Rukomet

Oltchim rutinski slavio u Danskoj, mađarski Ferencvaros i dalje pobjednički kroči kroz skupinu C

Ivan Dominik • subota, 27.10.2012.
Oltchim rutinski slavio u Danskoj, mađarski Ferencvaros i dalje pobjednički kroči kroz skupinu C
Foto: Davor Sajko

Osim pobjede hrvatskih predstavnica u Ligi prvakinja, još su dvije utakmice u tom natjecanju odigrane tijekom subotnjeg popodneva. Rumunjski je Oltchim nadigrao danski Randers u gostima, dok je odlični mađarski Ferencvaros na svom parketu bio jači od Šveđanki...

Dvoboj skupine A između danskog Randersa i velikih favoritkinja iz Rumunjske, Oltchim Valcee, bio je ujedno i najjači rukometni okršaj dana u Ligi prvakinja. Počeo je susret u Danskoj vrlo žustrom i kvalitetnom napadačkom igrom, a bolje se u uvodnim minutama snašao Oltchim, koji je poveo 5:1 u prvih deset minuta susreta.

"Vrlo je razočaravajuće izgubiti tijesnu i neizvjesnu utakmicu, ali je bilo zadovoljavajuće gledati kako su se djevojke zaista jako borile tijekom utakmice. Stoga ćemo iz ovog ogleda izvlačiti i izvući mnogo pozitivnih stvari koje ćemo pokušati primijeniti u sljedećim utakmicama", rekli su treneri Randersa nakon poraza od Oltchima.

Bolju igru s početka susreta Rumunjke su održavale tijekom cijelog prvog poluvremena s ponešto oscilacija, iako su se domaće djevojke čitavo vrijeme odlično držale te nisu dopuštale odvajanje Oltchima na osjetnu prednost. Stoga je prvi dio utakmice zaključen rezultatom 11:9 za gošće. Nastavak je donio puno bolju igru Randersa koji je dostigao i prestigao Oltchim te došao do prednosti, međutim, potom su sjajnom igrom ponajprije Katarine Bulatović i Cristine Neagu, koje su izuzev tog perioda u drugom dijelu odigrale prilično slabu utakmicu.

Ulaskom u završnicu Oltchim se značajnije odvojio od domaćih rukometašica te je uspješno mirnoćom priveo utakmicu kraju uz slavlje od 24:20. Neagu je zabila dva, a Bulatović tri pogotka, premda su obje dosta dobro asistirale i vodile igru gošći, dok je sjajna bila i golmanica, Paula Ungureanu s mnoštvom briljantnih i velikih obrana od čega i tri "skinuta" sedmerca. Za domaće i poražene Dankinje najefikasnija je bila Gitte Andersen s pet pogodaka, a jedan su manje dodale i Camilla Dalby te Sabina Jacobsen.

Ovom gostujućom pobjedom rumunjske su prvakinje i ponajveće favoritkinje za naslov prvaka u LP došle do treće pobjede u Ligi prvakinja zaredom te su se izdvojile na čelnoj poziciji skupine A sa šest bodova. Randers je ostao treći upisavši drugi poraz uz jednu pobjedu te će se za plasman u iduću fazu natjecanja morati dobro "potući" najviše s austrijskim Hypom.


U drugom i posljednjem susretu subotnjeg dana ženske LP, ako se izuzme utakmica hrvatske Podravke u Cluju, igrale su ekipe mađarskog Ferencvarosa i švedskog IK Sävehofa u skupini C.

Vrlo efikasna utakmica startala je s dosta preokreta i jako turbulentno. Vodstvo Mađarica od 5:3 u uvodnim minutama dvoboja ekipa iz Göteborga je brzo anulirala i povela s 9:6. To je vodstvo zadržala i do poluvremena na kojem je bilo 16:15 za Šveđanke. Velikom borbom nastavljeno je i u drugih pola sata utakmice, Sävehof je vodio češće, ali je pokleknuo u završnici kada Ferencvaros prvo pogotkom Zsuzsanne Tomori dolazi na 27:27, a onda odlazi i do pobjede.

Posljednjih šest minuta susreta razriješilo je i prelomilo utakmicu i to na stranu domaćih djevojaka jer su one prevagnule u tom periodu mnogo boljom igrom na koju gošće nisu uspjele pronaći odgovor te su skoro potpuno stale. Pobjeda Ferencvarosa od krajnjih 31:28 bila je zaslužena, a najbolje su domaće igračice bile Tomori sa sedam golova te Zita Szucsánszki. Na drugoj strani je kod švedskog kluba Ida Oden zabila pet golova, no nedovoljno za pozitivan rezultat u Mađarskoj.

Sävehofu je ovaj poraz u skupini bio treći u isto toliko kola, dok je potpuno obratna situacija kod mađarskog Ferencvarosa, koji drži vrh poretka sa šest bodova iz tri utakmice u kojima je slavio.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Randers HK20:24Oltchim
Buxtehuder SV20:28Hypo Niederösterreich
1Oltchim 6170:129+4112
2Randers HK 6166:156+106
3Hypo Niederösterreich 6156:153+36
4Buxtehuder SV 6134:188-540

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!