Nogomet

Video: Genk, Inter i Lyon u zadnji trenutak do pobjede

Ivor Krapac, Branimir Korać • četvrtak, 25.10.2012.
Video: Genk, Inter i Lyon u zadnji trenutak do pobjede
Foto: EPA

Susreti trećeg kola skupina G, H i I Europske lige donijeli su puno drame. U posljednjim trenucima susreta do pobjeda su stizali Genk, Lyon i Inter. Nakon tri kola u ove tri skupine samo je Lyon stopostotan...

Skupina G

Genk - Sporting 2:1 (1:1)
(De Ceulaer 25', Barda 88'/Schaars 8')

Kasnim golom Yaniva Barde Genk je na svom travnjaku svladao lisabonski Sporting s 2:1 i tako ostao na vrhu ljestvice dok su gosti i dalje posljednjeplasirani sa sve manjim šansama za prolaz skupine. Gosti su nedavno promijenili trenera, pokušali izazvati pozitivan šok u momčadi, međutim u Belgiji se to nije osjetilo na rezultatu.

Početak utakmice je bio odličan za Sporting koji je iz prvog udarca na gol stigao do vodstva. Stijn Schaars je zapucao, lopta se odbila od Briana Hamalainena i iznenadila Van Houta.

Domaćin nije dugo čekao na poravnanje. Sredinom prvog dijela iskoristio je lošu reakciju obrane Sportinga nakon kornera, Nadson je ubacio na drugu vratnicu gdje je lagan posao imao Benjamin De Ceulaer koji poravnava na 1:1.

Danijel Pranjić je zaigrao od prve minute, a u 58. minuti je napustio igru te ga je zamijenio Diego Capel. Upravo Capel je u dva navrata opasno zaprijetio prije nego što su gosti ostali s desetoricom na terenu poslije drugog žutog kartona Boulahrouza. Domaćin je tako posljednjih 15 minuta bio u brojčanoj nadmoći što je i iskoristio u 88. minuti kada džoker s klupe Yaniv Barda odlično reagira na ubačaj Goriusa i zabija za pobjedu domaćina.

Videoton - Basel 2:1 (2:0)
(Schär 2' autogol, Caneira 32'/Schär 90+1')

S vrlo dobrim igrama nastavio je mađarski Videoton koji je na svom travnjaku svladao Basel s 2:1. Iako su dobrim dijelom susreta bili u defenzivi i prisiljeni braniti se, nogometaši Videotona su u dva opasna izleta pred gostujuća vrata stigli do pogodaka i pobjede.

Već u drugoj minuti šok za goste. Alvaro Brachi je ubacio nisku loptu, gostujući branič Fabian Schär pod pritiskom opasnog Nemanje Nikolića griješi i pogađa vlastitu mrežu.

Sredinom prvog poluvremena, u trenucima kada je Basel pokušavao uspostaviti jači pritisak, Mađari stižu i do drugog pogotka. Za njega je zaslužan Portugalac Marco Caneira koji je dobro reagirao na ubačaj Adama Gyursca.

Drugi pogodak domaćina je pogubno djelovao na igrače Basela koji su trebali vremena da se oporave od ovog šoka. U drugom dijelu su uspjeli zaigrati nešto bolje, Videoton je znalački čuvao prednost, sve do posljednje minute kada gosti dolaze do počasnog pogotka. Strijelac je bio tragičar s početka utakmice, a vremena za čudesno poravnanje nije bilo.

Skupina H

Rubin Kazan - Neftči Baku 1:0 (1:0)
(Kasajev 16')

Odluka u Kazanu pala je u ranoj fazi utakmice. Rubin je u 16. minuti kaznio izgubljenu loptu gostujuće momčadi na vlastitoj polovici, uz asistenciju Karadeniza i pogodak Alana Kasajeva za vodstvo koje će domaći zadržati do kraja susreta.

Rubin je i u nastavku bio opasniji od Neftčija, ali što promašajima, što zaslugom vratara Saše Stamenkovića, novih pogodaka nije bilo. Momčad iz Kazana uzela je tri boda s kojima je napravila novi korak u borbi za drugi krug.

Inter - Partizan 1:0 (0:0)
(Palacio 88')

Inter je do posljednjih minuta susreta opasno živio u susretu protiv Partizana. Marko Livaja je ponovno krenuo u prvih 11, međutim ovaj put se nije uspio upisati među strijelce, a u 52. minuti zamijenio ga je Javier Zanetti.

U prilično ravnopravnom meču Inter je uspio doći do sva tri boda zahvaljujući opasnom Rodrigu Palaciju koji je ušao s klupe i u 88. minuti donio Talijanima vrijedna tri boda. Prije tog pogotka Beograđani su imali priliku preko Markovića doći do vodstva, međutim kada nisu oni uspjeli, uspio je Inter pogotkom glavom Palacija.

Gosti su pripustili nekoliko prilika, žalili su se i na nedosuđeni kazneni udarac i mogu biti zadovoljni igrom koju su prikazali na San Siru. Inter nastavlja s nešto lošijim igrama, ali unatoč tome nalazi se na vrhu ljestvice sa sedam bodova.

Skupina I

Lyon - Athletic 2:1 (0:0)
(Lisandro Lopez 54', Briand 86'/Ibai Gomez 79')

Lyon dominira skupinom I i u tri utakmice ima maksimalnih devet bodova. Treća pobjeda je ostvarena na Gerlandu gdje je gostovao Athletic Bilbao i upisao poraz 2:1.

S Dejanom Lovrenom svih 90 minuta na travnjaku domaćin je odigrao dobru utakmicu, ali i ovdje su pogoci padali u posljednjim minutama susreta. Četiri minute prije kraja zabio je Jimmy Briand koji je tako osigurao pobjedu svom klubu.

Lyon je poveo preko Lisandra Lopeza nakon deset minuta igre u drugom dijelu da bi poravnao Ibai Gomez u 79. minuti.

Ovim porazom Athletic je ušao u velike probleme jer nakon tri odigrana kola na kontu ima samo jedan bod.

Sparta Prag - Hapoel Kiryat Shmona 3:1 (3:0)
(Krejči 7', Kadlec 10', Švejdik 44'/Abuhazira 76')

Vrlo lagan posao imala je Sparta koja je u Pragu bez problema nadigrala Hapoel. Sve je riješeno praktički u prvih deset minuta kada je domaćin poveo s 2:0 i bilo je jasno da će se gosti vrlo teško vratiti.

Krejči i Kadlec su već nakon deset minuta igre Sparti donijeli visokih 2:0 da bi u završnici prvog dijela zabio i Švejdik za velikih 3:0 na odmoru.

U nastavku susreta gosti su stigli tek do počasnog pogotka i to preko Abuhazire u 76. minuti. Manuel Pamić je odradio svih 90 minuta za boljeg domaćina koji je na kraju zasluženo slavio.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

MOL Fehervar2:1Basel
Genk2:1Sporting
1Genk 69:4+512
2Basel 67:4+39
3MOL Fehervar 66:8-26
4Sporting 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!