Košarka

Maljković: "Efes je bio brži, čvršći, nismo igrali dobru obranu, napad je bio loš"

Branimir Korać • petak, 26.10.2012.
Maljković: "Efes je bio brži, čvršći, nismo igrali dobru obranu, napad je bio loš"
Foto: Davor Sajko

Treći nastup u Euroligi i treći uvjerljiv poraz. Božidar Maljković je nakon susreta priznao kako je u njegovom sastavu jako malo toga štimalo. Plan koji je napravljen uoči utakmice nije prošao, igrači su izgubili samopouzdanje i sve je otišlo nizbrdo...

Cedevita još uvijek nije uhvatila pravi ritam i još uvijek ne igra onako kako se to od ovih igrača očekuje. Postoje tu brojni razlozi zašto je to tako, od izostanaka dijela igrača s priprema pa do usputnih ozljeda, no sada dolazi polako vrijeme kada će trebati ići prema gore.

U Istanbulu to nije bio slučaj, još jedna loša utakmica i još jedan visok poraz. Nakon susreta Božidar Maljković je bio realan i lako je detektirao gdje su bili problemi.

"Nije to bila naša utakmica, plan nam je bio da igramo puno čvršću i bolju obranu. Nismo bili dovoljno brzi, oni su bili i brži i čvršći. Naš napad na postavljenu obranu je bio jako loš i tražio sam od igrača da više ulaze pod koš. Nakon što smo loše otvorili utakmicu, izgubili smo samopouzdanje i bili su brži na svim pozicijama. Efes je jedna od pet-šest najboljih momčadi Europe i želim puno sreće prijatelju Oktayu Mahmutiju", rekao je Maljković.

Marques Green, Cedevita: "Jako sam razočaran, nitko ne voli gubiti na ovaj način, bolji smo nego što smo izgledali na terenu. Razočarani smo kako se utakmica razvila, svakako smo morali odigrati bolje od ovoga."

Turski stručnjak se najviše pribojavao pristupa svojih igrača. Ipak, kako je pristup bio pravi, problema nije bilo i Efes je stigao do lagane pobjede.

"Pribojavao sam se ove utakmice jer nikada nije lagano kada mislite da ćete lako pobijediti. No u utakmicu smo ušli čvrsto i s velikom strasti i uspjeli smo se odvojiti. Nastavili smo s čvrstom igrom i u drugom poluvremenu i nismo im dozvolili da se vrate u utakmicu. Esteban Batista je dobio priliku i zbog ozljede Stanka Baraća ima priliku dokazati se i pokazati da zaslužuje dres Efesa."

Općenito, u redovima Anadolu Efesa nakon susreta vladalo je dobro raspoloženje. Kerem Tunceri je propustio dobar dio priprema zbog ozljede, no polako hvata formu i protiv Cedevite je odradio solidan posao.

"Naš glavni cilj je da ostanemo u Istanbulu neporaženi i ovo je drugi korak prema ostvarenju tog cilja. Dobro smo počeli i već u prvom poluvremenu smo stigli do visoke prednosti. Lijepo je pobjeđivati, a još sam sretniji jer iz dana u dan igramo sve bolje", rekao je Tunceri.

Mladi Jusuf Nurkić ponovno je dobio priliku u završnici utakmice i još jednom ju je dobro iskoristio. Pogodio je jednu tricu, blokirao je Semiha Erdena i može biti zadovoljan. "Kada uđeš u euroligaškoj utakmici, moraš dati sve od sebe inače nisi napravio ništa. Za mene je velika stvar što igram protiv ovako velikih igrača, svaki put ću dati svoj maksimum da od trenera dobijem što veće povjerenje."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Armani Milano85:95Baskonia
Olympiakos61:79Žalgiris
Anadolu Efes85:66Cedevita
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 01:35
    mislim da je aba liga njihova ali u europi se samo sramote
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 00:34
    Po rosteru zasad imaju objektivne rezultate,za ABA ligu su recimo vrh,iako se neće ni tamo prošetat do naslova,dapače...Ali za Europu je to preslabo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2012. u 00:14
    meni se cini da ce maljkovic ispast na kraju losa kupovina za cedevitu - prema rosteru bi trebali igrat daleko bolje, ali ovo danas (ko i protiv zalgirisa) je fakat jadno i daleko ispod pojedinacne kvalitete ekipe - mislim da je maljkovicevo vrijeme proslo....
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina26.10.2012. u 23:57
    Babić je trebao ovu godinu ostati u Splitu i igrati ABA ligu, a tek dogodine otići u Cedevitu. večeras je protiv Efesa dobio 5 minuta. a šta će tek biti kada se vrati Tomas? trebao je ići korak po korak: A-1, ABA, euroliga.
    pikepiletina