Nogomet

Perišić: "Konačna odluka past će u 'malim' utakmicama"

Marin Vuković • srijeda, 17.10.2012.
Perišić: "Konačna odluka past će u 'malim' utakmicama"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon sinoćnje utakmice i sjajne predstave protiv Walesa, svoje su mišljenje ponudili i Ivan Perišić i Josip Šimunić te obojica uputili pohvale osječkoj publici i atmosferi. Perišić smatra kako u konačnom poretku odlučujući neće biti međusobni ogledi sa Srbijom i Belgijom, a Šimunić vjeruje kako ćemo do sljedećeg kvalifikacijskog ogleda biti još bolji.

Prodorni hrvatski veznjak Ivan Perišić stvarao je puno problema velškoj obrani, posebno početkom drugog poluvremena kada je u razmaku od samo šest ili sedam minuta režirao četiri prilike pred vratima gostujućeg vratara Lewisa Pricea. Smatra kako je Hrvatska odigrala onako kako je bilo i planirano.

"Dogovorili smo se da ćemo od prve minute napraviti pritisak prema njihovim vratima i ako zabijemo potom probati kontrolirati igru. Mislim da smo usprkos teškom terenu odigrali dobro, imali puno prilika i da smo zasluženo pobijedili", ocijenio je Perišić.

Podrška je večeras bila sjajna i nadam se da će i u preostale tri utakmice koje igramo kod kuće biti ovakva atmosfera. Svaka čast Osijeku!", dodao je.

Belgija i Hrvatska i dalje su rame uz rame, s po deset bodova iz četiri odigrane utakmice. Perišić još uvijek nikome ne daje prednost i smatra kako međusobni ogledi s Belgijom i Srbijom neće biti odlučujući u konačnom poretku.

"Mislim da će se sve odlučivati u ovim tzv. malim utakmicama protiv Walesa, Škotske i Makedonije. Mi smo napravili dobar posao u dvije utakmice protiv Makedonije i sada protiv Walesa, a ako uzmemo devet bodova iz preostalih utakmica s tim suparnicima, mislim da nam neće previše trebati niti bodovi iz 'derbija' s Belgijom i Srbijom", vjeruje hrvatski veznjak.

Za Šimunića, čini se, vrijedi izreka o starom vinu jer hrvatski stoper teško će se sjetiti kada je posljednji put izgubio zračni dvoboj, a odlično se nosio i s puno mlađim, eksplozivnim i sjajnim Garethom Baleom. Stup hrvatske obrane ne želi na tome stati i vjeruje kako će do utakmice sa Srbijom u ožujku stvari izgledati još bolje.

"Ostvarili smo odličan rezultat i ovom pobjedom potvrdili i onu protiv Makedonije od prije nekoliko dana. Deset bodova iz četiri utakmice su odličan učinak i vidi se da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji", rekao je Šimunić.

"Puno je lakše igrati pred ovakvom atmosferom i svaka čast publici iz Osijeka, ja sam se naježio. Bilo bi lijepo da svaku utakmicu reprezentacija igra pred takvom publikom, ali neću ulaziti u to, već ću samo čestitati navijačima."

"Ništa to ne znači, mi i dalje moramo ostvarivati pobjede. Ponavljam opet da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji, neki igrači u odnosu na situaciju od prije mjesec dana imaju više utakmica u nogama i za pet mjeseci bit ćemo u još boljoj formi i, nadam se, svi zdravi", dodao je Joe.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom17.10.2012. u 18:04
    Znači po Perišiću, utakmice sa Srbijom će odlučit ko ide na SP.mi ili Belgija,a ne međusobni
    The Phantom
  • nido17.10.2012. u 17:37
    Joe je legendaran, kakva kontrola lopte...bas protiv Dinama K., rekoh da sam veznjak i u jednoj tekmi branic-Simunic ima bolju kontrolu lopte od mene, uzeo bih stvari iz svlacionice i nestao bez traga!!! Divim se Joeu Simunicu!!!
    nido
  • interreg17.10.2012. u 17:15
    Belgija kako do sada gura, mogla bi "male" utakmice sve dobiti. Jedino im mozda makedonci otkinu koji bod. Predzadnja utakmica (Belgija) bi mogla biti odlucujuca. Ali ima puno utakmica do tada.
    interreg
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 14:28
    Slažem se s Perišićem, odluka će past ''u malim'' utakmicama. Dakle, nužno je dobit srbe u zg! XDA onda klasična jurnjava mi i Belgija do kraja, mogla bi tu puknit Belgija koja nije naučila na taj pritisak, a mi smo doktori u tim situacijama..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 13:54
    izgubimo li 6 bodova od srba oni nas stižu, međutim to nije realno očekivati
    Obrisan korisnik