Nogomet

Štimac: "Pobjednička se momčad ne mijenja, a Baleu treba posvetiti posebnu pažnju. Zaustavit ćemo ga"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 15.10.2012.
Štimac: "Pobjednička se momčad ne mijenja, a Baleu treba posvetiti posebnu pažnju. Zaustavit ćemo ga"
Foto: FaH

Hrvatska se izabrana vrsta u Osijeku priprema za ogled s Walesom, a Igor Štimac odlučio je kako neće previše mijenjati sastav u odnosu na onaj koji je donio bodove iz Makedonije...

Sa sedam bodova na kontu, Hrvatska čeka drugi listopadski ogled u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. U petak je u Skoplju pala Makedonija, a na travnjak Gradskog vrta u utorak navečer istrčat će reprezentativci Walesa.

"Garethu Baleu, kao i Goranu Pandevu, mora se posvetiti posebna pažnja. Modrić i Vukojević uspjeli su zaustaviti Pandeva u Makedoniji, a postavljanjem nekolicine igrača zaustavit ćemo i Balea, koji je među desetoricom najboljih ofenzivnih igrača na svijetu".

"Bodovi protiv Walesa jednako su važni kao i oni koje smo već osvojili. Napravit ćemo sve što je nužno kako bismo došli do njih i bez obzira na velški optimizam nakon pobjede nad Škotskom, ne očekujem nikakav drugačiji rasplet", najavio je hrvatski izbornik Igor Štimac.

Recept za pobjedu, kaže, leži u hrvatskom posjedu lopte: "Moramo preuzeti inicijativu, kontrolirati igru i natjerati Wales da se neprestano brani te tako osujetiti njihovu kreativnost. Tako ćemo pokušati doći do željenog rezultata, to je osnovna stvar".

"Žuti kartoni u momčadi nisu opterećenje, imao širok kadar i dovoljno kvalitetne opcije. Nećemo ulaziti u velike promjene, pobjednička se momčad ne mijenja. Mijenjat ćemo možda još samo jednog igrača", dodao je Štimac, koji će morati pronaći zamjenu za suspendiranog Ognjena Vukojevića.

"Pobjeda nam je obveza, tim veća što igramo u Osijeku, na braniku domovine. U suprotnom bismo kompromitirali dosadašnje rezultate", zaključio je Štimac.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 07:05
    Molim vas nemojte vrijedjati Sammira. Nije to zasluzio.Treba mu cestitati da zeli igrati za Hrvatsku. A mogu vam reci i da je zasluzio.Meni je i vise nego drago da igra za Hrvatsku. Jos jednom cestitke Sammiru sto zeli igrati.Nemojte biti idioti.Budite jednom na razini - pozdravite Sammira pljeskom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2012. u 19:14
    Sretno Vatrenima u našoj Slavonskoj metropoli-Neka u HNS vide i shvate da im je bolje bilo gdje igrati da će svugdje biti bolje podržani nego u Zagrebu.Na Euru u Austriji i Švicarskoj prije jedne utakmice Vatrenih Dnevnik na nacionalnoj Austrijskoj televiziji počeo je -Dobro večer dragi gledaoci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2012. u 19:07
    Valjda neće više praviti onakve glupe eksprerimente-Valjda je neke stvari shvatio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2012. u 16:49
    Kako ne mijenja umjesto Rakitića koji je standardno loš vele igračinu Radoševića,
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2012. u 15:36
    Braniku domovine, blago nama s takvim patriotima tipa mali Igor i njegov gazda.
    Obrisan korisnik