Rukomet

Schwalb: "Raspored je apsolutno nemoguć"

Ivana Strahija • petak, 21.09.2012.
Schwalb: "Raspored je apsolutno nemoguć"
Foto: Davor Sajko

Srpska rukometna vrsta sletjela je u Njemačku, gdje će u idućih par dana trenirati, a potom odigrati dvije utakmice s Nijemcima. Istovremeno, trener HSV-a frustriran je prenatrpanim rasporedom velikih natjecanja...

Martin Schwalb, trener HSV-a, glasno je kazao ono što je već dugo svima na pameti, rukometnih je natjecanja previše, prezahtjevna su i igrači se troše rekordnom brzinom.

"Raspored velikih natjecanja je apsolutno nemoguć. Svi mi znamo da je teret prevelik", bjesnio je Schwalb u izjavi za Handelsblatt. U svega 13 mjeseci su se rukometašima, onima najboljima, naredala tri velika natjecanja. Nakon Eura u Srbiji u siječnju, i Olimpijskih igara, slijedi i Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj u siječnju 2013.

Schwalb je dodao: "Ja ne mogu nikome reći da se ogluši na poziv za reprezentativnu akciju, svima je to prvenstveno ljubav prema svojoj zemlji, no znam da su mnogi na teškim iskušenjima i ne znaju što učiniti."

Upravo će njemačka rukometna reprezentacija ovih dana odigrati dva prijateljska pripremna susreta protiv Srbije.

Srbi pak su u Njemačku stigli sretno, a izbornik Veselin Vuković će se u dva pripremna susreta koncentrirati na mlađi kadar, kako bi vidio na koga u budućnosti može računati. Sa sobom je dakle poveo "šareni" sastav, a u posljednji su čas otkazali Rnić i Beljanski, koji imaju obaveze u Göppingenu. S reprezentacijom je na put pošao Ilić, kapetan momčadi, no zbog ozljede neće igrati.

Utakmica sa Srbijom u Schwerinu 22. rujna bit će 150. utakmica Dominika Kleina u njemačkom dresu, a za službenu stranicu Njemačkog rukometnog saveza je kazao: "Naravno da sam ponosan, nije to mala stvar. 100 odigranih utakmica sam proslavio u velikom stilu, a da odigram 200, to bi bilo naprosto sjajno."

Srbi će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini C, protiv Saudijske Arabije, Bjelorusije, Južne Koreje, Slovenije i Poljske, dok je Njemačka smještena u skupinu A, s Argentinom, Brazilom, Francuskom, Crnom Gorom i Tunisom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg21.09.2012. u 12:17
    Vori dao "otkaz"! Povukao se iz repke i nece igrati na VM. Procitah na Eurosportu.. :-(
    interreg