Nogomet

Real traži uzvrat za poraz u Dortmundu, City se spašava protiv Ajaxa

Ante Dubravac • utorak, 06.11.2012.
Real traži uzvrat za poraz u Dortmundu, City se spašava protiv Ajaxa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Susretima četvrtog kola u skupinama A, B, C i D započinje rasplet u Ligi prvaka. Iako se do kraja treba igrati još dva kola nakon večerašnjih utakmica dosta stvari bi moglo biti poznato.

Skupina A

I dok će zagrebački Dinamo prvi bod, ili barem prvi postignut pogodak, u ovogodišnjoj Ligi prvaka tražiti na vrlo teškom gostovanju kod Paris Saint Germaina u Kijevu će snage odmjeriti domaći Dynamo i Porto.

Nakon tri odigrana kola igrači trenera Vítor Pereire jedini u skupini A imaju maksimalan bodovni učinak te u Kijev odlaze s željom da dva kola prije kraja natjecanja po skupinama i teoretski potvrde svoj plasman u daljnju fazu natjecanja.

Ako je suditi po prošlom kolu u kojem su se susreli isti suparnici gledatelji na Olimpijskom stadionu mogu očekivati vrlo efikasnu utakmicu. U Portugalu su se gosti dva puta vraćali iz rezultatskog zaostatka, ali nakon što je u 78. minuti Jackson Martinez postigao svoj drugi, a Portov treći pogodak postalo je jasno da bodovi ostaju na Dragau.

Igrači Dynama svjesni su da moraju popraviti svoju igru ako žele doći do bodova: "Budemo li protiv Porta igrali kao u Parizu, nemamo šanse izborili plasman u sljedeći krug natjecanja. Budemo li igrali kao protiv Dinama, sigurno možemo proći," izjavio je Oleg Husjev.

Skupina B

Veliko iznenađenje napravili su nogometaši Schalkea u prošlom kolu kada su u Londonu s 2:0 bili bolji od Arsenala čime su anulirali kiks protiv Montpellier kada su odigrali samo 2:2.

"Ne znam u kojem će sastavu Arsenal istrčati, ali to nije ni važno. Mi se moramo usredotočiti na sebe i to je jedini ispravan način," izjavio je trener Schalkea Huub Stevens.

Arsene Wenger je zabrinut s formom svoje momčadi koja je tijekom vikenda poražena od Manchester Uniteda: "Nije problem u porazu od Manchestera nego u načinu na koji smo izgubili. Ulazimo motivirani u dvoboj sa Schalkeom jer smo još uvijek u dobroj situaciji, ali nem je pobjeda neophodna."

I dok se Schalke i Arsenal bore za prve dvije pozicije utakmica između Olympiakosa i Montpelliera mogla bi dati odgovor na pitanje tko će svoj put u Europi nastaviti u utješnom natjecanju.

Grci se nalaze u velikoj prednosti zbog pobjede na gostovanju u Francuskoj kao i zbog toga što igraju na vrućem domaćem trenu. "Montpellier je vrlo težak protivnik, ali ovo je za nas izuzetno važna utakmica. Ne smijemo zaboraviti da su oni prvaci svoje države, ali uz pomoć naših navijača vjerujem da možemo doći do pobjede," najavio je domaći strateg Leonardo Jardim.

Trener Montpelliera Rene Girard ne stavlja veliki pritisak pred svoje igrače"Mi moramo igrati našu igru i pokušati pogreške svesti na minimum i onda imamo priliku doći do tri boda. Iako je domaće natjecanje naš prioritet, pokazali smo da se možemo nositi s najboljim momčadima u Europi i još uvijek se ne predajemo u Ligi prvaka."

Skupina C

Iako po prvi puta nastupaju u najelitnijem nogometnom natjecanju igrači Malage su u prva tri susreta zabilježili tri sigurne pobjede uz gol razliku 7:0 te puni samopouzdanja i potpuno mirni putuju na gostovanje kod Milana.

