Košarka

Maljković: "Osobito me raduje agresivnost koju smo prikazali"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • petak, 09.11.2012.
Maljković: "Osobito me raduje agresivnost koju smo prikazali"
Foto: Kristijan Komarica

Zadovoljan pristupom svoje momčadi, Božidar Maljković istaknuo je da su priprema za utakmicu i angažman na parketu bili ključni za prvu Cedevitinu pobjedu u Euroligi, sa sedam poena prednosti protiv Caje Laboral. Maljković je dodao i da ne smije biti euforije, bacajući pogled prema nedjeljnoj utakmici u Skoplju, dok je s druge, gostujuće strane, Cajin trener Duško Ivanović teško nalazio riječi za opisivanje izgleda svoje momčadi...

Nakon starta s 0-4, Božidar Maljković došao je do prve euroligaške pobjede na Cedevitinoj klupi. Sreću je donio ogled s Cajom Laboral, uoči kojega je Maljković opisivao suparnika s puno poštovanja, najavljujući da će opasnost prijetiti sa svih strana - no, njegova momčad napravila je najviše što je mogla da ni s jedne strane ta prijetnja ne bude prevelika, izborivši se za slavlje sa 76:69.

"Kada skoro pred kraj utakmice imate samo sedam izgubljenih lopti protiv momčadi koja igra agresivno kao Caja, koja je u svojoj posljednjoj utakmicu demontirala Barcelonu, onda to sigurno govori da je naša psihološka priprema bila vrhunska", komentirao je Maljković poslije pobjede: " Osobito me raduje agresivnost koju smo prikazali, zbog toga suparnici nisu mogli u šut ili prodor. Kada jedan tako moćan tim svedete na 10 poena u jednoj četvrtini, to dovoljno govori o angažiranosti ekipe."

Božidar Maljković: "I Miro Bilan i Lukša Andrić moraju kao i svi veliki centri imati svoj sustav davanja koševa, Bilan to još nema, nedostaje mu ono što je imao njegov rođak Željko Jerkov. Još mu fali iskustva i više ovakvih borbi, i njemu, Sutonu, pa i Lukši Andriću, da ne govorim o Nurkiću."

"Ne radimo euforiju, ne smijemo biti opušteni u Skoplju", bacio je Cedevitin trener i pogled unaprijed, ne zaboravljajući na pomoć koju je njegova momčad dobila povratkom Marka Tomasa: "Na svakom terenu moramo raditi svoj posao, gledati na sebe, a naša momčad je večeras to i napravila. Ne bih nikoga isticao, no veliki dobitak je što se Marko vraća poslije ozljede."

"Marko ima tu kvalitetu da odigra dobru obranu", dodao je Maljković: "Kada sam bio u Real Madridu vidio sam klinca koji ima jak lateralni iskorak, mogao je protiv najboljih napadača stati u blok i dobiti faul u napadu, s najboljima se nosio s uspjehom. Može skočiti, može dodati, ima iskustvo da pogodi 'penal', da zabije tricu... Ozljede su ga usporile da iskaže svoj talent, a ako Bog da da ostane zdrav, bit će jedan od ključnih igrača za reprezentaciju Hrvatske."

Duško Ivanović djelovao je zbunjen predstavom momčadi koju vodi: "Cedevita me nije iznenadila, iznenadila me moja ekipa, znao sam da Cedevita igra dobru košarku, ali mi nismo odigrali kako možemo. U prvih 10 minuta dali smo Cedeviti da ima devet napadačkih skokova, a tako ne možemo igrati. Dominirali su na unutarnjim pozicijama 'jedan na jedan', a mi nismo uspjeli odgovoriti na sličan način."

Trener gostiju vjeruje da problem nije bio u slabom pristupu: "Tko smo mi da možemo nekoga podcijeniti u Euroligi? Nadam se da igrači to nisu napravili, a ako jesu, na lošem smo putu."

"Ne znam je li nam ovo najlošija utakmica u sezoni, ali igrali smo loše", dodao je Ivanović: "Pritisak naših vanjskih igrača na loptu je protiv Barcelone bio pet puta veći nego u ovoj utakmici, da ne krenemo na krilne centre i centre."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Armani Milano71:84Olympiakos
Cedevita76:69Baskonia
Anadolu Efes64:77Žalgiris
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2012. u 11:04
    Ajmo sad vi koji ste pljucali po Maljkoviću ! Da vas čujemo. Bravo Božo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2012. u 02:52
    Bravo bozo! Polako to pocinje liciti na nesto..
    Obrisan korisnik