Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina E, 1. kolo, 19.09.2012, 20:45 h, Stamford Bridge
Suci: Pedro Proença, Bertino Miranda, Tiago Trigo (svi Portugal)
Chelsea
Chelsea
Oscar 31', 33'
2:2(2:1) Juventus
Arturo Vidal 38'
Fabio Quagliarella 80'
Juventus

Video: Juventus osvojio bod na Stamford Bridgeu nakon zaostatka od dva gola

Josip Piršljin • srijeda, 19.09.2012.
Video: Juventus osvojio bod na Stamford Bridgeu nakon zaostatka od dva gola
Foto: EPA

Vrlo lijepu i zanimljivu utakmicu odigrali su Chelsea i Juventus na Stamford Bridgeu. Branitelj naslova je s dva sjajna poteza mladog Brazilca Oscara došao do prednosti od 2:0 u razmaku od dvije minute, no Stara dama se vratila i na kraju bila blizu pobjede.

Chelsea
Juventus
Chelsea
Juventus
 
Petr Čech
 
Branislav Ivanović
 
Ashley Cole
 
David Luiz
 
John Terry
 
Ramires
(do 69')
 
Frank Lampard
 
Oscar
(do 75')
 
John Obi Mikel
 
Eden Hazard
 
Fernando Torres
Pričuvni igrači
 
Ryan Bertrand
69'
 
Juan Mata
75'
 
Trener
Roberto Di Matteo
 
Gianluigi Buffon
 
Giorgio Chiellini
 
Andrea Barzagli
 
Leonardo Bonucci
 
Stephan Lichtsteiner
(do 77')
 
Claudio Marchisio
 
Andrea Pirlo
 
Kwadwo Asamoah
 
Arturo Vidal
 
Mirko Vučinić
(do 88')
 
Sebastian Giovinco
(do 75')
Pričuvni igrači
 
Fabio Quagliarella
75'
 
Mauricio Isla
77'
 
Alessandro Matri
88'
Trener
Massimo Carrera

Aktualni europski prvak Chelsea u obranu naslova krenuo je protiv prvaka Italije Juventusa. Stara dama se vratila u najjače klupsko natjecanje nakon dvije godine, a iz oba tabora se najavljivala ofenzivna igra i pobjeda. Antonio Conte je odlučio početi utakmicu sa samo tri igrača u zadnjoj liniji, no nije mogao voditi svoju ekipu s klupe, već je tu ulogu preuzeo pomoćnik Massimo Carrera.

Nakon gotovo pola sata bez većih zanimljivosti prvu ozbiljniju priliku imali su nogometaši Juventusa u 29. minuti kada je Arturo Vidal uzeo loptu na sredini terena i poveo kontranapad. Proslijedio je loptu na desnu stranu gdje je bio Mirko Vučinić, no udarac Crnogorca nije pronašao put do mreže Petra Čecha. Londonski sastav odgovorio je nakon samo nekoliko minuta.

Chelsea je poveo u 31. minuti snažnim udarcem Oscara. Brazilac je odlučio pucati s otprilike 20 metara, a loptu je na putu prema mreži dirao Leonardo Bonucci i ona je prevarila Gianluigija Buffona. Samo dvije minute kasnije isti se igrač ponovno upisuje u strijelce. Fantastičan je to potez bio 21-godišnjaka koji se oslobodio svojih čuvara i odmjerenim udarcem pronašao gornji lijevi kut Buffona.

Igra se potpuno otvorila u drugom dijelu prvog poluvremena. Juventus se uspio oporaviti od dva brza gola Oscara, te je u 38. minuti smanjio na 2:1. Vidal je primio loptu na rubu šesnaesterca i prizemnim udarcem pogodio za smanjenje. U nastavku ipak nije bilo toliko zanimljivosti, no i jedna i druga momčad su igrale napadački s namjerom da postignu novi gol.

Chelsea je mogao riješiti utakmicu u 79. minuti kada su lijepu akciju odigrali Eden Hazard i Juan Mata, no Španjolac na kraju nije uspio pogoditi. Kazna je uslijedila samo minutu kasnije kada je Juventus izjednačio. Claudio Marchisio je odličnom loptom uposlio Fabija Quagliarellu koji se oslobodio Johna Terryja i kroz noge Čechu poslao loptu u mrežu. Moglo je biti još promjene rezultata, ali završilo je remijem 2:2.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Šahtar2:0Nordsjaelland
Chelsea2:2Juventus
1Juventus 612:4+812
2Šahtar 612:8+410
3Chelsea 616:10+610
4Nordsjaelland 64:22-181

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 20:06
    Po imenima igrača, Chelsea bi trebao pojest Juventus, ali to na terenu kad ovakvi majstori tipa Pirlo i Vučinić igraju to ipak izgleda malo drugačije... Bravo Juve, navijam da daleko doguraju ove sezone u Ligi prvaka...
    Obrisan korisnik
  • crovitlaci20.09.2012. u 16:13
    Odlična utakmica, Juve stvarno pokazuje nepobjedivi mentalitet i karakter, protiv europskog prvaka u gostima od 0-2 do 2-2. Šteta za prečku Quagliarelle u devedesetoj minuti, mogli smo i dobit.
    crovitlaci
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 15:02
    Prekrasan drugi gol Oscara, i sjajna utakmica. HRT iz sezone u sezonu pokazuje nevjerojatan dar odabira pogrešne utakmice. Jedno je prenositi utakmice naših klubova, što je svakako prioritet bez obzira na navijačku opredijeljenost, ali doista nema potrebe forsirati manje atraktivne dvoboje samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 12:12
    Evo ja ću ti usporediti. Hazard je imao loptu, Barzagli ga je na početku omeo rukom i pustio ga, sudac je bio točno iza njih i napravio je ono što je i trebalo, pustio je igru. Pogledaj malo po izvještajima, apsolutno nigdje se ne spominje ta "sporna" situacija.Penal u Genovi? Asamoah je imao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 12:07
    kako me nervira ovo prenosenje hrt-a slabijih utakmica zbog poejdinih hrvatski igraca pa majku mu nitko ne navija za 1 igraca vec za klub
    Obrisan korisnik