Nogomet

Video: Livaja strijelac, Inter u zadnji čas do boda

Ivor Krapac • četvrtak, 20.09.2012.
Video: Livaja strijelac, Inter u zadnji čas do boda
Foto: EPA

Kasnovečernji program prvog kola Europske lige prošao je s dva zvučna remija gostujućih momčadi u skupinama H i I. Rubin je uzeo bod u Milanu, s 2:2 protiv Intera, u utakmici u kojoj je prvi pogodak za domaćine zabio hrvatski napadač Marko Livaja. Inter je bio "na konopcima" u završnici utakmice, sa zaostatkom od 2:1, da bi se u sudačkoj nadoknadi u junaka milanske momčadi prometnuo Yuto Nagatomo, strijelac za konačni rezultat. Athletic je također došao samo do boda na svojem terenu, s 1:1 protiv izraelske Ironi Kiryat Shmone...

Skupina G

Sporting - Basel 0:0

Dvojac favorita za prolazak prvog kruga odigrao je utakmicu koja je, nakon obostrano skromnog prvog dijela, bila nešto otvorenija u drugom poluvremenu. Stvari su postale zanimljivije nakon što je u 50. minuti Sportingov stoper Xandao zaradio crveni karton zbog prekršaja na Strelleru u izglednoj poziciji za pogodak, nakon što je sam otvorio suparniku put prema vratima izgubljenom loptom na rubu kaznenog prostora.

U ostatku utakmice, Sporting je, bez obzira na brojčani minus, bio ambiciozniji od gostiju iz Švicarske. Među prijetnjama s kojima je bio suočen Baselov vratar Sommer, za jednu se sredinom drugog poluvremena udarcem izvana pobrinuo Danijel Pranjić, ali pogotka nije bilo ni u toj, ni u drugim situacijama.

Pranjić je odigrao svih 90 minuta za portugalsku momčad.

Racing Genk - Videoton 3:0
(Vossen 22', Buffel 78', De Ceulaer 90')

Genk je pred svojim navijačima najavio Sportingu i Baselu da bi mogli imati dosta posla na putu do cilja u prvom dijelu natjecanja. Belgijci su načeli goste iz Mađarske u prvom poluvremenu, a dokrajčili ih u završnici utakmice, s dva pogotka za upotpunjivanje visoke startne pobjede.

Skupina H

Inter - Rubin 2:2
(Livaja 39', Nagatomo 90'+2/Rjazancev 17', Rondon 84')

Rubin je došao do vrijednog boda u Milanu, ali moći će žaliti što nije osvojio i sva tri. Gostujuća momčad je dvaput bila u vodstvu na San Siru, prvo zaslugom Rjazanceva, koji je prvi stigao na odbijenu loptu nakon što je Samir Handanovič u 17. minuti obranio jedanaesterac Natchu, a zatim i pogotkom Rondona iz kontre u 84. minuti.

Inter se dvaput vraćao u egal. Prvi pogodak potpisao je hrvatski napadač Marko Livaja, koji je u 39. minuti zaključio akciju Cassana i asistenta Cambiassa, a drugi je stigao kada su gosti već bili pred vratima pobjede. Poslije asistencije Diega Milita, koji je nakon 15-ak minuta drugog poluvremena zamijenio Livaju, lijepim udarcem se za 2:2 pobrinuo Yuto Nagatomo.

Partizan - Neftči 0:0

U prvom kolu ove skupine nijedna momčad nije izgradila prednost na ljestvici. Osim u Milanu, remi se dogodio i u Beogradu, gdje je do boda došao azerbajdžanski Neftči.

Partizan je najvećim dijelom utakmice imao inicijativu, Beograđani su imali i više udaraca prema suparničkim vratima, ali Neftči je izdržao pritisak u debitantskom nastupu u natjecanju po skupinama u Europskoj ligi.

Skupina I

Athletic Bilbao - Ironi Kiryat Shmona 1:1
(Susaeta 40'/Rochet 14')

Drugo iznenađenje kasnovečernjeg programa priredio je Ironi Kiryat Shmona, još veće od onoga koje se dogodilo u Milanu. Kao i Rubin protiv Intera, i u Bilbau su gosti zabili prvi, zaslugom Rocheta, ali poslije Susaetinog poravnanja pet minuta do kraja prvog poluvremena, u Baskiji nije bilo novog zapleta utakmice.

Gostujuća momčad je, tako, zadovoljna napustila San Mames, bez obzira na ispušteno vodstvo u završnici prvog dijela.

Lyon - Sparta Prag 2:1
(Gomis 59', Lisandro Lopez 62'/Krejči 77')

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, Lyonu su za rješenje dvoboja sa Spartom bile dovoljne tri minute u drugom dijelu. U razdoblju od 59. do 62., zabili su oba pogotka, a nakon što su ih Bafetimbi Gomis i Lisandro Lopez gurnuli u minus, Pražani su do kraja uspjeli tek smanjiti.

Dejan Lovren proveo je cijelu utakmicu na Lyonovoj klupi, dok je Manuel Pamić odradio svih 90 minuta u Spartinoj jedanaestorici.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Genk3:0MOL Fehervar
Sporting0:0Basel
1Genk 69:4+512
2Basel 67:4+39
3MOL Fehervar 66:8-26
4Sporting 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Falcao 921.09.2012. u 10:58
    Zašto pojedinci lupaju gluposti bez da provjere.Nije ga Hajduk pustia nego mu je ponudia ugovor koji je on odbia te je privatia Interov.
    Falcao 9
  • Obrisan korisnik21.09.2012. u 09:31
    el_pistolero....pa sigurno da zaslužuje poziv već sada! zašto mi uvijek čekamo igrače (i to vrlo često polu-igrače) da 'proigraju' do 23-24 godine?? ako je netko igrač, taj je igrač već s 18-19 godina! mali igra u Interu iz Milana, bez obzira što je Inter trenutno dosta slab....ali je to uvijek... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2012. u 08:01
    Pa šta rade ti stručnjaci u Hajduku ? Jos jedan neperspektivan klinac im je napravio karijeru.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2012. u 02:26
    gol iz penala je neregularan jer su 1 ako ne i 2 igrača Rubina ušli prerano u 16m
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2012. u 01:46
    Svaka čast Livaji na odličnoj partiji večeras,ako ovako nastavi mogao bi još malo zaoštriti konkurenciju u napadu...ali ako već sutra pročitamo naslov "Livaja:mislim da zaslužujem Štimčev poziv",nema kruha od toga,mora se ipak još dokazivati,ovo je samo jedna utakmica Što se tiče ekipe... [više na forumu]
    Obrisan korisnik