Košarka

Sobin: "Nikome u Splitu ne priznajemo da je bolji, možemo dobiti i Partizan"

S Gripa:Bernard Jurišić • subota, 03.11.2012.
Sobin: "Nikome u Splitu ne priznajemo da je bolji, možemo dobiti i Partizan"
Foto: Bruno Karadža

Na Gripama se nastavlja "promenada" najboljih momčadi ABA lige već u ranoj fazi sezone. Nakon Crvene zvezde, Cedevite i MZT-a, ove nedjelje u Split stiže Partizan, najuspješnija momčad regionalne lige posljednjih godina. Splićani žele nastaviti seriju domaćih pobjeda...

Ždrijeb ABA lige poslao je na Gripe "velike" protivnike već na početku sezone, pa će nakon Crvene zvezde i Cedevite ove nedjelje splitski ljubitelji košarke nakon tri godine opet moći uživo gledati i Partizan. Srbijanski Euroligaš na Gripe stiže nakon odlične utakmice protiv Barcelone, koju je izgubio u posljednjim minutama.

"Igrali smo već protiv odličnih protivnika, ali svi smo posebno iščekivali ogled s Partizanom. Oni su momčad koja iz utakmice u utakmicu diže formu, pokazali su to tijekom tjedna u Barceloni s kojom su bili u egalu. Igraju čvrsto i agresivno u obrani, puno skaču u napadu i ako to uspijemo kontrolirati mislim da možemo igrati s njima", najavio je kapetan Žutih Josip Sobin.

Gripe će opet biti pune, Partizan je najugledniji protivnik s ovih područja u posljednjih nekoliko sezona, no Žuti žele nastaviti domaći pobjednički niz. 21 od posljednje 22 utakmice na Gripama završile su pobjedom Splita.

Vraćaju se navijačice, nastavlja preoblikovanje

Od utakmice s Partizanom na Gripe se vraćaju i atraktivne Spalatine. Plesačice su izrazile zadovoljstvo pozivnom iz KK Splita i najavile kako će dodatno "zagrijavati" ionako vruću atmosferu u splitskoj dvorani.

Nastavljen je i proces preoblikovanja, a s današnjim danom završen je prvi krug u kojem je sudjelovao samo Grad Split. Od 5. do 14. studenog dionice će moći kupiti svi članovi kluba, a sve potrebne informacije zainteresirani budući dioničati mogu pronaći na internetskim stranicama Hypo banke i službenoj stranici kluba kksplit.com

"Nikome na Gripama ne priznajemo da je bolji i želimo pobijediti i Partizan u našoj dvorani. Vjerujem da će dvorana biti i punija nego u prvim utakmicama i da će nam publika dati onaj dodatni impuls koji nas često ponese prema pobjedi."

Sobin je imao dosta problema s osobnim pogreškama na početku ABA lige:

"Imao sam problema u prvim kolima zbog prilagodbe na sudački kriterij koji je u ABA ligi puno oštriji nego u A-1 ligi. Ali to je iza mene, morat ću se priviknuti."

Kako se može pobijediti Partizan?

"S Partizanom ne smijemo jurcati nego pokušati svesti igru na pozicijski napad. Dobivali smo u svojoj dvorani protivnike koji su na razini Partizana, no mislim da ćemo trebati još barem 20-30% bolje odigrati da bismo njih dobili. Bude li puna dvorana sve će nam biti lakše."

Trener Mladena Erjavca dočekalo je jednostavno novinarsko pitanja. Hoće li Split pobijediti Partizan?

"Nadamo se da hoćemo", odgovorio je Erjavec i odmah se vratio na prošlotjedni poraz od Szolnokija:

"U Mađarskoj smo u utakmicu ušli presamouvjereno, a onda su se otkrile sve naše mane. Trebali smo se malo spustiti na zemlju, ja sam tu pogriješio i taj nam je poraz zbog toga možda i dobro došao."

Kako protiv Partizana "kamuflirati" kroničnu boljku Splita na poziciji razigravača, gdje se iskusni Subotić kombinira s "golobradim" Marinellijem?

"Partizan je izuzetno agresivan, vidjeli smo u Laktašima kako je to kad nas jedna ozbiljna momčad pritisne. Moramo se brže rješavati lopte, ubrzati njezin protok i vjerujem da ćemo tako smanjiti njihovu agresivnost."

Neizvjestan je nastup Vedrana Vukušića koji još nije trenirao nakon povratka iz Mađarske, a prvi dio tjedna zbog viroze je propustio i Ivan Mimica.

"Ne trebamo plakati, imamo 12 igrača, igrat će onaj tko može. Ako sve stavimo na vagu, Partizan je apsolutni favorit jer se ponašaju i igraju kao pobjednici gdje god dođu. Naša je šansa u visokoj liniji, ali nju mora pratiti vanjski šut koji nas nije baš pratio na početku sezone. Oni su fantastično posloženi, ali kao najmlađa momčad Eurolige sigurno imaju crne minute koje treba iskoristiti. Igraju svih 40 minuta i pobjedničkim mentalitetom i kvalitetom kompenziraju svoje loše periode."

Partizan je "krupan zalogaj", možda i najbolja momčad koja će ove sezone gostovati na Gripama, no splitska momčad pokazala je da se zna dobro nositi s ulogom papirnatog autsajdera. Barem u svojoj dvorani.

"Mislim da smo rezultatski napravili puno više nego što se od nas očekivalo na otvaranju sezone i to govori da i moja momčad ima izniman karakter. Igramo protiv najkompletnije momčadi lige i dat ćemo sve od sebe da Gripe i dalje ostanu neporažene. Nadamo se da ćemo utakmicu dovesti u tijesnu završnicu i da će pobjednika odlučivati jedna ili dvije lopte."

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Radnički84:71Krka
Široki Brijeg80:71Zadar
Crvena zvezda103:74Szolnoki Olaj
Budućnost VOLI60:64Cibona
Split72:79Partizan
Petrol Olimpija60:64MZT Skoplje Aerodrom
Cedevita78:76Igokea
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava04.11.2012. u 12:02
    http://pakisport.cc.cc/......evo streama u 17 h......pa tko voli nek izvoli prosurfati...
    Torca-Dubrava
  • Torca-Dubrava03.11.2012. u 17:54
    ajmo žuti oderite grobare
    Torca-Dubrava