Nogomet

Eduardo bez ozljede: "Šahtar je naviknut na agresivan stil protivnika"

Josip Tolić • nedjelja, 30.09.2012.
Eduardo bez ozljede: "Šahtar je naviknut na agresivan stil protivnika"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativni napadač i član Šahtara Eduardo da Silva nakon pobjede u desetom kolu ukrajinske Premier lige nad Dniprom (2:1) izjavio je kako je bilo teško igrati protiv gostiju iz Dnipropetrovska, no da je njegova momčad zaslužila pobjedu. Otklonio je dvojbe o ozljedi.

Nakon pobjede u prvenstvenoj utakmici protiv Dnipra (2:1), u kojoj je ušao u 81. minuti umjesto Williana, hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva za službene stranice Šahtara potvrdio je da ga ne muči nikakva ozljeda.

Složio se da je ovo bio najteži prvenstveni ispit dosad za Rudare. "Uvijek je vrlo teško igrati protiv Dnipra. Kao što znate, nismo ih mogli pobijediti u posljednja tri susreta. Nismo zabili pogodak iz dva jedanaesterca i imali smo nekoliko ozbiljnih prilika, no općenito smo bolje izgledali i zaslužili smo pobjedu."

Kalinićeva i Strinićeva momčad povela je u devetoj minuti pogotkom Rotana, a Šahtar je preokrenuo rezultat golovima Mkhitaryana i Darija Srne, čiji je pogodak iz voleja bio najljepši trenutak utakmice.

Eduardo smatra da su gosti pružili dobar otpor na Donbass Areni.

"Dnipro je pokazao da je jaka momčad. Što je utakmica išla kraju, osobito kad je gubio, počeo je biti agresivniji na nas. Međutim, Šahtar je najbolja momčad u Ukrajini i naviknut je na takav stil igre protivnika", zaključio je 29-godišnjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 17:42
    Njegov zenit je taman bio onda kad ga je onaj Englez divljački polomio.Od tada i kad je sanirana ozljeda nije više mogao se dići na onu razinu u kojoj je bio.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 17:07
    nije on više onaj stari, ali moramo priznati da nakon loma noge nije ni dobio pravu priliku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 15:59
    Samo da ga ti problemi s ozljedama što su ga do sada pratili mimoiđu.Njemu treba samo igre i biti će opet onaj stari Eduardo
    Obrisan korisnik