Rukomet

Kielce uz osam pogodaka Čupića nastavilo dominaciju, HSV slavljem nad Partizanom stigao na vrh skupine

Zvonka Keliš • nedjelja, 21.10.2012.
Kielce uz osam pogodaka Čupića nastavilo dominaciju, HSV slavljem nad Partizanom stigao na vrh skupine
Foto: Davor Sajko

Uzbudljivo je bilo u četvrtom kolu rukometne Lige prvaka, naime, momčad HSV Hamburga slavljem nad Partizanom preuzela je vrh skupine A, dok je remi i podjela bodova između Ademar Leon i Flensburga unazadio njemačku ekipu na drugu poziciju iste skupine. Poljsko Kielce je, pak, ponovno predvođeno odličnim Ivanom Čupićem nastavilo svoj pobjednički niz te potvrdilo dominaciju u skupini C.

HSV Hamburg - Partizan Beograd 30:24 (17:13)

U svom drugom domaćem nastupu u natjecanju za prvaka Europe momčad HSV Hamburga osigurala je pobjedu nad srpskim prvakom Partizanom. Pred gotovo dvije i pol tisuće gledatelja odigran je uzbudljiv susret četvrtog kola skupine A Lige prvaka u kojem Nijemci nisu mogli računati na usluge Marcina Lijewskog, Blaženka Lackovića, kao ni Pascala Hensa, no uz veliku borbu i želju za slavljem ostvarili su odličan uspjeh već u prvome dijelu te ga potvrdili potom i u nastavku. Predvođeni odlično raspoloženim Michaelom Krausom Hamburžani su ostvarili svoju treću europsku pobjedu ove sezone.

Duvnjak i Vori među najboljim strijelcima

Odličan je u redovima pobjednika bio Kraus s osam postignutih pogodaka, Lindberg je dodao njih sedam, Duvnjak pet, dok je Igor Vori četi puta zatresao protivničku mrežu. Hamburgov vratarski tandem Beutler-Tahirović zajedno je sakupio osam obrana, dok su Vasić i Radovanović kod gostiju obranili ukupno 12 lopti. Najefikasniji kod Partizana bili su Maksić i Ivošević s po pet golova.

Susret je otvoren brojnim pogreškama na obje strane tako da je prvi pogodak postignut tek u trećoj minuti čime gosti odlaze na početnih 1:0, dok je HSV-u tek dvije minute kasnije realiziranim sedmercem Hansa Lindberga postiže svoj prvi zgoditak. Izjednačeno je potom bilo sve do sredine poluvremena kada se domaćin polako, ali sigurno počinje odvajati i kažnjavati gostujuće pogreške za vodstvo 8:6, a potom i 12:9. Do odlaska na odmor Andreas Nilsson i Kraus propuštaju prilike odvesti svoju ekipu na pet, odnosno, šest pogodaka prednosti, a iako tada Srbi stižu na minus dva do isteka 30. minute igrači Martina Schwalba vraćaju se na sigurnijih +4 (17:13).

Sa svojom vrlo dobrom igrom domaći su rukometaši nastavili i u drugom dijelu dvoboja. Na samom otvaranju nastavka zahvaljujući obrani Dana Beutlera te sjajnim reakcijama Lindberga i Domagoja Duvnjaka povisili su svoje vodstvo na 19:13, a ubrzo i 22:14. Gostujuća se momčad ukazala potom još samo jednom, desetak minuta prije kraja stigla je na 19:25, no igrači Hamburga mirno privode susret kraju te upisuju pobjedu 30:24, vrijednu prvoga mjesta skupine A.

Reale Ademar Leon - SG Flensburg-Handewitt 29:29 (15:16)

"U ovom sam trenutku razočaran ishodom ogleda, no možda ću za nekoliko dana drugačije sagledati situaciju. Znao sam da će susret s Ademarom biti težak, ipak ovdje nisam bio samo jednom, no mogu reći kako se moja momčad dobro borila, ali ukupno je gledajući načinila previše pogrešaka", kazao je trener Flensburga Ljubomir Vranješ.

