Nogomet

Ancelotti: "Dinamo se potrošio. Ibrahimović je šampion, a ne samo veliki igrač"

Borna Rupnik • srijeda, 07.11.2012.
Ancelotti: "Dinamo se potrošio. Ibrahimović je šampion, a ne samo veliki igrač"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Carlo Ancelotti, talijanski stručnjak na klupi Paris Saint Germaina, pobjedu protiv Dinama promatrao je i kroz prizmu subotnjeg prvenstvenog poraza, ali i nadolazećeg gostovanja u Kijevu...

Uz četiri asistencije Zlatana Ibrahimovića, momčad Carla Ancelottija mogla se protiv prvaka Hrvatske pohvaliti i s četiri različita strijelca. Mrežu Ivana Kelave zatresli su Alex, Matuidi, Menez i Hoarau, za konačnih 4:0.

"Znam kako funkcioniraju stvari u nogometu i nisam bio zabrinut nakon prvog dijela, u kojemu smo teže igrali u dubinu. Dinamo se potrošio i u nastavku smo imali više prostora, tada je sve postalo lakše", sažeo je svoja razmišljanja Talijan.

Ancelotti je odmah bacio pogled i prema petom kolu Lige prvaka, odnosno putu u Ukrajinu. "Utakmica u Kijevu mogla bi biti odlučujuća za prolazak skupine. Sada je najvažnije da smo dobro reagirali nakon poraza od Saint Etiennea. Rabiot je bio vrlo dobar, kao i Verratti, a Matuidi je zadržao visoku razinu svojih igara. Cijeli je vezni red bio bolji nego u subotu, a nastup protiv Dinama pokazuje da je poraz od Saint Etiennea možda bio samo slučajnost", kaže.

Nije mogao ne prokomentirati ulogu švedskog reprezentativca Ibrahimovića, koji je još jednom pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih nogometaša na svijetu.

"Igrao je za momčad, kao i obično, a upravo ga to čini izvanrednim. Fantastičan je vođa, pomaže svojim vještinama drugima da budu bolji, a dok su Menez i Lavezzi koristili brzinu, on je govorio dodavanjima. Možda ne može zbog svoje veličine trčati poput Matuidija, ali trči u pravom trenutku. Sve to ga čini šampionom, a ne samo velikim igračem", istaknuo je Ancelotti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 07:21
    dinamo u ligi prvaka više nije baza.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 01:04
    dinamo je najveća atrakcija ovogodišnje lige prvaka
    Obrisan korisnik