Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina B, 4. kolo, 06.11.2012, 20:45 h, Pirej, Karaiskákis, gledatelja: 28.217
Suci: Marijo Strahonja (Hrvatska), Siniša Premužaj (Hrvatska), Igor Krmar (Hrvatska)
Olympiakos
Olympiakos
Paulo Machado 4'
Leandro Greco 80'
Kostas Mitroglou 82'
3:1(1:0) Montpellier
Younes Belhanda 66' (11m)
Montpellier

Video: Greco i Mitroglou donijeli Olympiakosu drugu pobjedu nad Montpellierom

Igor Šestak • utorak, 06.11.2012.
Video: Greco i Mitroglou donijeli Olympiakosu drugu pobjedu nad Montpellierom
Foto: EPA

Grčki Olympiakos uspio je i drugi put u dva tjedna pobijediti aktualne prvake Francuske. Za rano vodstvo pogodio je Machado već u četvrtoj minuti, a tri boda momčadi iz Pireja donijeli su Greco i Mitroglou golovima u posljednjih deset minuta, nakon što je za Montpellier izjednačio Belhanda. Ovom pobjedom Olympiakos je stigao na dva boda zaostatka za Schalkeom i samo bod za Arsenalom te će se u posljednja dva kola boriti za prolazak skupine.

Olympiakos
Montpellier
Olympiakos
Montpellier
1
Roy Carroll
2
Giannis Maniatis
3
Francois Modesto
(do 72')
5
Paulo Machado
(do 87')
20
Jose Holebas
24
Kostas Manolas
35
Vassilis Torossidis
23
Dimitrios Siovas
27
Leandro Greco
93
Djamel Abdoun
11
Kostas Mitroglou
(do 90'+3')
Pričuvni igrači
19
David Fuster
72'
8
Ljubomir Fejsa
87'
25
Charalambos Lykogiannis
90'+3'
Trener
Leonardo Jardim
16
Geoffrey Jourdren
2
Garry Bocaly
3
Mapou Yanga-Mbiwa
4
Hilton
(do 79')
5
Henri Bedimo
6
Joris Marveaux
10
Younes Belhanda
20
Remi Cabella
(do 46')
23
Jamel Saihi
8
Anthony Mounier
(do 62')
19
Suleyman Camara
Pričuvni igrači
9
Gaetan Charbonnier
46'
15
Jonathan Tinhan
62'
12
Daniel Congre
79'
Trener
René Girard

Dva tjedna nakon pobjede u Francuskoj, Olympiakos je na stadionu u Pireju ugostio Montpellier. Leonardo Jardim zbog ozljeda nije mogao računati na Djebboura, Ibagazu i Contrerasa, a napad je predvodio Mitroglou, strijelac pobjedničkog pogotka u sudačkoj nadoknadi utakmice na Mossonu. Prvaci Francuske u prva su tri kola osvojili tek jedan bod pa im je za nastavak nadanja u europsko proljeće hitno trebao dobar rezultat. Rene Girard bio je prisiljen složiti sastav bez ozlijeđenih Ait-Fane i Utake, a u vrhu napada je ovaj put zaigrao Souleymane Camara. Utakmicu su sudili hrvatski suci na čelu s Marijom Strahonjom.

Olympiakos je izgubio posljednje četiri domaće utakmce protiv francuskih klubova, a u potrazi za prekidom tog niza Grci su od početka utakmice žestoko krenuli prema golu Montpelliera. To im se isplatilo već u četvrtoj minuti. Greco je ubacio s lijeve strane, Mitroglou je pogodio stativu, a odbijenu loptu je u mrežu poslao Paulo Machado. U 11. minuti odličnu je priliku imao Mitroglou, ali je Montpellier spasio vratar Jourdren. Utakmica je nakon toga ušla u nešto mirnije vode, barem što se tiče izrazitih prilika. Za goste je u nekoliko navrata prijetio Camara, ali Carroll na domaćim vratima nije imao mnogo posla.

Girard je na početku nastavka ubacio i Charbonniera kao drugog napadača, a njegova momčad zaigrala je bolje i stvorila nekoliko poluprilika. Izjednačenje je stiglo u 66. minuti. Siovas je u kaznenom prostoru srušio Camaru, a Strahonja je pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac realizirao je Belhanda.

Završnica utakmice pripala je Olympiakosu i grčka je momčad uspjela doći do pobjede. U 77. minuti pokušaj Abdouna obranio je Jourdren, ali tri minute kasnije gostujući vratar bio je nemoćan. Holebas je izveo udarac iz kuta, a loptu je u mrežu poslao Greco. Samo dvije minute kasnije Holebas je još jednom asistirao, a za 3:1 pogodio je Mitroglou.

Ovom pobjedom Olympiakos je prekinuo negativan domaći niz protiv francuskih klubova i stigao na šest osvojenih bodova, samo dva boda manje od vodećeg Schalkea. Montpellier je ostao na dnu skupine s jednim osvojenim bodom.


Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Schalke 042:2Arsenal
Olympiakos3:1Montpellier
1Schalke 04 610:6+412
2Arsenal 610:8+210
3Olympiakos 69:909
4Montpellier 66:12-62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!