Košarka

Popović: "Znam da će Cedevita nekoga 'unerediti' ove sezone u Euroligi"

Ante Zovko • četvrtak, 11.10.2012.
Popović: "Znam da će Cedevita nekoga 'unerediti' ove sezone u Euroligi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon poraza od 28 razlike od Žalgirisa u prvoj utakmici Eurolige u klupskoj povijesti, trener Cedevite Božidar Maljković mogao je samo čestitati Litavcima, a nije htio izdvajati pojedince iz svoje momčadi jer, kaže, ne vrijedi nikoga isticati kad momčad nije bila na željenoj razini.

Hrvatski je doprvak razbijen u Kaunasu 90:62 u prvom kolu skupine C Eurolige nakon što je već na poluvremenu gubio 17 razlike. Božidar Maljković komplimentirao je poslije susreta litavskom prvaku:

"Ovo je lekcija kako se igra u Euroligi. Nije to Eurokup ni Jadranska liga, igra se ošto, čvrsto, disciplinirano. Nije Romanov badava doveo braću Lavrinoviče i Kaukenasa, a još uvijek pojačava momčad", rekao je.

Marko Popović: "Ako uspijemo pobjeđivati na domaćem terenu, ne bi nam smio pobjeći Top 16. Ako pokoji bod uzmemo i u gostima, odlično."

"Ta momčad izgleda izvanredno. Na ovom terenu oni će dobiti vjerojatno sve, bilo bi iznenađenje da ijednu izgube pred svojih 15.000 gledatelja."

Bez duže ozlijeđenog Marka Tomasa, ali i Mire Bilana, kojeg je pogodila alergija, a kako je otkrio trener, i s nekoliko nedovoljno spremnih igrača, Zagrepčani nisu mogli parirati domaćinu:

"Nama preostaje treningom približiti se tom modelu igre. Igrači koji su odigrali slabo u pripremnom razdoblju nisu trenirali, prije svega Green. Ne vrijedi mi izdavajati dva, tri igrača koja su odigrala korektno kad momčad nije bila na toj razini. Momčad mora igrati bolje, pa ćemo onda izdvojiti pojedinca", zaključio je Maljković.

Marko Popović briljirao je u prvom poluvremenu postigavši 15 poena. Ističe da je ovo za Cedevitu "još jedna faza u odrastanju".

"Mi igramo kako igramo, letimo po terenu 40 minuta, radimo presing po cijelom terenu do zadnje sekunde. Presjekli smo dvije-tri lopte u zadnjoj minuti. Natjerali smo ih da izgube dvadeset lopti. Znali smo da su skraćeni u rotaciji, zato smo ih napali. Isto smo igrali protiv Kubana koji ima samo Calathesa na poziciji razigravača. Jednostavno mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je hrvatski reprezentativac u redovima Žalgirisa gdje je već četvrtu sezonu.

Ohrabrio je hrvatskog predstavnika, vjeruje da će nekoga iznenaditi ove sezone: "Ovo je novo natjecanje, nije neko domaće, možda je razlika prevelika, ali bez obzira na to čestitam Cedeviti jer znam da će nekoga 'unerediti' ove sezone u Euroligi. Sjetimo se Zagreba prošle sezone. Na početku su izgubili od Bamberga 40 razlike, gubili su svaku utakmicu po 20-25 razlike, a onda su kod kuće dobili nas."

Popović je podsjetio da je Cedevita bila nekompletna, što joj svakako nije išlo u prilog protiv iskusne euroligaške momčadi: "Nedostaje im Marko Tomas, nije igrao ni Bilan, a na centarskoj poziciji im je nedostajao jedan visoki igrač zbog ravnoteže između unutarnje i vanjske igre."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Žalgiris90:62Cedevita
Olympiakos85:81Baskonia
Armani Milano80:75Anadolu Efes
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2012. u 08:07
    E moj Tedeschi! Skupa ti ova igračka, a slabo radi hahahha.Okani se ćorava posla
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2012. u 07:47
    Onaj Green je preslab za ovu razinu. Šteta što nije igrao Bilan. Vidim da je Car na kraju klupe. Pa ga uvodi kod - 30. I Baždarić mora imati bolji tretman. E Božo Božo....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2012. u 01:24
    Nastavlja se tradicija sramočenja zagrebačkih klubova u Euroligi zadnjih par godina. Na što nam je spala košarka majko mila, bolje im je bilo da su doveli Hezonju i Šarića i razvijali ih par godina nego razne strance koji se za par mjeseci neće niti sječati di su igrali.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 23:49
    Pa nije baš da je samo trica, imali su na početku šut za dva, 10 od 12. Stvar je samo da su počeli panično kao Zadar šutirati tricu i nije išlo. Nažalost često naše ekipe ne igraju igru nego šutiraju trice pa što bude.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 22:40
    Hoće pope, kad krene trica, drugo ništa nemaju.
    Obrisan korisnik