Košarka

Langford: "Žalgiris ima nevjerojatnu momčad. Igrali smo dobro, ali su oni bolji"

Branimir Korać • četvrtak, 01.11.2012.
Langford: "Žalgiris ima nevjerojatnu momčad. Igrali smo dobro, ali su oni bolji"
Foto: Davor Sajko

Žalgiris igra sjajnu košarku ove sezone, a iza njih stoje i rezultati. U Euroligi u četiri susreta imaju isto toliko pobjeda od čega dvije na vrlo teškim gostovanjima. Četvrta pobjeda došla je u Kaunasu protiv Armanija nakon koje domaćin nije skrivao zadovoljstvo...

Još jedna dobra utakmica je iza košarkaša Žalgirisa koji su na svom parketu odradili vrlo dobru utakmicu protiv Armanija. Talijani su se pokazali kao neugodan protivnik, međutim Žalgiris je ove sezone vrlo dobar i to je potvrdio i u ovom dvoboju.

Jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone odradio je Oliver Lafayette koji je ujedno i predvodio strijelce Žalgirisa.

"Bila je to teška i dobra utakmica u kojoj smo uspjeli izvući tijesnu pobjedu. U jednom trenutku smo zaostajali deset poena, no pokazali smo karakter i koncentraciju u završnici susreta. Sretni smo jer imamo četiri pobjede u četiri nastupa, a nalazimo se u jako teškoj skupini. Sljedeći protivnik je izuzetno jak, igramo protiv Anadolu Efesa i morat ćemo se jako dobro pripremiti za taj dvoboj."

Prvo ime kod Armanija bio je Keith Langford koji je nizao pohvale na račun Žalgirisa. Unatoč porazu Langford smatra da je odigrao dosta dobru utakmicu i zadovoljan je učinjenim u Kaunasu.

"Žalgiris ima nevjerojatno dobru momčad i gledajući kroz cijelu karijeru, u Kaunasu je uvijek bilo teško igrati. Ponosan sam kako smo se borili, ali nije išlo, domaćin je bio sjajan. Napravio sam neke pogreške, toga sam svjestan, ali sam htio pobjedu i pokušao sam biti agresivan. Dobro smo počeli, ali su se oni jako brzo prilagodili, rotirali čuvare i nije bilo lako igrati. Jaaber, Lafayette i Kaukenas su vrlo neugodni i različiti čuvari i bilo je teško igrati protiv njih", dodao je Langford.

Domaći trener Joan Plaza spušta loptu na zemlju i tvrdi kako je pred Žalgirisom još uvijek puno posla.

"Nismo još završili posao, imamo četiri pobjede, ali to nije dovoljno za prolaz. U prvoj četvrtini smo primili 27 poena, u drugoj 24 i to pokazuje da je pred nama još dosta posla i prostora za napredak. Ono što me posebno veseli je činjenica da su moji igrači gladni uspjeha i izuzetno ambiciozni."

Sergio Scariolo je samo mogao čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi. Poput Langforda i on je bio svjestan kako su se usmjerili na teškog protivnika protiv kojeg nije lako igrati.

"Žalgiris je u sjajnoj formi, sjajna je momčad i nevjerojatno težak protivnik. Mi smo igrali dobro, posebno u prvom poluvremenu, no kratak gubitak koncentracije na početku drugog poluvremena nas je stajao pobjede. U završnici smo napravili neke pogreške i to je bilo ključno. Unatoč svemu, zadovoljan sam svojom momčadi. Igrali smo dobro u napadu, vidi se to po broju asistencija i jedino manje zamjerke idu obrani međutim treba uzeti u obzir i snagu protivnika. Posebno bih čestitao Ibrahimu Jaaberu koji je po meni bio MVP susreta", rekao je Scariolo.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Žalgiris92:87Armani Milano
Baskonia64:76Anadolu Efes
Olympiakos79:77Cedevita
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!