"Milan ima puno veću tradiciju i bogatiju povijest nego Malaga, ali mi imamo devet osvojenih bodova. Ako ćemo igrati na neriješen rezultat onda ćemo izgubiti i zato sam rekao svojim igračima da idemo po pobjedu," izjavio je Manuel Pellegrini.

Nakon 11 odigranih kola Serie A Milan se nalazi na razočaravajućem desetom mjestu s čak 14 bodova zaostatka za vodećim Juventusom pa im je Liga prvaka postala primarni cilj u želji da barem malo isperu gorak okus lošeg ulaska u sezonu.

"Mi smo u dobrom fizičkom stanju i imamo povjerenja u svoju kvalitetu.Nadam se da će stadion biti pun jer dečki to zaslužuju," pozvao je navijače Massimiliano Allegri.

Minimalnom pobjedom na domaćem terenu protiv Anderlechta na domaćem terenu igrači Zenita su se približili osvajanju trećeg mjesta, a za potvrdu toga trebaju ostati neporaženi i u Belgiji.

"Nakon poraza u Rusiji na nama je veći pritisak nego na Zenitu i ako nešto želimo napraviti u Europi onda moramo pobijediti," jasan je bio trener Anderlechta John van den Brom.

Luciano Spalletti očekuje otvorenu utakmicu u kojoj se niti jedna momčad neće štedjeti: "Obje momčadi igraju napadački nogomet i obje momčadi moraju igrati na pobjedu. Domaćini su vrlo dobra momčad s odličnim igračima i trenerom."

Skupina D

Jedan od najzanimljivijih susreta današnjeg dana sasvim sigurno je dvoboj na Santiago Bernabeu u kojem će Real Madrid dočekati Borussiju iz Dortmunda u želji da joj uzvrati za poraz u prošlom kolu.

O tome koliko ozbiljno u Madridu shvaćaju susret najbolje govori izjava sportskog direktora Kraljevskog kluba Emilia Butraguena: "To je utakmica od vitalne važnosti. Želimo završiti na prvom mjestu u skupini jer ako to ne uspijemo ždrijeb osmine finala može biti jako zahtjevan."

"Borussia je odlična momčad s brzim igračima i nije čudno da su osvojili dva uzastopna naslova prvaka. Ipak mi igramo na svom stadionu i moramo ići na pobjedu," najavio je Jose Mourinho koji još uvijek nije siguran hoće li moći računati na Karima Benzemu zbog problema s bedrenim mišićem.

U drugom susretu skupine D Manchester City hvata jedan od posljednjih vlakova u borbi za eventualni prolazak skupine. Naime City nakon tri kola ima osvojen samo jedan bod i potencijalni novi kiks protiv Ajaxa značio bi veliki udarac ambicijama Roberta Mancinija i njegovih nogometaša.

Poslije poraza u Amsterdamu gdje je Manchester poveo 1:0 pogotkom Nasrija te nakon toga doživio težak poraz krivnju je na sebe preuzeo trener Mancini koji je priznao da ni sebe ni igrače nije dobro pripremio za utakmicu pa je teško vjerovati da će istu pogrešku ponoviti i večeras.

Domaći strateg Frank De Boer najavljuje još bolju igru svoje momčadi: "Vjerujem da možemo odigrati kao u Amsterdamu i zagorčati život Englezima još i više."

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dynamo Kijev0:0Porto
PSG4:0Dinamo
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crovitlaci06.11.2012. u 16:04
    Ajmo Dortmund!
    crovitlaci
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 12:42
    City se 'spašava' kod Ajaxa? Good luck with that...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 12:23
    Po meni, u prolaz mogu bit sigurni samo Malaga i Porto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 12:02
    Moglo bi ovo bit Alegrijevo zbogom! - Forza Malaga!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 11:03
    mogao bi, zasto ne, ali nece !
    Obrisan korisnik