Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina G, 4. kolo, 07.11.2012, 20:45 h, Estádio da Luz, gledatelja: 36.448
Suci: Florian Meyer, Holger Henschel, Christoph Bornhorst (svi Njemačka)
Benfica
Benfica
Oscar Cardozo 55', 69'
2:0(0:0) Spartak Moskva
Spartak Moskva

Video: Cardozo ušao na poluvremenu i s dva pogotka donio Benfici pobjedu nad Spartakom

Igor Šestak • srijeda, 07.11.2012.
Video: Cardozo ušao na poluvremenu i s dva pogotka donio Benfici pobjedu nad Spartakom
Foto: EPA

Prije dva tjedna Benfica je u Rusiji poražena od Spartaka s 2:1, a u četvrtom se kolu uspjela revanširati Rusima. U prvom dijelu nije bilo golova, a onda je u drugom u igru ušao Oscar Cardozo i s dva pogotka donio pobjedu portugalskoj momčadi. Paragvajac je uspio izboriti crveni karton Pareje i kazneni udarac za Benficu, ali ga i promašiti pa je ostao na korak do hat-tricka.

Benfica
Spartak Moskva
Benfica
Spartak Moskva
1
Artur
14
Maxi Pereira
(do 82')
24
Ezequiel Garay
33
Jardel
34
Andre Almeida
35
Enzo Perez
11
Lima
(do 74')
15
Ola John
18
Eduardo Salvio
19
Rodrigo
(do 46')
25
Lorenzo Melgarejo
Pričuvni igrači
7
Oscar Cardozo
46'
8
Bruno Cesar
74'
89
Andre Gomes
82'
Trener
Jorge Jesus
32
Artem Rebrov
2
Juan Insaurralde
5
Nicolas Pareja
7
Kiril Kombarov
(do 62')
34
Jevgenij Makejev
6
Rafael Carioca
19
Jose Manuel Jurado
21
Kim Källström
(do 71')
23
Dmitrij Kombarov
25
Dinijar Biljaletdinov
(do 79')
9
Ari
Pričuvni igrači
49
Jano Ananidze
62'
10
Artem Dzjuba
71'
17
Marek Suchy
79'
Trener
Unai Emery

Portugalska Benfica u prva je tri kola osvojila tek jedan bod i domaći dvoboj sa Spartakom bio joj je izrazito važan kako bi zadržala realne izglede za prolazak skupine. Jorge Jesus nije imao na raspolaganju ozlijeđene Aimara i Carlosa Martinsa, a zbog žutih kartona nije mogao igrati ni Matić. Spartak je u Portugal doputovao bez značajnijih izostanaka, a na krilima visoke 5:0 pobjede u domaćem prvenstvu.

Domaćini su na početku opasno krenuli prema ruskim vratima i prijetili preko bokova i iz prekida. Ipak, najbolja prilika dogodila se na suprotnoj strani kad je Biljaletdinov izbio sam pred Artura, ali se domaći vratar iskazao odličnom obranom. Benfica je mogla do vodstva u 22. minuti, ali put do mreže iz dobrih situacija nisu pronašli Lima i Salvio. Dvije minute kasnije zaprijetio je i Perez, a onda pravih prilika nije bilo sve do 40. minute kada je iz slobodnog udarca opasno pucao Rodrigo. Na odmor se otišlo bez golova.

Jorge Jesus na poluvremenu je u igru poslao Paragvajca Cardoza kako bi bio opasniji pred protivničkim vratima, ali prvu priliku ponovno je imao Biljaletdinov. Rus je snažno pucao na asistenciju Kombarova, ali Artur je iz njihovog dvoboja još jednom izašao kao pobjednik. Pet minuta kasnije isplatila se izmjena Jorgea Jesusa. Melgarejo je ubacio u kazneni prostor, a tamo se odlično snašao Cardozo i postigao 350. pogodak Benfice u povijesti natjecanja u Ligi i Kupu prvaka.

Raspoloženi Cardozo nastavio je prijetiti gostujućem vrataru Rebrovu. U 65. minuti je pucao malo preko gola, minutu kasnije je njegov udarac glavom odsjeo na gredu, a u 69. je još jednom pronašao put do mreže. Ola John se probio po lijevoj strani i ubacio za Paragvajca koji je volejem poslao loptu u mrežu. Niti dva gola nisu zadovoljila Cardoza pa je nastavio izluđivati obranu Spartaka, a situacija je za goste postala još gora u 75. minuti. Pareja je u prilici srušio Paragvajca, skrivio kazneni udarac i zaradio crveni karton. Cardozo je pak s bijele točke mogao do hat-tricka, ali mu je udarac obranio Rebrov.

Drugo poluvrijeme u potpunosti je proteklo u znaku Cardoza. Imao je u 83. minuti još jednu dobru priliku, ali hat-trick mu očito nije bio suđen. No, Portugalcima to neće biti toliko važno jer su pobjedom 2:0 došli na četiri osvojena boda i vratili šanse za prolaz skupine. Ipak, do toga će doći nešto teže od očekivanog jer je Celtic sjajnom pobjedom nad Barcelonom pobjegao na sedam bodova.


Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Benfica2:0Spartak Moskva
Celtic2:1Barcelona
1Barcelona 611:5+613
2Celtic 69:8+110
3Benfica 65:508
4Spartak Moskva 67:14-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!