Rukomet

Veszprém minimalno slavio nad Atleticom, HSV uspješan protiv Montpelliera

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.10.2012.
Veszprém minimalno slavio nad Atleticom, HSV uspješan protiv Montpelliera
Foto: Dario Dodić

Nedjelja je u sklopu rukometne Lige prvaka ponudila pet dvoboja. Po imenima najjači bili su oni između Atletico Madrida i Veszpréma te Montpelliera i HSV-a. U oba susreta slavili su gosti, hrvatski reprezentativac Ivan Ninčević predvodio je Füchse do nove pobjede, Metalurg je također slavio na gostujućem terenu, dok je najuvjerljivija pobjeda dana ona Flensburga nad Čehovskim Medvedima...

Montpellier - HSV Hamburg 29:33 (14:16)

Težak period koji francuski prvak proživljava posljednjih tjedana odrazio se na rezultate u domaćem prvenstvu, ali i u grupnoj fazi Lige prvaka. Tek jedan osvojeni bod u tri kola ne može zadovoljiti Patricea Canayera, no strateg MAHB-a još jednom može pohvaliti svoju mladu momčad zbog iskazane borbenosti i upornosti. I dok francuski predstavnik zauzima posljednju poziciju u skupini HSV se nalazi na drugom mjestu.

Iako je domaćin susret otvorio s dva pogotka, uskoro su se u strijelce upisali Lacković, pa Vori, a zatim i u šestoj minuti Lindberg na dodavanje Duvnjaka pa je HSV stigao do minimalnog vodstva. Prednost koju je tada ostvarila njemačka momčad nije ispuštala sve do kraja susreta. Minutu prije odlaska na predah Accambray vraća svoju momčad na pogodak zaostatka i to je bilo najbliže čemu se MAHB uspio približiti.

Nastavak isključenjem otvara Metličić nakon prekršaja nad Duvnjakom što gosti koriste za novo odvajanje. U 42. minuti Lindberg pogađa za 25:20, pet minuta kasnije HSV ima i +6 i nije bilo teško pogoditi u kojem će se smjeru rasplesti ovaj dvoboj. Domaćin jednostavno nije imao više snage, ali niti dovoljno iskustva da se suprotstavi sastavu iz Hamburga.

Baš kao i u ovotjednom prvenstvenom susretu Metličić se nije upisao u strijelce, na drugoj strani Lacković je postigao dva pogotka, dok su Vori i Duvnjak dodali svaki po svoja četiri. Pohvale svojih trenera nakon današnjeg dvoboja svakako zaslužuju Lindberg, strijelac 10 golova, ali posebno 21-godišnji kapetan Montpelliera Grebille s njih 11.

SG Flensburg-Handewitt - Čehovski Medvedi 36:26 (19:14)

I drugi njemački predstavnik koji je danas izašao na teren stigao je do punog plijena. Rukometaši Flensburga upisali su u nedjelju najuvjerljiviju pobjedu slaveći s izraženih 36:26. Iako je momčad Ljubomira Vranješa u natjecanje ušla domaćim remijem s Montpellierom dvije uzastopne pobjede smjestile su je na prvo mjesto s jednakim brojem bodova, ali boljom gol razlikom pred znancima iz domaće lige - sastavom HSV-a.

Domaćina je sa 19 obrana predvodio vratar Andersson, dok su u pobjedu po devet pogodaka svaki ugradili Glandorf i Svan Hansen. Ruska se struka odlučila u susret krenuti s 5-1 obranom, no već nakon osam minuta igre nije bila zadovoljna rezultatom (5:2) te je zatražila minutu odmora. Ubrzo nakon toga uhvaćen je priključak (6:6, 9:9), no već do isteka prvih pola sata domaćin je ponovno bio u opipljivijoj prednosti.

Nakon 20:16 sastav Flensburga još je malo povukao, postigao nova četiri pogotka u nizu za 24:16, dok su gosti tada izgubili svaku nadu u povoljan rezultat. Po pet pogotka za Čehovske postigli su Gorbok, Kovalev i Šelmenko.

Atletico de Madrid - MKB Veszprém 26:27 (13:15)

Rukometaši Atletica u najavama brojnih stručnjaka jedna su od momčadi čiji se nastup očekuje na samoj završnici, Final Fouru u Kolnu. Međutim, sastav Talanta Dujšebajeva u novoj europskoj sezoni nije uvjerljiv te nakon tri susreta na kontu ima samo dva boda osvojena u Celju. S druge strane, mađarski prvak dijeli prvo mjesto s braniteljem naslova, također stopostotnim Kielom.

