitivnih dijelova u igri svoje momčadi, žalio je tek za slabom realizacijom koja neko vrijeme muči makedonsku reprezentaciju, ali je nekoliko puta vrlo jasno ponovio – kroz rad i trening takve se stvari mogu ispraviti.

Možda već do Škotske?

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2012. u 12:31
    I mi smo sa španjolcima igrali ravnopravno na EP-u, ali razlika je u tome što su onieuropski prvaci, a mi nakon prvog kruga kući. E, moj ajvaru, u tome ti je razlika između velikih i malih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 20:11
    i ja se nadam isto i mislim da cemo to i uraditi vec u utorak protiv Skotsku a i nadalje osobito kad Janevski ima vise vremena da podgotvi ekipu i da pozovi jos par igraca koji moraju imati mesto u tim, jer sinoc se videlo da nije imao prave zamene i da je pogresio sa ubacanjem narocito Ristica u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 18:51
    Legolasbt slažem se sa tobom provukli smo se kroz ušicu igle..A igra nam je bila nikakva i pobjedili smo na iskustvo igrača iz lige 5...Ja gledam vas i igrali ste protiv nas koji su bili loši dobro sad samo morate ovu igru ponovit i možda otrgnete pokoji bod u gostima a kod kuće ih ne bi smjeli... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 18:28
    jao pa koja se to razlka videla na terenu... ja se stvarno trudim da budem realan ali vi to ne zasluzujete, pa u celu utakmicu hrvatska koja je bila domacin je upatila tri udarca u golu, sudac progledao kroz prste za penala i za sve prekrsaje nad pandevu dok je skako za svaki faul nad modricu ili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 14:45
    LOŠE i KATASTROFALNO NA MOMENTE....Da ovo nije bila makedonija nego Škotska lako smo mogli popušit rođu...
    Obrisan korisnik