Košarka

Žalgirisov niz se nastavlja, Popović dobio bitku protiv Stipčevića

Branimir Korać • četvrtak, 01.11.2012.
Žalgirisov niz se nastavlja, Popović dobio bitku protiv Stipčevića
Foto: EPA

I u četvrtom euroligaškom kolu Žalgiris je upisao pobjedu. Jedina stopostotna momčad skupine C ugostila je u svojoj dvorani Armani i na kraju slavila 92:87 u uzbudljivom susretu u kojem su gosti imali nekoliko prilika unijeti dodatnu dramatiku i razmišljati o produžetku, ali nisu uspjeli...

Nakon dvije velike gostujuće pobjede u Vitoriji i u Pireju, Žalgiris se vratio u svoju dvoranu i prepun samopouzdanja ugostio Armani. Milanska momčad ima niz kvalitetnih igrača, odličnog trenera, ali igra dosta promjenjivo i nepredvidljivo.

U ovom susretu Armani je ipak većim dijelom pokazao ono bolje lice. Napadački je bio jako dobar, imao je u prvom poluvremenu izuzetno raspoloženog Keitha Langforda, međutim nije imao koncentraciju svih 40 minuta.

Žalgirisovi apetiti nakon odličnog ulaska u sezonu naglo su porasli i nije domaćinu bilo ugodno u prvom dijelu kada je Armani odličnom igrom uspio stvoriti visoku prednost.

Već u prvoj dionici su se gosti odvojili da bi u drugih deset minuta imali i najviših deset poena prednosti. Žalgiris je uspio odgovoriti, smanjiti zaostatak, međutim ne i doći do poravnanja te je Armani na poluvremenu vodio 51:47.

Ulazak u drugo poluvrijeme je usmjerio utakmicu na stranu domaćina. Nakon što je Cook zabio tricu za 54:47, uslijedila je serija Žalgirisa 10:0 koja mu je donijela prednost 57:54, podignula gledatelje i igrače i gosti su se našli u problemima.

Žalgiris je posve kontrolirao rezultat i utakmicu sve do početka posljednje dionice kada Armani odgovara dalekometnim šutevima, potpuno se vraća u igru i preuzima minimalno vodstvo.

Sve do posljednje tri minute niti jedna momčad se nije mogla odvojiti, a onda je to pošlo za rukom Žalgirisu kojeg trica Jaabera odvodi na 87:82, međutim u nervoznoj završnici domaćin je umalo prokockao prednost. Gosti su kod 89:87 propustili niz prilika za hvatanje priključka, promašivali slobodna bacanja i na kraju izgubili loptu nakon skoka u napadu nakon čega je Kšištof Lavrinovič ubacio slobodno bacanje za 90:87. Na drugoj strani Langford promašuje tricu za poravnanje, a Lafayette u posljednjim trenucima s linije slobodnih bacanja postavlja konačnih 92:87.

Prvo ime u domaćem sastavu bio je Lafayette sa 17 poena, a Jaaber je dodao 11 poena i pet skokova. Marko Popović je za 27 minuta ubacio devet poena (4/5 za dva, 0/5 za tri), a Mario Delaš je za dvije minute uhvatio skok. Kod gostiju Langford je završio susret s 24 poena dok je Malik Hairston dodao 21 poen. Rok Stipčević je za šest minuta ostao bez poena uz skok i ukradenu loptu.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Žalgiris92:87Armani Milano
Baskonia64:76Anadolu Efes
Olympiakos79:77Cedevita
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!