Nogomet

Video: Preokret i velika pobjeda Udinesea na Anfieldu, Fenerbahče odnio pobjedu iz Mönchengladbacha

Igor Šestak • četvrtak, 04.10.2012.
Video: Preokret i velika pobjeda Udinesea na Anfieldu, Fenerbahče odnio pobjedu iz Mönchengladbacha
Foto: EPA

U drugom kolu Europske lige skupine A, B i C su ponudile nekoliko vrlo uzbudljivih okršaja. Udinese je na Anfieldu preokrenuo početni zaostatak i slavio s 3:2, a još efikasnija bila je utakmica u Mönchengladbachu, gdje je Fenerbahče slavio s 4:2 nad domaćom Borussijom. Marseille je napunio mrežu ciparskog AEL Limassola, a Atletico Madrid je u posljednjim trenucima utakmice svladao češku Victoriju.

Skupina A

Liverpool - Udinese 2:3
(Shelvey 23' Suarez 75'/ Di Natale 46', Coates 70' (AG), Pasquale 72')

Nakon pobjede protiv Young Boysa u prvom kolu, Liverpoolu je na Anfield stigao Udinese. Talijani su u prvoj utakmici osvojili bod na domaćem terenu protiv Anžija. U vrlo uzbudljivoj utakmici s pet pogodaka do bodova su stigli gosti.

U početnoj fazi utakmice i jedni i drugi su po jednom opasno zaprijetili udarcima glavom. Za Liverpool je pucao Coates, a za Udinese Benatia, ali su vratari zaustavili te udarce. U 23. minuti gostujući vratar Brkić bio je nemoćan. Shelvey je proigrao Downinga na desnom krilu pa utrčao u kazneni prostor i pretvorio njegov centaršut u Liverpoolovo vodstvo. Gosti su pokušavali doći do izjednačenja preko Di Natalea, ali kapetan Udinesea nije pronašao put do Reinine mreže.

S minimalnim vodstvom Engleza ušlo se u drugo poluvrijeme, a onda je u prvoj minuti Di Natale izjednačio. Kapetan gostiju je proigrao Lazzarija koji je tek ušao u igru, a onda iskoristio njegovu povratnu loptu za 1:1.

Brendan Rodgers je odgovorio uvođenjem Stevena Gerrarda i Luisa Suareza, ali do novog pogotka došao je Udinese u 70. minuti. Slobodni udarac izveo je Lazzari, a Coates glavom uspio pogoditi u svoju mrežu.

Samo dvije minute kasnije Anfield je doživio novi šok. Di Natale je primio loptu u kaznenom prostoru, čuvao ju od domaćih braniča pa uposlio Pasqualea koji snažnim udarcem pogađa mrežu Reine. Liverpool se nije predao, a sjajan gol je za 2:3 zabio Suarez iz slobodnog udarca u 75. minuti.

Liverpool ipak nije uspio doći do izjednačenja. Odličnu je priliku imao Suarez u 77. minuti, bilo je još nekoliko obećavajućih situacija za domaćine, ali bodovi su otputovali za Udine.


Anži Mahačkala - Young Boys Bern 2:0
(Eto'o 62' (11m), 90')

Druga utakmica skupine A odigrane je u nešto ranijem terminu na stadionu Lokomotiva u Moskvi, gdje je Hiddinkov Anži ugostio Young Boys Bern. Rusi su se u prvom kolu vratili s bodom iz Udina, dok su Švicarci u efikasnoj utakmici poraženi od Liverpoola s 5:3.

U prvom su dijelu dobre prilike imali Joao Carlos i Christopher Samba za domaćine, a Alain Nef i Jan Lecjaks za goste, ali se rezultat nije mijenjao.

U 62. minuti Žirkov je centrirao, Zarate igrao rukom, a sudac pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac realizirao je Samuel Eto'o. Ruska je momčad svoju pobjedu potvrdila u 90. minuti utakmice, kada je Kamerunac iskoristio ubačaj Shatova i pogodio za konačnih 2:0.

Skupina B

Atletico Madrid - Victoria Plzen 1:0
(Rodriguez 90+3')

Atletico je na svom Vicente Calderonu ugostio Victoriju Plzen bez svog najboljeg igrača. Kolumbijac Radamel Falcao dobio je poštedu od trenera Diega Simeonea, a napad prošlogodišnjih pobjednika ovog natjecanja predvodili su Adrian Lopez i Diego Costa.

Iako se očekivalo kako će branitelj naslova lako preskočiti prepreku u obliku češke momčadi, Atletico se u prvom poluvremenu mučio i nije uspio doći do pogotka. Španjolci su dominirali i bili opasnija momčad, ali je mreža gostujućeg vratara Kozačika ostala netaknuta.

Odlično je u 57. minuti na vrata Atletica opalio Prochazka iz slobodnog udarca, ali je Asenjo obranio. Atletico je lomio otpor gostiju cijelo drugo poluvrijeme, a kada se već činilo da će utakmica završiti podjelom bodova, popustila je obrana Victorije. Pogodak vrijedan tri boda zabio je Cristian Rodriguez odličnim udarcem s dvadesetak metara u trećoj minuti sudačke nadoknade.


