Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina E, 4. kolo, 07.11.2012, 20:45 h, Stadion Juventusa
Suci: Aleksandar Stavrev , Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov (svi Makedonija)
Juventus
Juventus
Claudio Marchisio 6'
Arturo Vidal 23'
Sebastian Giovinco 37'
Fabio Quagliarella 75'
4:0 Nordsjaelland
Nordsjaelland

Video: Stara dama s četiri komada do prve pobjede

Damir Žbulj • srijeda, 07.11.2012.
Video:  Stara dama  s četiri komada do prve pobjede
Foto: EPA

Juventus se probudio te je protiv Nordsjaellanda, koji ih je iznenadio prije dva tjedna, ipak upisao sigurnu, očekivanu i uvjerljivu pobjedu. Gosti su četiri puta morali po loptu u mrežu, a u porazu je Ivan Runje sudjelovao 90 minuta, dok je isto toliko vremena Tičinović proveo na klupi danskog predstavnika...

Juventus
Nordsjaelland
Juventus
Nordsjaelland
 
Gianluigi Buffon
 
Giorgio Chiellini
(do 69')
 
Andrea Barzagli
 
Leonardo Bonucci
 
Claudio Marchisio
 
Andrea Pirlo
 
Kwadwo Asamoah
 
Arturo Vidal
(do 53')
 
Mauricio Isla
 
Sebastian Giovinco
(do 61')
 
Alessandro Matri
Pričuvni igrači
 
Paul Pogba
53'
 
Fabio Quagliarella
61'
 
Lucio
69'
Trener
Angelo Alessio
 
Jesper Hansen
 
Jores Okore
 
Patrick Mtiliga
 
Michael Parkhurst
 
Ivan Runje
 
Enoch Adu
(do 46')
 
Nikolaj Stokholm
 
Kasper Lorentzen
 
Mikkel Beckman
(do 73')
 
Joshua John
 
Andreas Laudrup
(do 46')
Pričuvni igrači
 
Soren Christensen
46'
 
Anders Christiansen
46'
 
Morten Nordstrand
73'
Trener
Kasper Hjulmand

Juventus svoju kampanju u ovosezonskoj Ligi prvaka nije otvorio na najbolji moguć način. Tri neodlučena rezultata ugrozila su njihovo poziciju, a posebno ih je zabolio remi kod Nordsjaellanda u Danskoj, gdje su sigurno očekivali pobjedu. Takvim raspletom, u uzvratu u Torinu ništa drugo osim tri boda nije dolazilo u obzir za Staru damu, no, prvenstveni poraz od Intera za vikend sigurno ih je malo uzdrmao, uz što su na toj utakmici ostali bez Vučinića, zbog ozljede.

Gosti su u susret ušli svjesni kako su potpuni autsajderi, ali su za razliku od zagrebačkog Dinama, već pokazali kako mogu biti ozbiljan, ali i rezultatski opasan suparnik. Ponovno je u njihovom sastavu od prve minute zaigra hrvatski branič Ivan Runje, dok je Mario Tičinović na stadionu Juventusa krenuo u utakmicu u rezervama.

Međutim, Juventus je već u prvih 45 minuta 'pokazao zube' te je s tri pogotka u mreži najavio ovosezonsko europsko buđenje i prvu pobjedu u skupini E.

Gosti su izdržali do šeste minute. Ubacio je Mauricio Isla, a Marchisio je najspretniji te iz blizine postavlja na 1:0. Bilo je tu još prilika domaćih, i strijelca prvog pogotka i Matrija i Giovinca. Stjerali su protivnika na svoju polovicu, a tek je u 23. minuti stigao i drugi pogodak. I to pomalo čudan. Nakon starta Vidala prema suparničkom igraču, lopta se zakotrljala pored bliže vratnice danskog vratara.

Susret je bio odlučen u 37. minuti kada je na dodavanje Pirla odlično i atraktivno akciju završio Giovinco, fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Juve je svoju klasu ipak pokazao i u nastavku dvoboja, a na konačnih 4:0 postavio je Quagliarella, koji je i ušao za posljednjih pola sata igre.

Pravu snagu Juventus će trebati pokazati u derbiju narednog kola, kada im u goste dolazi aktualni europski prvak, Chelsea.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Juventus4:0Nordsjaelland
Chelsea3:2Šahtar
1Juventus 612:4+812
2Šahtar 612:8+410
3Chelsea 616:10+610
4Nordsjaelland 64:22-181

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • etti07.11.2012. u 23:22
    Prvi put sam ove sezone na terenu vidio Juventus od prošle sezone! Očito je pomogao prvenstveni poraz i vratila se ta glad za pobjedom, ogroman presing na protivnika dok ima loptu, bezbroj šansi, ali i promašaja. Spremno dočekujemo Chelsea. Forza Juve!
    etti