Nogomet

Vulić: "Treba se zapitati zašto nitko ne gleda naš nogomet"

Iz Koprivnice:Zvonka Keliš • subota, 03.11.2012.
Vulić: "Treba se zapitati zašto nitko ne gleda naš nogomet"
Foto: Ivana Strahija

Momčad Splita sa gostovanja kod Slaven Belupa, svog konkurenta za mjesto u Europi, vraća se s osvojenim bodom kojim trener Vulić nije iskazao zadovoljstvo, kao ni suđenjem u Koprivnici. Domaći je trener Ferenčina također kazao kako je osvojeni bod na koncu i neuspjeh, no razloga za zadovoljstvo pronašao je u pozivu HNS-a da zajedno sa Scorijom i Mrmićem predvodi selekciju Lige u dvoboju s hrvatskom seniorskom reprezentacijom.

Momčad Splita u izravnoj je borbi s ekipom Slaven Belupa za mjesto u Europi stoga je i trener Splićana, Zoran Vulić, ostao iznenađen što sam susret nije bio popraćen: "Čudno mi je da ova utakmica nije na televiziji budući da igraju dvije momčadi koje se bore za Europu. Nogomet se igra radi cijele Hrvatske i radi samog nogometa, a moram reći da smatram da večeras nogomet nije pobijedio zbog čega sam izuzetno tužan."

Ferenčina, Scoria i Mrmić izbornici selekcije HNL-a

Netom poslije susreta MaxTV Prve lige između momčadi Slaven Belupa i Splita predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, obznanio je kako će se 14. studenog u Rijeci odigrati prijateljska utakmica hrvatske A selekcije predvođene izbornikom Igorom Štimcem te selekcije Hrvatske nogometne lige koju će voditi treneri Roy Ferenčina, Elvis Scoria i Marijan Mrmić.

"Priliku da vode selekciju HNL-a dobili su mlađi treneri koji prije nisu dobivali šansu, a pred kojima je budućnost. Izbornik Štimac će gledati sve igrače, no treneri će sami odlučiti tko će biti pozvan u reprezentaciju. Ova utakmica za proslavu 100 godina Saveza jest organizirana upravo kako bi se pružila prilika svim potencijalnim kandidatima za reprezentaciju te se stoga nadam da će to biti prava natjecateljska utakmica budući da se svatko tko obuče hrvatski dres želi nametnuti svojom igrom", kratko je kazao Šuker.

"Trener sam već dugi niz godina, no ovo što sam večeras doživio u Koprivnici nisam nikada do sada. Prazne su nam tribine, nitko ne gleda naš nogomet te se treba zapitati zašto je tomu tako, iako smatram da svi znaju pravi razlog", nastavio je potom Vulić vidno razočaran suđenjem u Koprivnici.

Nakon ranog vodstva Splita, Slaven Belupo je susret na svom Gradskom stadionu potpuno preokrenuo da bi gosti potom ipak uspjeli osvojiti bod kojim trener Vulić ipak nije zadovoljan: "Ovo je čudo, drugoj momčadi koja se bori za Europu uzeti bodove na njenom terenu je čudo. Da smo bili kompletni uzeli bi sigurno i sva tri boda tako da smo mi danas zapravo izgubili dva boda. Međutim, moram reći, ukoliko će Belupo igrati Europu treba je izboriti na fer i korektan način, ali na ovakav ne", zaključio je potom gostujući trener.

Svoje viđenje susreta potom je ponudio i trener domaćina, Roy Ferenčina: "Loše smo krenuli u susret da bi od 0:1 došli na 2:1 s dva igrača više. Zabili smo drugi gol, htjeli smo i onaj treći jer sam se bojao prekida igre budući da Split ima dobre skok igrače, no ispustili smo priliku postići i taj treći pogodak."

Otkrio je potom Ferenčina i što je u drugom poluvremenu nedostajalo njegovim igračima kako bi postigli taj treći i ključan pogodak: "Moji su igrači trebali biti odlučniji u određenim situacijama i prilikama, no nedostajale su im odlučnost i sreća, ali i pametna igra."

"Teško je bilo probiti njihov blok od osam igrača, težak je bio i teren, no trebali smo riješiti tu utakmicu s 3:1. Međutim, nismo uspjeli doći do trećeg gola i bod je nakon svega ovoga uistinu neuspjeh", zaključio je potom Ferenčina.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Riječ, dvije potom je Ferenčina kazao i na nezadovoljstvo gostujućeg trenera suđenjem u susretu u Koprivnici: "Ne slažem se s njime, on stalno traži alibi u suđenju jer je neuspješan već tri utakmica zaredom. Ispali su Splićani iz Kupa, izgubili od Hajduka, dakle on traži alibi, naime, suđenje je danas bilo dobro te je sve bilo normalno odsuđeno. Ne vidim zbog čega bi govorio to što govori."

Na koncu je trener Farmaceuta prokomentirao i priliku koju je dobio da vodi selekciju Hrvatske nogometne lige u ogledu s hrvatskom A selekcijom: "Počašćen sam time, to je velika stvar i za mene i za moj klub. Nakon prošlogodišnje počasti za najboljeg trenera, sada imam priliku s dvojim trenera voditi reprezentaciju Lige te se nadam da će i neki igrač Slaven zaigrati u tom susretu."

"Vjerojatno će u Rijeci zaigrati igrači koji su potencijalni hrvatski reprezentativci, dakle većinom mlađi igrači, no što će oni učiniti na terenu, a što neće, ne znam, teško je reći", kazao je za kraj Ferenčina.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mb54st05.11.2012. u 15:21
    Pitanje gosp. Vulića: zašto se ne gleda naš nogomet je na pravom mjestu.Odgovor je, dok se sudačka organizacija ne reorganizira i potjera "sudačku"mafiju iz svojih redova na čelu sa "Šefom" iz Osijeka, stanje će biti ovakvokakvo je. Izvršite analizu sudačkih tzv. propusta, vidjet će se da su u... [više na forumu]
    mb54st
  • irilov04.11.2012. u 21:19
    ajde ajde, recimo pošteno- split je u biti pustio obje utakmice hajduku, nije li tako?!
    irilov
  • javasluk04.11.2012. u 13:48
    Kaže Vulić da bi Belupo trebao izboriti Europu na fer i korektan način, a ne ovakav. Ajmo uzet kao točno ovu Vulićevu izjavu, da netko radi da Belupo se domogne Europe, onda ja pitam tko je to? Jer poznavajući prilike u HNL-u, oni koji uspiju isposlovat da im se "pripomaže" za izlazak u... [više na forumu]
    javasluk
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 12:41
    samo je osovina rim-berlin bila vece zlo od osovine zagreb-osijek
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 00:02
    mali canadija osim tog gola nije napravio nist posebno. izgubio je cak tri-cetiri lopte zbog svoje sebicnosti
    Obrisan korisnik