Rukomet

Goluža: "Nismo igrali dobro, sami smo krivi za ovaj poraz"

Mihaela Bradovski • petak, 12.10.2012.
Goluža: "Nismo igrali dobro, sami smo krivi za ovaj poraz"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreb poraženi su u posljednjim trenucima susreta trećeg kola EHF Lige prvaka na gostovanju kod Kadetten Schaffhausena. Domaćin je cijelim tijekom susreta vodio, a pobjedu je izborio pet sekundi prije kraja golom Dissingera za konačnih 28:27...

Zagrebaši ostaju na tri boda nakon trećeg kola Lige prvaka. Poslije domaće pobjede protiv Szegeda i remija u gostima kod Dinama u Minsku, CO Zagreb je poražen na gostovanju kod švicarskog Kadetten Schaffhausena s tijesnih 28:27.

Cijelim tijekom susreta CO Zagreb je bio u rezultatskom zaostatku, nikako nije mogao pronaći pravu igru, međutim i s takvom igrom je skoro stigao do boda. Pet sekundi prije kraja Dissinger je pogodio za pobjedu domaćina 28:27.

"Nismo igrali dobro i sami smo krivi za ovaj poraz. Puno smo griješili, posebno u napadu, a ono što me može radovati je borbenost mojih igrača do posljednjih sekundi susreta. Gubili smo šest-sedam razlike, ali unatoč tome ova mlada momčad se nije predala i vratila se u utakmicu", rekao je za Zagrebovu stranicu nakon susreta Slavko Goluža.

Zagrebov trener posebno je istaknuo Marina Marića koji je odigrao jako dobru utakmicu i s devet golova bio najbolji igrač svoje momčadi. "Marino je odigrao odlično, ali to za nas nije nikakvo iznenađenje. Jedino što mu nedostaje je kontinuitet i to je ono na čemu trebamo raditi, no mlad je i to ne dolazi samo tako", dodao je Goluža.

Dobru utakmicu odradio je i iskusni vratar Mario Kelentrić koji priznaje da protiv udarca Dissingera u završnici nije imao šanse.

"Krenuo sam na tu loptu, ali je sjajno pogodio, odsjela je u maloj mrežici i to je jako teško za obraniti. Svojim nastupom mogu biti zadovoljan, dao sam svoj obol, ali na žalost nije bilo dovoljno za izbjegavanje poraza. Borili smo se do kraja, ali imamo mladu i neiskusnu momčad kojoj će se ovakve stvari događati", tvrdi Kelentrić.

Vrlo kritičan prema nastupu CO Zagreba u ovom susretu bio je David Špiler. "Igrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme i ovo je naša najlošija predstava ove sezone, nismo zaslužili niti bod. U nastavku smo zaigrali malo bolje, ali i dalje je bilo previše oscilacija. Ispričavam se navijačima zbog loše igre i poraza. Domaćinu sve čestitke, više su željeli pobjedu koja im je nakon dva poraza više trebala i vidjelo se da više grizu."

Slovenski reprezentativac i dalje vjeruje da CO Zagreb može proći skupinu. "Cilj nam je proći skupinu i za to imamo kvalitetu. Imamo mladu momčad, trebaju proći dvije-tri sezone da igrači skupe iskustvo, a onda će biti spremni za velike stvari. Siguran sam da prolazimo skupinu, nismo loše krenuli, a čekamo još doma Schaffhausen i Dinamo Minsk. A onda tko zna, možda ponovimo uspjeh i dohvatimo četvrtfinale."

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kadetten28:27RK Zagreb
Barcelona25:24Dinamo Minsk
OTP Bank Pick Szeged22:29Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2012. u 18:30
    ovako se nije smjela izgubiti utakmica. Zagreb ne igra prvi put Euro ligu
    Obrisan korisnik