Košarka

Maljković: "Ovaj poraz je za nas poput pobjede, namučili smo europskog prvaka"

Branimir Korać • petak, 02.11.2012.
Maljković: "Ovaj poraz je za nas poput pobjede, namučili smo europskog prvaka"
Foto: EPA

Cedevita je odigrala dobru utakmicu u Grčkoj, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv favoriziranog Olympiakosa. Unatoč porazu u gostujućim redovima nije bilo velike tuge nakon susreta...

Malo je nedostajalo da Cedevita kreira iznenađenje i u Pireju svlada Olympiakos. Hrvatski predstavnik u elitnom europskom košarkaškom natjecanju do same završnice susreta bio je u igri za pobjedu, međutim nedostajalo je tek malo više koncentracije.

Trener Cedevite Božidar Maljković nije bio nezadovoljan jer je svjestan da je njegova momčad ipak igrala protiv dosta kvalitetnijeg protivnika.

"Ovaj poraz je za nas poput pobjede. Namučili smo europskog prvaka do posljednje sekunde. Naš osnovni problem je bio 18 napadačkih skokova Olympiakosa iako smo znali i radili na tome da to spriječimo. Ovaj rezultat nam daje potvrdu da radimo i treniramo dobro. Jedva čekamo Marka Tomasa jer će nam biti vrlo važan igrač zbog činjenice da nam njegove karakteristike nedostaju, prije svih prodor i čvrstina u obrani. Iako nitko ne voli poraze, ovaj rezultat nam daje optimizam pred buduće susrete", rekao je nakon susreta Maljković.

Mickael Gelabale je bio uobičajeno konstantan, dao je svoj doprinos u obrani i napadu, a susret je završio prije posljednje sekunde zbog pet prekršaja. On je poput Maljkovića bio zadovoljan predstavom Cedevite.

Kostas Papanikolaou: "Nakon poraza od Anadolu Efesa i Žalgirisa, svaka je utakmica kao finale. Pod pritiskom smo, ali se moramo nositi s tim. Zadovoljan sam zbog pobjede, ali ne i s našom igrom. Napravili smo puno pogrešaka i u obrani i u napadu te su protivnici imali previše laganih poena. Moramo proučiti video i popraviti igru."

"Ovo je bila naša najbolja utakmica u Euroligi dosad. Predstava koju smo pružili protiv aktualnog prvaka Europe dat će nam još više samopouzdanja prije nastavka natjecanja u Euroligi i ABA ligi. Ako nastavimo s ovakvim igrama, imat ćemo šanse za dobre rezultate."

Iako nije imao veliku minutažu, Luki Babiću ova kao i sve euroligaške utakmice puno znači. Mlad je igrač, po prvi puta igra na ovako visokoj razini i s obzirom na skok od nekoliko stepenica što se tiče igrača s kojima se susreće, sasvim dobro se snalazi.

"Ovo je bila jedna od naših najboljih utakmica ove sezone. Šteta što nismo došli do pobjede, bili smo jako blizu i mislim da nedostatak euroligaških utakmica i neke sudačke odluke na kraju su presudili. Ne trebamo se sada vaditi na suce, sami smo krivi, uhvatili su nam previše napadačkih skokova. Trebalo nam je vremena da se dignemo u formi, ali bit će bolje, vidjelo se to i u ovom susretu."

Olympiakosov centar Pero Antić je bio daleko od pravog izdanja. Nije bio raspoložen i bio je među igračima domaćeg sastava od kojih se očekivalo više. Nakon susreta je bio zadovoljan zbog pobjede.

"Na našoj strani je bio veliki pritisak, igrali smo pod njim, nakon što smo prošle sezone osvojili naslov prvaka, sada svi od nas očekujemo da dobivamo sve redom po 30 razlike. Sretan sam što smo uopće dobili, da smo izgubili, bio bi to 90 posto kraj nadanja za prolazak u Top 16. Dobili smo jako dobru ekipu s vrlo iskusnim trenerom i zadovoljni smo", rekao je makedonski reprezentativac.

Veliki pritisak je bio i na treneru Georgiosu Bartzokasu kojem su grčki mediji već počeli tražiti nasljednika. Ipak, Bartzokas je stigao do pobjede i osigurao mir uoči nastavka natjecanja.

"Imali smo velik pritisak jer smo morali pobijediti da bi ostali u igri za prolaz. Spanoulis, Antić, Printezis i Perperoglou su promašivali otvorene šuteve i to je bio problem, ali smo se žestoko borili za svaku loptu i na kraju imali 18 skokova u napadu. Cedevita je igrala dobru obranu u reketu i tjerala nas na vanjski šut, a sa svakim našim promašajem raslo im je samopouzdanje."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Žalgiris92:87Armani Milano
Baskonia64:76Anadolu Efes
Olympiakos79:77Cedevita
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mls03.11.2012. u 15:13
    Ne u rangu Olympiacosa, nego upravo Olympiacos u sezoni 2003/2004.Zatim Real Madrid godinu kasnije, pa dvaput Efes Pilsen u sezoni 2005/2006, pa Fener 2008/2009.Znam da je 86.' lakše pamtiti od recentne prošlosti, ali eto bilo je i takvih pobjeda.
    mls
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 14:07
    A kad je to molin te Cibona neki klub u rangu Olympiakosa skinila u gostima!? Pričan ti priču...Kad zbrojiš koliko sezona nas je Cibona predstavljala u Euroligi ka zaštićeni lički medvid, a koliko su ostali naši klubovi, onda bi svatija da je suludo radit ikakve usporedbe sa Zagrebon, Cedeviton... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 11:43
    Ova su utakmica MORALA dobiti, sami su se nudili.... Nije to prvak Europe od prosle god. sa Dudom. Wright je velika prevara, koliko je solidan u napadu puno vise odnese u obrani a i zavrsnicu utakmice je odigrao kao retard. Pa zasto je isao prerano na kos zadnji napad a prije toga bezveze potrosio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 02:40
    cluesblues, potpisujem...od maljkovica sam vise ocekivao, izgleda da bez perasa, spahije ili repese nasi klubovi danas nemaju sta traziti u europi...a s dobrim trenerom moze se puno toga i s malim budzetom, pitajte vujosevica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2012. u 01:47
    Cibona je znala biti black horse Eurolige, ovo danas je a la Dinamo: hepi ako se gubi sa minimalnom razlikom. Pametnom dosta...
    Obrisan korisnik