Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina A, 4. kolo, 06.11.2012, 20:45 h, Pariz, Park prinčeva, gledatelja: 41.060
Suci: Pawel Gil, Piotr Sadczuk, Marcin Borkowski (svi Poljska)
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Alex 16'
Blaise Matuidi 61'
Jeremy Menez 65'
Guillaume Hoarau 80'
4:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Video: Četiri asistencije Zlatana Ibrahimovića potopile Dinamo u Parizu

Bernard Jurišić • utorak, 06.11.2012.
Video: Četiri asistencije Zlatana Ibrahimovića potopile Dinamo u Parizu
Foto: EPA

Ni u desetoj uzastopnoj utakmici u skupinama Lige prvaka u posljednje dvije sezone nogometaši Dinama nisu uspjeli izbjeći poraz. Nakon solidnog prvog poluvremena uslijedio je totalni potop u drugom, u kojem je glavnu ulogu imao briljantni Zlatan Ibrahimović...

Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Dinamo
30
Salvatore Sirigu
13
Alex
2
Thiago Silva
26
Christophe Jallet
17
Maxwell
14
Blaise Matuidi
4
Mohamed Sissoko
(do 46')
25
Adrien Rabiot
7
Jeremy Menez
(do 76')
11
Ezequiel Lavezzi
(do 68')
18
Zlatan Ibrahimović
Pričuvni igrači
24
Marco Verratti
46'
27
Javier Pastore
68'
9
Guillaume Hoarau
76'
Trener
Carlo Ancelotti
4
(do 62')
8
(do 86')
55
(do 73')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić

Dinamo je u Pariz došao s namjerom da jednoznamenkasti broj nanizanih poraza u Ligi prvaka u posljednje dvije sezone ne postane dvoznamenkasti. Trener Ante Čačić pred Kelavu je postavio obrambeni zid od pet igrača, koji je trebao garantirati da će se Ibrahimović, Lavezzi i Menez lakše "pohvatati".

Modri su solidno otvorili utakmicu, čak je i Pivarić prvi zaprijetio u 11. minuti. No, prvi korner na drugoj strani značio je i prvi pogodak u DInamovoj mreži.

Brzo su izveli udarac iz kuta igrači PSG-a, Ibrahimović je s desnog krila "potkopao" loptu prema prvoj vratnici gdje je Alex brže reagirao od Vide i poslao loptu "kroz" Kelavu u mrežu za vodstvo PSG-a. Domaćini su poveli praktično iz ničega.

Nakon toga Dinamo je nastavio kontrolirati posjed lopte, no u nekoliko je situacija nedostajao pravi zadnji pas koji bi stvorio veću opasnost pred domaćim vratima. PSG u prvom poluvremenu nije izgledao kao momčad koja igra u najvišoj brzini, a Kelava je još samo jednom bio ozbiljno ugrožen i to u 37. minuti kad je odlično reagirao na pokušaj glavom Thiaga Silve s nekoliko metara udaljenosti.

Iako su na poluvrijeme odnijeli minimalnu prednost, nogometaši PSG-a u svlačionicu su ispraćeni zvižducima. Tribinama se nije svidjela količina energije koju su pariški milijunaši unijeli u prvo poluvrijeme protiv Dinama.

I pomoglo je. U drugo poluvrijeme kao da su izašle posve druge momčadi, goropadniji i agresivniji PSG, plašljiviji i povučeniji Dinamo. Pritisak prema Kelavi počeo je od prve minute, Dinamovi igrači više nisu uspijevali kontrolirati ni loptu, a sve rjeđe i napade PSG-a.

Ibrahimović je u dvije situacije pokušavao sam, no nakon što nije prošlo posvetio se asistencijama. Tri je nanizao do kraja susreta i to sve jednu ljepšu i atraktivniju od druge. Najprije za Matuidija u 61., potom za Meneza u 65. i na koncu za Hoaraua u 80. minuti, kad ga u slanju idealne lopte nije omela ni činjenica da se u posljednjem trenutku prije dodavanja poskliznuo.

Bila je to prava simultanka - Zlatan protiv čitavog svijeta. Mogao se sjajni Šveđanin do kraja susreta i sam upisati među strijelce, čak i ubilježiti petu asistenciju da su njegovi suigrači bili koncentriraniji. Frcalo je oko Kelave do posljednjih trenutaka, no ostalo je ipak "samo" 4:0 za Parižane.

Nakon solidnog prvog poluvremena Dinamo je u drugom dijelu potpuno potonuo, bio je i poražen i ponižen, a muke po Zlatanu Ibrahimoviću prekinuo je tek posljednji sučev zvižduk.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dynamo Kijev0:0Porto
PSG4:0Dinamo
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 12:27
    Vratite Tonela, kupite pravog napadača (Čop može ostati zbog truda i agresivnosti) ali Beqiraj, Rukavina i Krstanović nisu dovoljno dobri za Dinamo i od danas svaki dan barem 2h vježbajte s Kelavom ispucavanje lopti pa će sljedeće godine biti koji bod u Ligi prvaka... naravo iz uvijet da ne prodati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Share07.11.2012. u 18:14
    Brozovic je kralj...U pedesetpetoj minut on vise nije mogao hodati.Do kraja utakmice je imao 10/11 netocnih dodavanja.Kovacic i Ademi mogu proc.Vrsaljko solida odigro a ostali bez komentara al s posebnim naglaskom na Antu Rukavinu
    Share
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 12:26
    ama kog jos boli k..za ovu sprdnju od momcadi..pa mi jos gola nismo zabili
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir07.11.2012. u 12:20
    Ukratko, sve kako se i očekivalo. dinamo sa ovim kadrom igrača i ovakvim trenerom nema što tražiti u LP (najjačem nogometnom natjecanju na svijetu). Klubovi koji igraju LP se pojačavaju svake godine, a dinamo je sve slabiji!!!!!!! dinamo je danas slabiji u odnosu na momčad koja je prije 2 mjeseca... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 10:36
    znam da je lako biti general nakon bitke, ali mislim da ne bi tako završilo da nisu potjerali Tonela i Leku... Tonel je uz Šimunća daljeko najbolji obrambeni igrač Dinama, a Leko je jedini koji pošteni zadnji vezni koji se ne bolji uklizati kad treba...Drag mi je Vida, mislim da ima potencijala... [više na forumu]
    Obrisan korisnik