Košarka

FIBA donijela kompromisnu odluku u slučaju Darija Šarića

Bernard Jurišić, Branimir Korać • utorak, 30.10.2012.
FIBA donijela kompromisnu odluku u slučaju Darija Šarića
Foto: Davor Sajko

FIBA je napokon donijela odluku po pitanju Darija Šarića koji ne igra otkako se njegov slučaj našao na Fibinoj arbitraži. Odluka Fibe je pomalo kompromisna, na kraju nitko nije dobio što je tražio i čemu se nadao, a na gubitku je i dalje najviše Šarić...

Budućnost Darija Šarića i dalje je vrlo neizvjesna. Fiba je donijela odluku o odšteti koju Gescrap Bilbao treba platiti Zagrebu za hrvatskog reprezentativca, no riječ je o svoti koja baš i nije mala, no opet nije niti blizu one koju je Zagreb tražio.

Za otkup ugovora od Zagreba, budući Šarićev klub morat će platiti 550 tisuća eura.

Zagreb je tražio odštetu od oko milijun eura dok su informacije iz Španjolske govorile kako bi Bilbao bio u mogućnosti ići do 300 tisuća eura. Ova odluka je negdje na "pola puta", no teško da može zadovoljiti ijednu stranu.

U najvećem gubitku je i dalje igrač koji trenira sa Splitom, međutim nema pravo nastupa. Šarić se sada može samo nadati da će ili Bilbao nekim čudom isplatiti traženu odštetu ili će netko od velikih klubova koji ga također prate, biti spreman isplatiti Zagreb i tako prekinuti Darijevu agoniju.

Vjerojatnost da će zaigrati za Zagreb do kraja sezone je vrlo mala u svjetlu svega što se događalo posljednjih mjeseci. Najgora opcija bi bila izgubljena sezona, no kako sada stvari stoje, dogovor će se teško postići jer ako se nije postigao do danas, teško da će i uskoro, a druga opcija je otkup ugovora pod rečenim uvjetima što u ovom trenutku mogu učiniti samo one veće "zvijeri".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 10:09
    Sada može pivat "Čale moj"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 16:40
    Eeeeeee u tri pi..e materine!! Ja ne mogu da vjerujem! Pa kk mafija je mogla pustiti malog da igra u Splitu dok im neko ne istrese kes i odvede ga...
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina30.10.2012. u 15:53
    KK Pendrek je upravo ostao bez Perića koji je potpisao za Vanoli Cremonu. u drugu ruku, Šarić se već naigrao A-1 lige i nije mu do vraćanja na mjesto zločina. prije će Dario zaigrati za KK Split nego za KK Pendrek.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 15:29
    radiću, odriješi kesu u interesu hrvatske košarke...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2012. u 15:28
    tog ima samo kod nas, samo kod nas, tog ima samo kod nas (tram11)
    Obrisan korisnik