Susret trećeg kola bio je pun preokreta, uglavnom uz minimalna vodstva jednog, odnosno drugog sastava. Veszprém je na ulasku u završnih 15 minuta vodio s 20:19, no zahvaljujući brzoj tranziciji iz obrane u napad Atletico u idućih šest minuta postiže šest zgoditaka, nasuprot jednom gostujućem. Kako se očekivalo i prije početka ovog okršaja uzbudljiva završnica ipak se nije mogla izbjeći. Iako je devet minuta prije kraja domaćin vodio s 24:21, Nagy preuzima odgovornost u napadu i u 58. minuti postavlja 26:26, a zatim i osigurava nove bodove u posljednjoj akciji na utakmici nakon što Lazarov nije uspio poentirati s linije sedam metara.

László Nagy do ove se sezone Atleticu suprotstavljao u dresu Barcelone, a danas je predvodio svoju momčad s 10 preciznih šuteva. Alilović i Fazekaš ponovno su podijelili minutažu, hrvatski reprezentativni vratar sa šest obrana bio je dvostruko uspješniji od svog kolege. Atleticu u ovoj zahtjevnoj utakmici nije mogao pomoći Ivano Balić, Gojun se u strijelce upisao tri puta, a najuspješniji su sa zgoditkom više bili pivot Aguinagalde i stopostotni Xavier Barachet. Hombrados je stao na četiri obrane prije izlaska zbog ozljede, dok je od vratara u najboljem izdanju bio Magnus Dahl s njih 11.

Bjerringbro-Silkeborg - Metalurg Skoplje 23:26 (14:11)

Treće kolo Skupine C Lige prvaka kompletirano je utakmicom između danskog i makedonskog predstavnika. Metalurgu je današnja pobjeda protiv Silkeborga druga gostujuća nakon što je u prvom kolu svladao francuski Chambéry. Isto je kolo ranije pošlo i danskoj momčadi, no ona je u prvom kolu uvjerljivo izgubila od najvećeg favorita skupine - Vive Targi Kielcea.

Najviše zahvaljujući discipliniranoj igri u obrani domaći je sastav nakon 30 minuta igre vodio s tri pogotka razlike, a u istom je stilu otvoren i nastavak susreta. Međutim, tadašnjih +4 polako je počelo ugrožavati slabije izdanje u napadu. Protiv fizički jačih protivničkih igrača i raspoloženog Stanića na vratima Silkeborgu je bilo teško održati prednost pa je na kraju Metalurg zasluženo slavio. Damir Batinović u pobjedu je ugradio jedan pogodak, dok je ranije u svlačionicu nakon tri isključenja morao Mirkulovski.

Pick Szeged - Füchse Berlin 22:29 (14:14)

Berlinske Lisice, vodeća momčad Bundeslige, stigla je do druge ovosezonske europske pobjede. Nakon poraza od Barcelone Füchse se vratio pobjedničkim navikama u sklopu Skupine A Lige prvaka. I dok je pitanje pobjednika nakon prvih pola sata igre bilo potpuno otvoreno gosti su u konačnici slavili s +7. Njemačkog predstavnika sa sedam pogodaka predvodio je hrvatski reprezentativac Ivan Ninčević.

Gosti su se počeli odvajati nakon 17:17; nakon dva uzastopna pogotka Ninčevića Lisice odlaze na +2, a nekoliko trenutaka kasnije na semaforu je stajalo 21:18 u korist Nijemaca. Rukometaši Picka nisu se lako predavali, uspjeli su uhvatiti priključak 2:0 serijom, no priliku za bolji rezultat i osvajanje bod(ov)a izgubili su u sušnim minutama pred kraj susreta. Gosti su u tom periodu uspjeli postići šest pogodaka i na kraju mirno priveli utakmicu kraju.

Sven-Sören Christophersen postigao je jedan zgoditak manje od svog suigrača Ninčevića, dok se Špoljarić nije upisao u listu strijelaca kao i Antonio Pribanić na drugoj strani. U dresu Picka najuspješniji je bio Balogh s pet pogodaka, a dva je postigao i Alen Blažević.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Kadetten28:27RK Zagreb
Barcelona25:24Dinamo Minsk
OTP Bank Pick Szeged22:29Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov15.10.2012. u 13:56
    ma nije veszprem nikakvo iznenađenje- pogleajte im ekipu...
    irilov
  • Obrisan korisnik15.10.2012. u 12:49
    veszprem je strašno pojačan ove sezone i ne bi me iznenadilo da pored 'zvučnijih' momčadi izbore F4!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2012. u 12:15
    U zadnjie dvije godine, klupski rukomet je stvarno postao varljiv, nikad nema sigurne oklade. Prosle godine Zagreb izgubi od Sävenhofa(razlozi mogu biti razni), dobije Barcelono vani bez Balica, sa Schaffhausenom vani jedva izvuku pobjedu, za godinu dana mladici zasluze bar bod, a o razlici u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2012. u 11:10
    ako se uzme u obzir budzet timova,metalurg je najvece iznenadzenje ove sezone
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2012. u 22:58
    Mene je Vesprem iznenadio iako je dobra ekipa, napravili su veliki uspjeh pobjedom u Madridu.
    Obrisan korisnik