Nogomet

Štimac: "Zanima me samo pobjeda, možda ponovno iznenadim sa sastavom"

Branimir Korać • četvrtak, 11.10.2012.
Štimac: "Zanima me samo pobjeda, možda ponovno iznenadim sa sastavom"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Makedoniju na susret kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo. Na Plesu su i igrači i stručni stožer odavali veliki optimizam i vjeru da će se iz Skoplja vratiti s tri boda...

Treći susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i drugi susret protiv Makedonije. U Zagrebu je bilo tijesno i neizvjesno, Hrvatska je na kraju spretno slavila pogotkom Nikice Jelavića. Utakmica u Skoplju sigurno neće biti lagana, pred izbornikom i igračima je težak ispit protiv napaljenog protivnika u paklenoj atmosferi.

"Ivan Perišić: "Očekujem tri boda i nadam se da će nam biti ipak lakše nego što je to bilo u Zagrebu. Oni bi se mogli otvoriti jer imaju samo bod i tu bi mogli doći do puno prostora."

Unatoč tome, izbornik Igor Štimac odaje optimizam i vjeruje kako će se Hrvatska vratiti s tri boda iz Skoplja.

"Ne zanima me ništa osim pobjede. Što se tiče sastava, još uvijek nisam odlučio tko će istrčati na travnjak, imam neke dvojbe i možda vas ponovno iznenadim. Zadovoljan sam kako smo radili u Zagrebu, vjerujem da smo bolji nego što smo to bili protiv Makedonije i Belgije u prva dva susreta. Makedoniju ne podcjenjujemo, oni su vrlo dobra reprezentacija, imaju sjajnog Pandeva, ali mi idemo po pobjedu."

Da je Hrvatska u boljem stanju nego što je to bila u prva dva susreta, smatra i Niko Kranjčar. Sve standardniji i bolji u kijevskom Dynamu, Kranjčar još uvijek pleše na rubu startnih 11 u reprezentaciji.

Eduardo da Silva: "Znamo da će nam biti teško, ali sm,o favoriti i ako želimo na SP moramo ići na sva tri boda. Sammir? Lijepo je primljen, dobro radi i već sada se vidi da je veliko pojačanje za našu reprezentaciju. Mislim da će ga i navijači dobro primiti kao što su primili i mene. A i ako bude zvižduka, ne bojim se za njega, puno toga je već prošao i na sve se naviknuo."

"Želimo uzeti sva tri boda u Skoplju, a vjerujem da smo bolji nego što smo to bili u prva dva susreta. Osjećam da smo podigli igru. Protiv Makedonije nas čeka teška utakmica jer je riječ o reprezentaciji koja će imati veliki motiv nakon dobre igre u Škotskoj."

S reprezentacijom se na gostovanje u Skoplju zaputio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Šuker dijeli optimizam s izbornikom i igračima i također vjeruje u pozitivan ishod skopske utakmice.

"Vrlo je važno da imamo bolji omjer u krugu s Makedonijom. Pokazali su u Zagrebu da su dobra reprezentacija, idemo na tri boda, ali niti četiri boda iz dva susreta s Makedonijom ne bi bio loš rezultat. Četiri boda iz dvoboja s Makedonijom vani i Walesom doma bi bio lijep kapital za nastavak kvalifikacija", smatra Šuker.

Ukoliko nastupi, Ognjena Vukojevića očekuje težak posao u sredini terena. U zagrebačkoj utakmici je imao dosta problema s pokretljivim i brzim veznjacima Makedonije, ali hrvatski reprezentativac očekuje u globalu bolju predstavu u Skoplju.

"Makedonci su jako napredovali u posljednjih godinu dana i mogu biti jako neugodni na svom terenu. Međutim i mi smo dobri i spremni, spremni smo na sve situacije koje nam protivnik može prirediti očekujem borbu za tri boda i jako dobru igru hrvatske reprezentacije."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 21:16
    Idealan sastav repke:Kelava-Vrsaljko,Vida,Šimunić,Strinić-Ademi,Kovačić,Sammir,Modrić,Rakitić-Čop
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 19:22
    Pletikosa - Srna - Ćorluka - Šimunić - Strinić - Rakitić - Badelj - Modrić - Perišić - Mandžukić - Jelavić
    Obrisan korisnik
  • :))11.10.2012. u 18:20
    Halo Sportnet - kakva je to tablica jos uvijek???? Inenadjenje sto se tice sastava? Ovo je Stimac izjavio nekidan: "Momčadi treba dati stalnost što se tiče sustava, Dinamo mora konsolidirati postavu da bi došao do rezultata u Europi." Znaci Dinamo (ciji igraci treniraju zajedno svaki dan... [više na forumu]
    :))
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 17:48
    Pletikosa - Srna, Čorluka, Šimunić, Strinić - Rakitić, Badelj (Vukojević) - Perišić, Modrić, Manđukić - Jelavić
    Obrisan korisnik
  • kille11.10.2012. u 15:34
    možda iznenadim? šta je repka postala poligon za vježbanje trenerskog posla? odi si kupi neki klub pa tamo isprobavaj...
    kille