Nogomet

Chelsea triput stizao vodstvo Manchester Uniteda i s pet golova ga eliminirao iz Capital One Cupa

Ante Zovko • srijeda, 31.10.2012.
Chelsea triput stizao vodstvo Manchester Uniteda i s pet golova ga eliminirao iz Capital One Cupa
Foto: EPA

Chelsea i Manchester United sastali su se drugi put u četiri dana na Stamford Bridgeu. Za razliku od prvenstvenog ogleda, u osmini finala Capital One Cupa slavio je domaćin, 5:4 poslije produžetaka. Liverpool neće obraniti naslov nakon što ga je Swansea potukao na domaćem terenu, a Norwich je eliminirao Tottenham.

S podosta izmijenjenim postavama u odnosu na prvenstveni ogled u nedjelju koji je ostavio brojne repove, Chelsea i Manchester United opet su zabavili publiku na Stamford Bridgeu, a ovaj put više se pozornosti posvetilo samom nogometu, što nije bilo teško kad nije bilo tako strogih taktičkih okova kao u prvenstvu.

United je triput vodio tijekom utakmice. Prvi gol zabio je Giggs u 22. minuti. Čechovo ispucavanje bilo je šlampavo, Anderson je oduzeo loptu Romeuu, a Velšanin je dokrajčio akciju. Büttner nakon pola sata ruši Mosesa u kaznenom prostoru, a Luiz je precizan s bijele točke.

Ždrijeb četvrtfinala

Odmah nakon završetka posljednje utakmice osmine finala odrađen je i ždrijeb četvrtfinalnih utakmica. Najviše pozornosti privlači ogled na Elland Roadu, gdje će nekadašnji prvoligaš Leeds United dočekati Chelsea, ali ništa manje tenzija neće biti ni na Carrow Roadu, gdje Norwich dočekuje Aston Villu, momčad koju vodi bivši trener Kanarinaca, Paul Lambert.

Capital One kup, četvrtfinale:
Leeds United - Chelsea
Swansea - Middlesbrough
Norwich - Aston Villa
Bradford - Arsenal

Giggs odličnom asistencijom u 43. minuti izbacuje Hernandeza koji hladnokrvno matira Čecha pogodivši u bliži kut. Nije dugo Manchester zadržao vodstvo. Cahill glavom pogađa u 52. poslije trećeg Chelseajeva kornera. Rafael je uspio izbiti iz mreže, no tek kad je lopta dobrano prešla liniju.

Nakon nekoliko pogrešaka koje su Crvene vragove mogle stajati pogotka, Nani se iskupljuje u 58. minuti lobom preko vratara Chelseaja unutar kaznenog prostora. United je imao domaćina na konopcima u tim trenucima, ali se ovaj vraća i u 93. Wootton bez razloga gura Ramiresa u šesnaestercu. Hazard osigurava Bluesima produžetke.

Wootton se vjerojatno eliminirao iz planova za blisku budućnost Alexa Fergusona kad je u 97. minuti slabo glavom vratio loptu Lindegaardu. Sturridge reagira najbrže, zaobilazi vratara i donosi prvo vodstvo Chelseaju. Učvrstio ga je Ramires u kontri u kojoj je Hazard izbacio iz igre dvojicu protivničkih braniča. Da nije gotovo do posljednjeg sučeva zvižduka, Chelsea se podsjetio kad je Azpilicueta srušio Hernandeza, a Giggs u posljednjoj minuti smanjio na 5:4.

Na kraju zaslužena pobjeda Chelseaja koji je zaigrao s objektivno jačim sastavom. Nakon 12 golova u utorak u utakmici Readinga i Arsenala, gledatelji opet nisu mogli biti razočarani atraktivnošću u Liga kupu. Kad se sve zbroji, vodeće momčadi Premier lige postigle su ukupno 14 golova u dvije utakmice igrane u četiri dana.

Swansea je pobjedom 3:1 na Anfieldu izbacio branitelja naslova Liverpool. Brendan Rodgers poslao je na teren protiv svoje bivše momčadi Swanseaja "eksperimentalnu" postavu s Joeom Coleom kao glavnim kreativcem. Kad je uvidio da to neće ići, na poluvremenu je uveo Gerrarda i Suareza kako bi vadili kestenje iz vatre.

Naime, momčad Michaela Laudrupa povela je u 34. minuti kad je De Guzman sjajno nabacio iz slobodnog udarca, a Chico zakucao u mrežu. U 72. Shelvey izbija s gol-linije udarac kapetana Liverpoola samo kako bi lansirao kontru koju golom završava Dyer.

Rodgers je pogodio sa zamjenama, pa je Gerrard bio asistent Suarezu iz slobodnjaka u 78. minuti. Liverpool se oprostio od produžetaka i obrane naslova u petoj minuti sudačke nadoknade. De Guzman klizeći gura treću loptu u mrežu na Michuovo ubacivanje.

U manje od tri minute Norwich je preokrenuo vodstvo Tottenhama na Carrow Roadu i plasirao se u četvrtfinale pobjedom 2:1. Londonskoj ekipi ni jedanaesterac u sadržajnoj završnici utakmice nije pomogao da izbori produžetke.

Obje momčadi promašile su sijaset prilika, da bi Bale u 65. minuti doveo Spurse u vodstvo. Prešao je tri braniča i prizemnim udarcem matirao vratara. Odgovor Kanarinaca čekao se dvadeset minuta, ali bio je šokantan za goste.

Gužva nastala zbog kornera u 83. nije dobro raščišćena, a Tettey puca, da bi Verthongen postigao autogol. Dvije minute poslije Jackson zabija za preokret. Luda završnica susreta nastavljena je Burnsovom obranom Dempseyjeva jedanaesterca kad je u 88. Tierney srušio Walkera.

Capital One kup

osmina finala

Leeds United3:0Southampton
Reading5:7 *Arsenal
Sunderland0:1Middlesbrough
Swindon Town2:3Aston Villa
Wigan2:4 **Bradford
Chelsea5:4 *Manchester United
Norwich City2:1Tottenham
Liverpool1:3Swansea City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 12:35
    Dobra tekma jucer ali najvise me brine kaj smo izgleda dobili nasljednika Evansa :)
    Obrisan korisnik
  • Tizzou01.11.2012. u 11:24
    Giggs pokazako kako mu i dalje mnogi mogu samo čistiti kopačke
    Tizzou
  • Marsonia01.11.2012. u 10:23
    Kakva promocija nogometa. Valjda zbog manje važnosti svi igraju opuštenije s hrpom klinaca željnih dokazivanja
    Marsonia
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 09:24
    je znam, to je samo kup, činjenica je da je Liverpool postao kanta za napucavanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 00:42
    to su pravi derbiji,a ne ovi kod nas,prosjek golova je 0.5 po derbiju... čestitke bluesima
    Obrisan korisnik