Automoto

Perez: "Nisam siguran koliko će ovaj rezultat pomoći za mjesto u Ferrariju"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 10.09.2012.
Perez: "Nisam siguran koliko će ovaj rezultat pomoći za mjesto u Ferrariju"
Foto: EPA

Mladi Meksikanac Sergio Perez još je jednom oduševio na stazama svjetskog prvenstva Formule 1, a velikog razloga za zadovoljstvo imao je i vodeći u ukupnom poretku, Fernando Alonso...

Sergio Perez, meksički vozač Saubera, već je i ranije prikupio velik broj simpatija u svijetu Formule 1, a u nedjelju u Monzi potvrdio je svoj talent probojem sve do drugog mjesta. Uz strategiju jednog odlaska u boks, putem je prestigao i oba Ferrarija.

Hoće li njegova karijera biti nastavljena upravo u Ferrariju? "Ne znam, nisam siguran koliko će ovaj rezultat pomoći za mjesto u Ferrariju. Borim se za svoju momčad i tako će uvijek biti, uvijek ću davati maksimum", odgovorio je Perez u svjetlu nagađanja da će upravo on iduće godine zamijeniti Felipea Massu.

"Svi bi vozači učinili isto. Borim se protiv svih, bez obzira radi li se i o Alonsu i Hamiltonu", dodao je.

Perez je nakratko i vodio u Monzi, prije odlaska u boks: "Bio je užitak voziti, sjajno je imati brzinu i napadati konkurente. Nije bilo lako tako dugo paziti na gume, to su bili ključni čimbenici, zbog kojih smo mogli napadati ostale".

Fernando Alonso startao je kao deseti da bi se naposljetku domogao treće pozicije. Nakon kvalifikacija, priznaje, pobjeda mu nije bila u mislima.

"Nedjelja je bila savršena, teško je bilo planirati pobjedu. Stoga je mjesto na postolju bio naš sljedeći cilj. Prema svim simulacijama i predviđanjima, nismo mogli toliko napredovati, ali završilo je iznad očekivanja. Iza Vettela sam izgubio deset krugova, a nakon dvoboja s njim završio sam na travi i bolid je sigurno oštećen. Brzinom od 330 km/h odletio sam na šljunak, podvozje sigurno nije u savršenom stanju", komentirao je Španjolac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • balaspo10.09.2012. u 13:18
    Odlicna utrka. Perez kroz par godina prvak
    balaspo