Nogomet

Video: Arsenal gubio s četiri pogotka zaostatka, pa u produžecima slavio s nevjerojatnih 7:5!

Ante Zovko • utorak, 30.10.2012.
Video: Arsenal gubio s četiri pogotka zaostatka, pa u produžecima slavio s nevjerojatnih 7:5!
Foto: EPA

Reading i Arsenal napravili su veliku reklamu engleskom Liga kupu odnosno Capitol One kupu. U osmini finala domaćin je vodio 4:0, Arsenal je preokrenuo na 4:5, Reading je uspio izjednačiti, ali Wengerova momčad imala je na svojoj strani praktički jedino što se tražilo u ovakvoj utakmici - raspoložene napadače. Tri premierligaša neće vidjeti četvrtfinale, ali zato hoće jedan četvrtoligaš.

Uspjevši izjednačiti na 4:4 u posljednjim trenucima osnovnog dijela utakmice, Arsenal je poveo u produžecima. Veliku pobjedu donio je Theo Walcott koji je postigao tri pogotka, a Chamakh jedan manje.

Činilo se da će Topnici reći zbogom natjecanju u kojem redovito ne briljiraju već poslije 20 minuta. Readingovu rapsodiju započeo je Roberts nakon Aršavinova krivog dodavanja koje je pokrenulo kontru domaćih.

Koscielny zabija autogol poslije ubačaja s desnog krila u 18. minuti, a obrana Topnika bila je konfuzna i dvije minute kasnije poslije kornera. Leigertwood je bio najprisebniji, a pomogao mu je i 20-godišnji vratar Damian Martinez koji je pogurnuo loptu u vlastitu mrežu.

Poslije 37 minuta Arsenalovi navijači počeli su napuštati stadion, a razlog je bio četvrti gol u mreži njihove momčadi. Hunt zabija od bliže stative nakon što je McClearyju dopušten ležerni centaršut. Walcott smanjuje na 4:1 u samoj završnici poluvremena poslije sjajnog Aršavinova proigravanja.

Čim je ušao u igru, Giroud je u 64. minuti pogodio glavom poslije kornera. Opušteni domaćin dopustio je da susret uđe u neizvjesne vode. Ponovno poslije kornera, ovaj put zabija Koscielny iskupivši se za autogol. 4:3. Scenarij ovog filma tu nije stao. Za potpuni vrhunac pobrinuo se opet Walcott zabivši za izjednačenje i produžetke poslije asistencije Girouda.

Arsenalovi navijači koji su otišli mogli su samo žaliti kad je Chamakh u 112. fantastičnim udarcem kroz noge protivničkog braniča s 20 metara zabio za 4:5. Ali nije bilo gotovo. Errantov pokušaj u 115. pronalazi Pogrebnjaka koji glavom postavlja 5:5.

I još nije bilo gotovo! Walcott je u 120. minuti ispao junak kad je sjevnula kontra Arsenala pet na četiri. Domaći prvo izbacuju s linije ubačaj, a engleski reprezentativac zakucava svoj treći gol. Reading je bacio sve karte na napad, otvorilo se Londončanima, pa je Chamakh lobom postavio konačnih 5:7

Najveću senzaciju napravio je četvrtoligaš Bradford City odigravši 0:0 u Wiganu, a zatim pobijedivši 4:2 poslije izvođenja jedanaesteraca. Maloney je u trećoj seriji poslao loptu preko gola, a Gomez nije uspio zabiti, dok su gosti bili precizni u sve četiri serije.

U derbiju susjeda drugoligaš Middlesbrough izbacio je Sunderland na Stadionu svjetla pobjedom 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 39. minuti, kada je McDonald na bližoj stativi pretvorio u gol ubačaj Millera.

Aston Villa okončala je bajku trećeligaša Swindon Towna kojeg vodi Roberto Di Canio slavivši 3:2 drugim golom Bentekea u sudačkoj nadoknadi. Benteke je i zabio za vodstvo u 30. minuti, a šest minuta prije poluvremena Agbonlahor udvostručio je vodstvo.

Ulazak 18-godišnjeg Milesa Storeyja 15 minuta prije kraja bio je Talijanov pun pogodak. U 78. se odlično pozicionirao za svoj prvi gol, a tri minute kasnije petom je izjednačio. Međutim, bio je to kraj veselja domaćih.

Southampton ni u Liga kupu nije pronašao utjehu za muke u Premier ligi. U Leedsu je poražen 0:3. Potpuno promijenjena momčad gostiju našla se u zaostatku poslije pogotka Tongea u 35. sa 16 metara, Diouf povisuje iz blizine u 88., a Becchio zaključuje priču iz jedanaesterca.

Capital One kup

osmina finala

Leeds United3:0Southampton
Reading5:7 *Arsenal
Sunderland0:1Middlesbrough
Swindon Town2:3Aston Villa
Wigan2:4 **Bradford
Chelsea5:4 *Manchester United
Norwich City2:1Tottenham
Liverpool1:3Swansea City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 15:36
    zagrebunited slazem se s tobom,navijam za arsenal al se slazem s tobom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 14:56
    Ja sam kod 3:0 tek stigao upalit tekmu i gledao skroz do kraja... Već se dugo nisam tako zabavljao, moram priznati. I jedni i drugi su imali stvarno puno dobrih poteza i zaslužili su golove... Ako ne brojimo Koscielnyev autogol.
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade31.10.2012. u 13:56
    jbt gledam tekmu do trećeg gola readinga i mislim si adje gotovo je to i jutros pričam kolegi kako je arsenal vjerojatno popušio, a on meni 7-5 je završilo za Arsenal. kako me sram i stid bilo kao navijača arsenala što nisam imao vjere ...
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 11:45
    Je, gaće nam se tresu... Šta misliš kako ćete se provest na OT-u ako vam je socijalni Reading (istinabog šarenoj momčadi) utrpao petardu?
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir31.10.2012. u 11:20
    kakva tekma!!!!!!!!!!
    Mithrandir