Nogomet

Čačić: "Poraz zaslužen, rezultat previsok. Do drugog gola nismo bježali od igre"

Borna Rupnik • srijeda, 07.11.2012.
Čačić: "Poraz zaslužen, rezultat previsok. Do drugog gola nismo bježali od igre"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Zagrebački Dinamo poražen je u Parizu 4:0, nakon čega je trener Ante Čačić naglasio da je njegova momčad dobro izgledala sve do primljenog drugog gola...

Niti u četvrtom ovosezonskom nastupu u Ligi prvaka nogometaši Dinama nisu uspjeli postići prvi pogodak niti osvojiti prvi bod. Na Parku prinčeva domaćini su u mrežu Ivana Kelave smjestili četiri lopte i ostavili Zagrepčane prikovane za dno skupine.

"Zlatan Ibrahimović je još jednom pokazao koliko je sjajan igrač. Stvarno ga je teško čuvati. Vraća se po loptu, razigrava suigrače, traži igru i odličnu vidi igru u dubinu".

"Ostaje dojam da je takav rezultat previsok, s obzirom na prikazano, makar je Dinamov poraz zaslužen. Dok je na semaforu stajalo 0:0 mogli smo skrenuti susret u drugom smjeru i tako unijeti nervozu među domaće igrače, ali potom smo primili pogodak nakon prekida", kaže Dinamov strateg Ante Čačić.

Čačić smatra da se Dinamovoj igri u prvom poluvremenu ne može previše prigovoriti: "Prema mom mišljenju, izgledali smo vrlo dobro, unatoč negativnom rezultatu. Kroz priliku Rukavine mogli smo se vratiti, ali promašaj je brzo kažnjen".

"Do drugog gola nismo bježali od igre, stajali smo blizu pariškim igračima. Poslije toga smo pokazali neiskustvo, a pogotkom iz protunapada PSG je odlučio utakmicu", dodao je.

Čačić ujedno ističe kako je i mladost hrvatskog prvaka bila relevantan čimbenik na utakmici: "S obzirom da smo jedna od najmlađih momčadi u Ligi prvaka, ne mogu biti nezadovoljan igrom. Naravno, nezadovoljan sam rezultatom".

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dynamo Kijev0:0Porto
PSG4:0Dinamo
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 15:46
    ti si zadovoljan čačiću:))? hahahaha, majko mila!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 12:46
    meni je žao da on, Mamić i njima slični ne vide koliku sramotu nanose hrvatskom nogometu, Dinamu i Hrvatskoj općenito. Dinamo bi iskamčio bod da imaju motiva i elana, nema tamo pozitivnog razmišljanja, kad svi znaju da je prčija, da nam je liga takva kakva je i da su tu nedodirljivi. Lako im je u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 10:38
    pouzdan je za HNL..a u igi prvaka je isti kao i Puljic...dokazao je to prosle sezone i ove
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 05:04
    vrijeđate ovako divnog trenera.. to je osoba koju nitko u društvu ne voli.. on je u stanju sve razjebat.. od obične partije bele do nogometne tekme
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 01:12
    čačić je najbolji dio dinamove momčadi...
    Obrisan korisnik