Četvrto kolo skupine A natjecanja za klupskog europskog prvaka u Leon je u goste domaćinu Ademaru dovelo momčad njemačkog Flensburga koja se na koncu kući vratila s neriješenim rezultatom i tek jednim osvojenim bodom što je značilo gubitak prvoga mjesta u skupini. Domaćin je bolje ušao u susret te je poveo 3:2, da bi Arnor Atlason potom doveo svoju ekipu do prvog izjednačenja u dvoboju (4:4). Othrvali su se tada gosti domaćoj momčadi te nakon minus dva (6:8) u 13. minuti ubrzo odlaze do vlastitog vodstva 10:9 koje je potom potrajalo do isteka 30. minute (16:15).

Prve minute nastavka pripale su igračima Ljubomira Vranješa koji se uspijevaju odvojiti na +2 (18:16), no vrlo dobra dobra Ademara, kao i reakcije Raula Camposa u napadu ubrzo ponovno vraćaju susret na početak (20:20). Napeto i izjednačeno, uz igru pogodaka za pogodak bilo je do samoga kraja, a iako su se rukometaši Flensburga nanovo odvojili, oni domaći su ih sustigli za konačnu podjelu bodova u Leonu (29:29). Odličan je u redovima Ademar Leon bio Ruesga sa sedam pogodaka, Borges ih je dodao šest, dok je sjajan kod Flensburga, pak, bio Eggert također sa šest golova.

Chambery Savoie - VIVE Targi Kielce 26:36 (15:18)

Čupić ponovno treći strijelac LP

Nakon četiri odigrana kola rukometne Lige prvaka na prvom mjestu liste najboljih strijelaca nalazi se Hamburgov Hans Lindberg s 36 postignutih pogodaka, a slijede ga Anders Eggert Jensen s 33 te Ivan Čupić s njih 32. Treći najbolji strijelac prošlogodišnjeg izdanja natjecanja za prvaka Europe, ujedno kapetan hrvatskog prvaka CO Zagreb, Zlatko Horvat, smjestio se, pak, na 19. mjesto s 22 gola.

Poljski Vive Targi Kielce nastavio je s odličnim igrama u Ligi prvaka te je potvrdio svoju dominaciju u skupini C, kao i velike ambicije ove sezone. Poveli su gosti preko odličnog hrvatskog desno krila Ivana Čupića 6:2 da bi do sredine prvoga dijela domaćin predvođen podrškom svojih navijača stigao do izjednačenja 7:7. Unatoč dobroj igri hrvatskog reprezentativca u dresu Chamberyja, ujedno i povratnika na teren nakon ozljede, Damira Bičanića domaća je momčad do odlaska na predah previše griješila te se morala pomiriti s minus tri na poluvremenu (15:18).

U nastavku dvoboja gostujuća momčad nije posustala ni usporila već je nastavila istim tempom te je sredinom drugoga dijela imala i sedam pogodaka prednosti (26:19). Do isteka 30. minute gostujuće je vodstvo naraslo na velikih +10 i konačnih 36:26. U pobjedu svoje momčadi Čupić je ugradio osam pogodaka, a bivši Zagrebaš Manuel Štrlek njih šest, Željko Musa se dva puta upisao u strijelce, a Denis Buntić jednom, dok su za Chambery najviše zgoditaka, njih sedam, postigli Detrez i Bašić, dok je Bičanić tri puta zatresao mrežu gostiju.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Gorenje Velenje31:23Bjerringbro-Silkeborg
Metalurg Skoplje32:19St. Peterburg
Chambéry 26:36Barlinek Industria Kielce
1Barlinek Industria Kielce 10305:249+5620
2Metalurg Skoplje 10271:215+5614
3Gorenje Velenje 10281:250+3112
4Bjerringbro-Silkeborg 10259:281-228
5Chambéry  10266:294-284
6St. Peterburg 10225:318-932

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2012. u 10:56
    kada im svi igrači ozdrave, HSV bi mogao biti jaaako opasan u LP! Nakon kiela, barce i ojačanog veszprema, mislim da bi HSV mogao na F4, a tamo je onda sve moguće!
    Obrisan korisnik