Rukomet

Goluža: "Nije mi bitan rezultat već da sam sustav igre funkcionira"

Iz Doma sportova:Zvonka Keliš • nedjelja, 16.09.2012.
Goluža: "Nije mi bitan rezultat već da sam sustav igre funkcionira"
Foto: Davor Sajko

Pomlađena i gotovo potpuno nova momčad hrvatskog rukometnog prvaka CO Zagreba u svom je prvom susretu Regionalne lige pokazala koliko je u ovom trenutku nadmoćna i bolja od gostujuće ekipe Sloge. Nakon slavlja s čak 18 pogodaka razlike trener Zagrebaša, Slavko Goluža, imao je razloga za zadovoljstvo, dok je gostujući trener Aleksandar Dugić prvi poraz u SEHA ligi iskoristio kao priliku za stjecanje novih znanja.

Otvaranje nove sezone Regionalne rukometne lige u zagrebačku malu dvoranu Doma sportova dovelo je rukometaše Sloge iz Doboja koji su već u svom prvom nastupu u SEHA ligi morali priznati kako nisu dorasli protivniku poput hrvatskog prvaka. Slavila je pomlađena momčad CO Zagreba s velikih 18 pogodaka razlike (35:17) te je dala razloga za zadovoljstvo treneru Slavko Goluži, kao i za nezadovoljstvo gostujućem treneru Aleksandru Dugiću.

Netom nakon susreta treneru gostiju stoga je kazao: "Konačan rezultat ogleda nije realan u ovom trenutku, međutim, moja ekipa SEHA ligu koristi za sazrijevanje i stjecanje novog znanja i kvaliteta jer su ovo sada za nas stvari s kojima se igrači po prvi puta susreću, kao recimo igranje protiv renomiranih protivnika poput Zagreba", izjavio je na početku Dugić te je dodao: "Ukoliko Regionalnu ligu prihvatimo kao školu i dodatan motiv za napredovanje bit će odlično, no u protivnom ćemo imati velikih problema."

"Sigurno je da ne mogu biti zadovoljan konačnim ishodom susreta u Zagrebu, no moram čestitati Zagrebu na korektnoj igri i odličnom gostoprimstvu te vjerujem da ćemo se mi u proljetnom dijelu, na domaćem terenu, pokazati mnogo bolje nego u ovoj utakmici", kazao je potom optimističnije trener dobojske Sloge.

Nastupi u Europi, točnije, kvalifikacije za EHF Kup ono su što uz SEHA ligu očekuje rukometaše Sloge odmah na startu nove rukometne sezone: "Sve utakmice Regionalne lige probat ćemo iskoristiti kako bismo napredovali te kako bismo što bolje dočekali treće kolo kvalifikacija EHF Kupa. Još uvijek kompletiramo ekipu, očekujemo sada nekoliko novih igrača kako bismo potom u Europi bili još jači."

"Sve je ovo je za njih nešto sasvim novo jer ne može moja momčad previše učiniti u ovih sedam, osam dana kolio sam ja tu. Vidi se, pak, da je sama ekipa dosta dobro, da loptu prima na mjestu, udara je u pod što je ono što ja tražim od njih, dakle, da rade sve u pokretu", nastavio je potom Goluža te je za kraj kazao: "Vrijeme je pred nama, vrijeme je da radimo, a ja vjerujem u svoje momke i ono što mogu u budućnosti."

Osvrnuo se potom gostujući trener Dugić i na ono što je hrvatski prvak pokazao u svom prvom susretu u Regionalnoj ligi te je potom otkrio i tko ga je najviše oduševio: "Vidi se da je Zagreb spoj starijih igrača i nove mladosti što čini jednu kolektivnu igru. U ovoj me se utakmici posebice dojmio Kelentrić koji je počeo u Doboju te je igrao dok sam i ja još igrao, a koji je u ovim godinama i dalje stvarno pravi profesionalac te pomaže i gura ovu ekipu da ide naprijed."

Na koncu je trener Sloge iz Doboja kazao i gdje vidi momčad CO Zagreba za nekoliko godina te je rekao i koliko je uvjeren da ona može napasti sam europski rukometni vrh: "Ekipa Zagreba je sigurno na pravom putu da napravi ono što je zacrtala, točnije, da u određenom vremenu bude spremna napasti vrh Europe. Smatram da imaju materijala da to učine, dakako, uz još nekoliko pravih pojačanja. Sigurno je da u ovom trenutku ekipa nije sposobna za ovakav podvig, no sigurno će s vremenom, za godinu ili dvije moći to učiniti", zaključio je Dugić.

Nekoliko riječi o susretu te igri svoje ekipe kazao je i domaći trener, ujedno i hrvatski rukometni izbornik, Slavko Goluža: "Vidio sam na svojim igračima grč u utakmici sa Slogom što je normalno za ovako mladu ekipu stoga mi trenutno nije bitan sam rezultat već sustav koji mi igramo te kako on funkcionira. Naime, tu su sustav igre u obrani, mnogo trčanja, kao i sustav igre u napadu zbog kojih kažem da se vidjelo da je moja momčad bila u grču."

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

RK Zagreb35:17Sloga Doboj
Vardar Skoplje34:27Meškov Brest
Izviđač CO31:27Lovćen Cetinje
Borac Banja Luka19:20Nexe Našice
Prešov10:0Metalurg Skoplje
1Meškov Brest 18568:518+5040
2Metalurg Skoplje 18471:397+7439
3Vardar Skoplje 18540:462+7836
4RK Zagreb 18516:457+5935
5Prešov 18513:471+4235
6Lovćen Cetinje 18497:523-2629
7Nexe Našice 18501:502-125
8Borac Banja Luka 18439:530-9111
9Izviđač CO 18417:498-819
10Sloga Doboj 18449:553-1044

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!