Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina E, 4. kolo, 07.11.2012, 20:45 h, Stamford Bridge
Suci: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso, Juan Carlos Yuste Jimenez (svi Španjolska)
Chelsea
Chelsea
Fernando Torres 6'
Oscar 40'
Victor Moses 90'+4'
3:2 Šahtar
Willian 9', 47'
Šahtar

Video: Moses podsjetio na Drogbu, pogotkom u posljednjim sekundama donio pobjedu Chelseaju

Damir Žbulj • srijeda, 07.11.2012.
Video: Moses podsjetio na Drogbu, pogotkom u posljednjim sekundama donio pobjedu Chelseaju
Foto: EPA

U fantastičnom susretu četvrtog kola u skupini E Lige prvaka europski prvak uzvratio je Šahtaru za poraz, a pogodak odluke postigao je Moses, koji je u sučevoj nadoknadi glavom nakon kornera pospremio loptu u mrežu. Srna se istaknuo solidnom igrom i asistencijom za jedna od pogodaka Williana, dok je Eduardo 3:2 poraz odgledao s klupe.

Chelsea
Šahtar
Chelsea
Šahtar
 
Petr Čech
 
Branislav Ivanović
 
David Luiz
 
Gary Cahill
 
Ryan Bertrand
 
Ramires
 
Oscar
(do 79')
 
John Obi Mikel
 
Eden Hazard
 
Fernando Torres
(do 90')
 
Juan Mata
Pričuvni igrači
 
Victor Moses
79'
9
Daniel Sturridge
90'
Trener
Roberto Di Matteo
 
Andriy Pjatov
 
Olexandr Kučer
 
Razvan Rat
 
Jaroslav Rakickiy
 
Tomaš Hübschman
 
Fernandinho
 
Willian
 
Alex Teixeira
(do 78')
 
Darijo Srna
 
Luiz Adriano
 
Henrik Mhitaryan
Pričuvni igrači
 
Ilsinho
78'
 
Trener
Mircea Lucescu

Branitelj europskog naslova, londonski Chelsea, tražio je uzvrat protiv Srnina i Eduardova Šahtara, nakon poraza u prošlom kolu u Donecku. Zanimljivo kako je baš sadašnji trener Ukrajinaca Lucesku, vodeći turski Bešiktaš prije devet godina, slavio na Stamford Bridgeu, što im je posljednji domaći poraz u skupini Lige prvaka, no s druge strane, Šahtar je na svoja četiri gostovanja na Otoku bio poprilično neuspješan, pretrpio tri poraza, jednom je remizirao.

Domaći trener Di Matteo nije mogao računati na Colea i Lamparda, no oporavljeni Luiz i Mata našli su se u početnom sastavu. Iako je imao je na raspolaganju Terryja, koji je u Premiershipu suspendiran, ostavio ga je na klupi. Kapetansku vrpcu ponio je Čech, a napad Bluesa predvodio je Fernando Torres.

Treću uzastopnu utakmicu u skupini E Šahtar je na teren od prve minute izašao s identičnim sastavom, uz hrpu brazilskih, ali i ukrajinskih majstora, kapetanom Srnom, dok je Eduardo svoju priliku i u ovom dvoboju čekao s klupe.

Kako su oba stratega i najavila, krenulo se otvoreno, uz puno trke na obje strane terena pa se za pogotke nije trebalo dugo čekati. Nakon što se Torres našao u jednoj opasnoj situaciji, u nastavku akcije gostujući vratar Pjatov najavio je kako ovo neće biti njegova večer. Istina, nije mu niti pomogla neozbiljna igra njegovih braniča pred golom Šahtara, ali jednu povratnu loptu napucao je ravno u lukavog Torresa. El Nino se našao na pravom mjestu, a odbijanac se zakotrljao u mreži Ukrajinaca. Bila je to tek šesta minuta dvoboja.

Šahtar je nastavio sa svojim kombinatornim stilom, koji ih je uskoro doveo do izjednačenja. Fernandinho je odlično prošao po desnoj strani, povratnom loptom pronašao Williana, koji s desetak metara poentira za 1:1, u devetoj minuti. Gosti su u nastavku poluvremena igrali nogomet, stvarali akcije, dok je domaćin stigao zabiti još jednom, uz još jedan poklon Pjatova.

Krenula je kontra domaćih, a istrčavanje prvog vratara Šahtara nije mu se na najbolji mogući način isplatilo. Glavom je izbio loptu na prsa Brazilca Oscara, koji ju smireno, s 40-ak metara šalje u praznu mrežu, pet minuta prije odlaska na odmor.

Drugi dio ove fantastične nogometne predstave nije mogao bolje početi za goste iz Ukrajine, koji su do poravnanja stigli samo nakon dvije minute igre u nastavku. U asistente se upisao hrvatski kapetan Srna, a njegov ubačaj u svoj drugi pogodak na susretu pretvorio je Willian.

Gosti su dominirali i u posjednu lopte, bili su bliže pogotku kada je Rat pogodio vratnicu, ali nisu ostvarili prednost za završnicu dvoboja kada je Chelsea pokušao uzvratiti. Pogodak Obi Mikela poništen je zbog opravdanog zaleđa, isti igrač imao je još jednu veliku priliku desetak minuta prije kraja, no u sudačkoj nadoknadi mogli su do pogotka i gosti.

Međutim, bodovi su ostali u Londonu. U sučevoj nadoknadi korner je izveo Mata, najviši u skoku je Moses, koji je desetak minuta prije kraja i ušao u igru, te baš poput Drogbe zakucao loptu u mrežu.

Sve je otvoreno u posljednja dva kola, a u idućem nastupu Šahtar ponovno gostuje, kod danskog Nordsjaellanda, dok će Juventus i Chelsea međusobno odmjeriti snage.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Juventus4:0Nordsjaelland
Chelsea3:2Šahtar
1Juventus 612:4+812
2Šahtar 612:8+410
3Chelsea 616:10+610
4Nordsjaelland 64:22-181

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren08.11.2012. u 20:24
    vrhunska tekma
    Zdren
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 14:03
    Jbga šahtar žao mi je što nisu izdržali, vidljivo je bilo da su pali fizički zadnjih pola sata.Čelzi kako je utakmica odmicala je bio sve bolji što govori o njihovij fizičkoj spremi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 13:49
    bilo bi bolje da se nisi ni registrirao,već drugi post ti je savršena glupost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 11:46
    Po mom misljenju, vecinu susreta je Donezk bio bolji.Imaju zaista dobru ekipu, ali golman je zaista los. Ako Ahmetov ( gazda) izasta treba investirati, onda je to novi golman.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 10:56
    Šteta što Eduardo nije dobio prigodu, Mhkytaryan (ili kako već) je u strašnoj formi ove sezone ali sinoć je bio smješno loš. Iman osjećaj da je samo Dudu falio da ih izlude kombinatorikom do kraja. Gostovanja u Torinu i Londonu su ukupno donili 1 bod, po igri zaslužili su najmanje 4 ako ne i svih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik