Automoto

Vettel: "Ništa se nije promijenilo. Moramo poboljšati bolid"

Borna Rupnik • utorak, 11.09.2012.
Vettel: "Ništa se nije promijenilo. Moramo poboljšati bolid"
Foto: EPA

Svjetski prvak Sebastian Vettel nije uspio doći do cilja u Monzi, ali neće se olako odreći svoje titule. Traži napredak i nastavak lova na Fernanda Alonsa...

Sedam utrka prije kraja svjetskog prvenstva u Formuli 1 branitelj naslova Sebastian Vettel drži tek četvrto mjesto ukupnog poretka, s 39 bodova zaostatka za vodećim, Fernandom Alonsom iz Ferrarija. Na Velikoj nagradi Italije, koja je vožena u nedjelju, Vettel je zbog kvara morao odustati.

Međutim, o bijeloj zastavi ne želi ni razgovarati. "Ništa se nije promijenilo po pitanju izgleda za obranu naslova. U Monzi jednostavno nismo napravili dobar rezultat, a nije pomoglo ni što su drugi završili utrku".

"No, moramo poboljšati bolid jer je bilo vidljivo da nemamo dovoljno brzine. Mogli smo završiti oko četvrtog i petog mjesta", dodao je njemački vozač.

Šef momčadi Red Bulla Christian Horner također je uvjeren da Vettel i Mark Webber još uvijek mogu štošta reći prije kraja 2012. godine.

"Planina na koju se penjemo sada je postala malo viša, ali obojica su ostali konkurenti za naslov prvaka. Osim toga, vodimo u konstruktorskom poretku i dat ćemo sve od sebe na tom planu. Moramo se pobrinuti da više nemamo kvarova, oni nas najviše razočaraju, a iz njih treba učiti. Kada se ponove, to je posebno loše", zaključio je Horner.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!