Rukomet

Braniteljice naslova pokleknule u Njemačkoj, Larvik i Hypo ponovno uvjerljivi

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 29.10.2012.
Braniteljice naslova pokleknule u Njemačkoj, Larvik i Hypo ponovno uvjerljivi
Foto: www.rk-podravka.hr

Treće kolo Lige prvakinja ove je nedjelje donijelo nekoliko zanimljivih ogleda, a nakon novih sigurnih slavlja Hypa i Larvika posebno je iznenađenje bio poraz aktualnih europskih klupskih prvakinja od ekipe Thüringera.

Buxtehuder SV - Hypo NÖ 20:28 (8:11)

U sklopu trećeg kola Lige prvakinja ekipa njemačkog Buxtehudera ugostila je rukometašice austrijskog Hypa te je nakon zanimljivih 60 minuta pretrpjela uvjerljiv poraz, treći ove sezone, s osam pogodaka razlike. Hypo je, pak, nakon druge europske pobjede ove sezone stigao korak bliže daljnjoj fazi natjecanja. Hypo je od samog starta susreta gradio svoju prednost te je nakon uvodnih dvadesetak minuta osigurao vodstvo 10:5 da bi na predah otišao s 11:8.

Domaćin se trudio te puhao za vrat gostujućoj ekipi, no čvrsta obrana Hypa omogućila je gostima lake pogotke i povećanje vodstva. Ubrzo su Austrijanke imale 19:12, dok su na koncu slavile 28:20. Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Carvalho Carneiro s osam postignutih pogodaka, dok je najbolja kod Buxtehudera bila Fischer sa šest golova.

Dinamo Volgograd - Larvik 24:35 (14:17)

Ekipa Dinamo Volgograda u sklopu trećeg je kola skupine C zaigrala s pobjednicama Lige prvakinja 2011. godine te je na svom terenu morala priznati kako su Norvežanke u ovome trenutku uistinu mnogo bolje. Nakon ostvarene pobjede i poraza u dosadašnjem dijelu natjecanja obje su ekipe željne bile novih uspjeha, no njega su ovoga puta uspjele osigurati rukometašice Larvika. Već u prvome dijelu gostujuća je ekipa pokazala kako je klasu iznad svojih protivnica te je na predah otišla s tri pogotka prednosti (17:14).

U nastavku dvoboja u Rusiji igračice Larvika dobro su kontrolirale susret te su samo povisile svoju prednost. Konačno, norveška je ekipa upisala svoju drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvakinja i to s uvjerljivih 11 pogodaka razlike (35:24). Odlična je kod Larvika bila Edin s osam pogodaka, dok su se kod Dinama istaknule Grebenkina i Stepanova s po tri gola.

Thüringer HC - Budućnost Podgorica 24:20 (10:10)

Braniteljice naslova prvakinja Europe nakon dobrog starta u novu sezonu u sklopu trećeg su kola skupine D Lige prvakinja pretrpjele neočekivani poraz od rukometašica njemačkog Thüringera. Protiv pomlađene ekipe Budućnosti njemačke su se prvakinje pokazale u pravom svjetlu te su se nakon uzbudljivog prvog poluvremena dobro borile i u nastavku. Naime, na predah se u Njemačkoj otišlo s izjednačenih 10:10 nakon čega je uslijedila još veća borba za bodove.

U drugom poluvremenu bolje su se snašle njemačke rukometašice koje su tako polako, ali sigurno gradile svoju prednost. Na koncu, novi europski bodovi ostaju u Nordhausenu gdje je domaća ekipa slavila s četiri pogotka razlike (24:20). U pobjedu svoje ekipe Jakubisova je ugradila sedam pogodaka, dok je Knežević za Budućnost zabila šest golova, a Ježić dodala njih dva.

Liga prvakinja - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Randers HK20:24Oltchim
Buxtehuder SV20:28Hypo Niederösterreich
1Oltchim 6170:129+4112
2Randers HK 6166:156+106
3Hypo Niederösterreich 6156:153+36
4Buxtehuder SV 6134:188-540

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!