Košarka

Printezis: "Velika je pogreška uspoređivati ovaj Olympiakos s prošlosezonskim"

Branimir Korać • petak, 26.10.2012.
Printezis: "Velika je pogreška uspoređivati ovaj Olympiakos s prošlosezonskim"
Foto: EPA

Prva dva susreta trećeg kola skupine C Eurolige donijela su slavlje gostima. Caja Laboral je slavila u Milanu dok je Žalgiris nastavio sa sjajnim igrama pobjedom u Pireju...

Caja Laboral, kako je Duško Ivanović i najavio, u nastavku sezone igrat će samo bolje. Euroligaški početak nije bio dobar, upisani su porazi od Olympiakosa i Žalgirisa, međutim iskupljenje je došlo na gostovanju u Milanu gdje je Caja bila odlična i zasluženo slavila 95:85.

Ivanović je nakon susreta hvalio svoje igrače koji su napadački odigrali odličnu utakmicu i tako pokazali da bi bilo greška otpisati ih u ovako ranoj fazi sezone.

Printezisov dašak realnosti

Olympiakos je još jednom visoko poražen, ovaj put na svom parketu protiv Žalgirisa. Georgios Printezis otvoreno je izjavio da današnji Olympiakos nema previše veze s onim prošlosezonskim koji je uzeo naslov prvaka. "Velika je pogreška uspoređivati prošlosezonsku momčad s ovosezonskom. Isto tako velika je pogreška govoriti kako smo i prošle sezone loše startali i da to možemo ponoviti. Danas smo opet odigrali jako lošu utakmicu i ujedno se ispričavam zbog našeg nastupa.Branitelji smo naslova, ali to ništa ne znači. Pred nama je još jako puno posla da bi nekako uspjeli proći skupinu."

"Jako sam sretan i ponosan na svoje igrače koji su odigrali dobru utakmicu. Nakon poraza od Žalgirisa, ovo je za nas jako važna pobjeda. Momčad Armanija poznajemo jako dobro, susreli smo se dvaput i u predsezoni, a na kraju je odlučila naša čvrsta obrana u završnici susreta."

S druge strane, obranom ne može nikako biti zadovoljan domaći strateg Sergio Scariolo. Armani je na svom parketu primio gotovo stotinu poena što je daleko previše, posebno za ovaj rang natjecanja.

"Moje momčadi su uvijek igrale jako dobru obranu, no večeras to nismo pokazali. Pokazali smo samo da imamo još puno posla u ovoj fazi igre. Moramo biti spremni na kvalitetnu igru kroz svih 40 minuta. Nakon tehničke Fotsisu, potpuno smo se izgubili, pala nam je koncentracija i sve je otišlo u krivom smjeru", komentirao je Scariolo.

S njim se složio i Ioannis Bourousis koji je najviše pružio u domaćoj momčadi. "Bila je velika pogreška izgubiti koncentraciju u posljednjim trenucima susreta. Zaboravili smo graditi igrače u skoku, dozvolili smo im da uzmu previše lopti i ostavili ih na otvorenim šutevima za tricu. Da bismo prošli dalje, više ne smijemo izgubiti niti jednu domaću utakmicu."

U redovima Caje Laboral jako dobru utakmicu odradio je Nemanja Bjelica. Bjelica je igrač kojeg nije lako čuvati, a to je najbolje demonstrirao u ovom susretu.

"Znali smo da nas očekuje jako teška utakmica, ali isto tako smo bili svjesni njezine važnosti i koliko bi nam pobjeda značila za povratak u igru za Top 16. Ovo nas vraća na pravi put i jako sam zadovoljan i igrom momčadi, a i svojom igrom. Pokazali smo karakter u najtežoj i najvažnijoj utakmici dosad."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Armani Milano85:95Baskonia
Olympiakos61:79Žalgiris
Anadolu Efes85:66Cedevita
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 13:42
    zašto je velika greška printezisu? pa imate gotovo identičnu momčad kao i lani! jedino nije isti trener. možda je u tome problem...a možda i u tome što su vam plaće smanjili.
    Obrisan korisnik