Automoto

Hamilton: "Kako li je kvragu Alonso došao tako visoko? Perez mi nije stvorio veliki pritisak"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 10.09.2012.
Hamilton: "Kako li je kvragu Alonso došao tako visoko? Perez mi nije stvorio veliki pritisak"
Foto: EPA

Lewis Hamilton pretvorio je u Monzi prvu startnu poziciju u novu pobjedu, a prokomentirao je i zbivanja iza svojih leđa, proboje Sergija Pereza i Fernanda Alonsa na pobjedničko postolje...

Na Velikoj nagradi Italije McLaren je ubilježio još jednu pobjedu. Lewis Hamilton sačuvao je prednost sa starta, a iza njega su do drugog i trećeg mjesta izvrsnim nastupima stigli Sergio Perez u Sauberu i Fernando Alonso u Ferrariju.

Jenson Button (kraj u 32. krugu): "Rezultat nije dobar, a problem je što trenutačno nisam konstatan. Teško će biti boriti se za naslov, no budem li mogao nizati dobre rezultate, ima još šanse. Osjećaj u bolidu bio je dobar i nikad se ne zna što se sve može dogoditi konkurenciji".

"Mirno sam vozio sve dok se Perez nije približio, onda sam u posljednjim krugovima ipak morao ubrzati. Ipak, ne mogu reći da mi je stvorio preveliki pritisak. Da mi je bio bliži na startu, stvari bi bile znatno teže", rekao je britanski vozač.

Hamilton nije skrivao iznenađenje visokim plasmanom Fernanda Alonsa, domaćeg ljubimca i prvog vozača Ferrarija: "Kako li je kvragu Alonso došao tako visoko, do drugog mjesta, pitao sam se prije nego ga je Perez prestigao. No, morao sam dovršiti utrku, a sjajno je što se Perez smjestio između nas dvojice".

Britanskom vozaču bila je to prva pobjeda na stazi u Monzi, koja ima poseban status u Formuli 1.

"Fenomenalan je osjećaj pobijediti ovdje. Monza je povijesna staza, makar mi nije posebna poput Silverstonea ili Monte Carla. Nadao sam se i boljem prijemu, no čuo sam i neke britanske navijače među talijanskim simpatizerima Ferrarija", rekao je Hamilton, koji u ukupnom poretku za Alonsom zaostaje 37 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • DeceiverOfFools10.09.2012. u 17:07
    a kako lewis, pa opet ga je massa pustio, seronjske odluke glupog ferrarija, pitam se da slucajno JB pusti hamiltona ispred u zadnjoj utrci u zadnjim krugovima i hamilton postane prvak za bod, bas me zanima sta bi ferrarijevci gunđali... dabogda se to i desilo
    DeceiverOfFools
  • Obrisan korisnik10.09.2012. u 15:06
    massa se naguzio opet, valjda je tako zaslužio novi ugovor
    Obrisan korisnik
  • balaspo10.09.2012. u 10:36
    Hahaha postena izjava
    balaspo