Academica - Hapoel Tel Aviv 1:1
(Cisse 47'/ Damari 90+2')

U drugoj utakmici skupine B portugalska Academica ugostila je Hapoel iz Tel Aviva u dvoboju momčadi koje su u prvom kolu doživjele poraze, Academica u Češkoj, a Hapoel na svom terenu od Atletica.

U prvom poluvremenu ove utakmice nije bilo golova, a onda su domaćini poveli u 47. minuti golom Cissea. Academica je bila na odličnom putu da se na tablici po učinku izjednači s češkom Victorijom, ali je za bod Izraelaca pogodio Damari u drugoj minuti sudačke nadoknade. Nakon dva kola i Academica i Hapoel imaju po jedan bod.

Skupina C

Borussia Mönchengladbach - Fenerbahče 2:4
(De Jong 18', De Camargo 74'/ Cristian 25', 87', Meireles 40', Kuyt 71')

U skupini C sve su momčadi nakon prvog kola imale po jedan bod, a u drugom kolu turski Fenerbahče je doputovao na gostovanje u Mönchengladbach.

U uzbudljivom prvom poluvremenu prvi su do prednosti došli domaćini. Igrala se 18. minuta kada je Nordtveit dugom loptom uposlio De Jonga, koji pogađa mrežu Volkana Demirela. No, vodstvo njemačke momčadi je trajalo tek sedam minuta.

Cristian je odlično izveo slobodni udarac i preko živog zida pogodio nebranjeni dio mreže domaćeg vratara Ter Stegena. Da situacija za Borussiju postane još gora potrudio se Raul Meireles u 40. minuti pogotkom snažnim udarcem s 25 metara.

Odličnu priliku za 2:2 propustio je Arango u 58. minuti kada nije uspio svladati Demirela u situaciji jedan na jedan. Kazna za taj promašaj stigla je u 71. minuti kada je Dirk Kuyt okončao odličnu akciju turske momčadi i postavio 3:1. Samo tri minute kasnije Borussija je smanjila zaostatak golom De Camarga nakon centaršuta Aranga.

Domaćini su pokušali sve kako bi stigli do izjednačenja, ali umjesto toga gosti su iskorstili pogrešku Aranga na sredini igrališta i odigrali brzi kontranapad kojeg je svojim drugim pogotkom okončao Brazilac Cristian.


Olympique de Marseille - AEL Limassol 5:1
(Fanni 42', Mendes 61', Remy 76', 90+3', Gignac 90'/ Ouon 22')

Marseille je u prvom kolu donio bod s teškog gostovanja u Istanbulu, a prvu pobjedu je tražio protiv ciparskog AEL-a, koji je u u prvoj utakmici iznenadio odigravši bez golova s Borussijom iz Mönchengladbacha. Utakmica za Francuze nije dobro počela, ali su ipak uspjeli doći do bodova.

Gosti s Cipra šokirali su Velodrome u 22. minuti kada je Monteiro ubacio iz kuta, a Edwin Ouon pogodio mrežu domaćeg vratara i kapetana Mandande. Marseilleu je trebalo 20 minuta da anulira rani zaostatak, a za izjednačenje se pobrinuo Fanni, također nakon kornera.

Potpuni preokret Olympiquea je stigao u 61. minuti kada je brazilski debitant Mendes glavom poentirao nakon centaršuta Valbuene. Francuzi se nisu zadovoljili tim rezultatom pa su u završnici napunili mrežu Ciprana. Na 3:1 je povisio Remy u 76. minuti, u 90. se u strijelce upisao i Gignac, a konačnih 5:1 postavio je Remy u sudačkoj nadoknadi svojim drugim golom.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Anži Mahačkala2:0Young Boys
Liverpool2:3Udinese
1Liverpool 611:9+210
2Anži Mahačkala 67:5+210
3Young Boys 614:13+110
4Udinese 67:12-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 11:34
    Downing je točno ubacio, danas u Engleskoj sunčano .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 09:37
    Liverpool me podsjeća na Romu.Ogromna strast navijača,i jak pritisak na igrače i trenere.Mislim da im iz tog razloga treba više vremena da slože dobru ekipu.Ali kad slože onda se dešavaju spektakularne ludorije poput osvajanja lige prvaka protiv Milana.
    Obrisan korisnik
  • IanZG05.10.2012. u 09:10
    Liverpool sa pričuvnim sastavom izgubi (nezasluženo, 4 udarca, 3 primljena gola) od prilično solidne momčadi Udinesea (koji je trebao igrati LP) i sada je za to kriva politika dovođenja igrača bivših trenera. Unbe-freaking-lievable
    IanZG
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 08:07
    Odlična tekma. Istina gledao sam samo drugo poluvrijeme, ali bolji nogomet od većine utakmica LP.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 08:04
    sve je ok. malo su se klinci opustili, gazili udineze, dobili dva gola iz gresaka, ništa zato.... mjesani sastav sa hrpom klinaca opet pokazao dominaciju....YNWA!!!!!
    Obrisan korisnik